..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > laina




28 Mart 2006
Gül - Bülbül  
laina
‘ Bezminde kadeh kýrdýðýmýz sevgililer yok artýk’


:CHFH:



Bu aþk hiç bitmedi hiç deðiþmedi. Kaç yazar kaç þair kelimelere döktü de bitiremedi. Bu ki bülbülün güle olan aþký, sevdasý.

Bülbül ki bir çocuðun avucunda bile narin, küçücükken, bilinmez nasýl sýðdýrdý içine deryalara sýðmaz aþkýný...

Yine bahar gelecek yine güller açýlýp bülbüller aþk-ý ilan edecek. Ve yine dikenler yaralayacak bülbülün o nazik bedenini... Bülbülden sýzan kan güle varacak, güle rengini verecek . Al bir gül, sevdasýnýn elçisi olarak bir sevdalýdan yarine gidecek...

Yar elinde gül, bülbül ya hatýrlanýlacak ya da...( unutulacak )
Nice aþklar gibi bülbülün güle sevdasý da yenik düþtü zamana. Zaman veya teknoloji artýk nasýl betimlersek her þey gibi yuttu tüketti bülbülün güle sevdasýný...

Güller þimdi saksýlarda, vazolarda kaldý. Bülbüllerse kafeslerde... Belki de bir çoðumuz bülbülün aþkýndan dile gelmiþ figanýný duymadýk bile. Onun yerine korna sesleri duyduk, seyyar satýcýlarýn nidalarýný duyduk. Gülleri tezgahlarda unuttuk.

Ne zaman ki tüketici toplumumuzun ürettiði özel günlerimiz oldu, o zaman koþup soluðu çiçekçi tezgahlarýnda aldýk. Bir yerlerden öðrenmiþtik; Güldü ^seni seviyorum^demenin en yalýn hali de, öðrenemediðimiz ona sahip çýkamayýþýmýzdý.

Her þeyin canavarýný üretti, tüketmeyi iyi bilen toplumumuz. Bizler de birer canavara dönüþtük. Ne gelirse önümüze öðütür olduk . Ne sevdalar dayandý bize, ne sevdalýlar. Yediðimiz, içtiðimiz, soluduðumuz hava gibi, her þey suni. Aþklar da suni artýk. Suni aþklarýmýzý suni teneffüslerimizle yaþatmaya çalýþsak da onu da beceremedik. Biz her þeyi elimize yüzümüze bulaþtýrýr olduk. Deðdiðimiz her yeri kurttuk. Ve gün geldi sevdalý bir yüreði kuruttuk... Þimdi suya hasret, sevdaya hasret yaþamak düþer bize...

Büyüdük canavar olacak kadar da ,bülbülün minicik yüreðine sýðdýrdýðý aþký biz sýðdýramadýk yüreklerimize, bedenlerimize. Oysa gülün dikeninden allara boyanan bülbül, geçmedi geçemedi sevdasýndan...

Ve bizim için;

‘ Bezminde kadeh kýrdýðýmýz sevgililer yok artýk’

laina

09-10.03.06

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: gül kadrini bilmez ise deli bülbülün...
Gönderen: nezir keskin / istanbul/Türkiye
3 Nisan 2006
tanrý bilir kim sevebilir ki böyle umarsýz kimi gelip geçen bir garip andelib ki, bir tanrý misâfiri gibi ne iliþir mahremine gülþenin ne hâtýrâsýný unutur! bir seher vakti yapraðýndan içtiði bir katre çiði, minnetle bir ömür anar durur! gül aldanýr bâzen az ötesinde sessizce ve umutla bekleyeninden dikenini bile esirger de kimi kýymet kadir bilmeze uzanýr bir müsrif ve hoyratýn çorak kucaðýnda uyur! O kýymet bilmez gülþende esrik ve eþsiz güllerin yaðýný sürer en ihtiyaçsýz yerlerine gülleri kurutur! gül uðruna baþ düþürüp, can veren kimi de uzaktan kokusuna bile hasret kalýr hayat iþte böyledir! hangi âþýk deli bir ‘andelib’ kadar sâdýktýr ki gül’e onun içindir ki bilmese de bunu mâþuk "sevdâsýný gizleyerek ölenin ölümü, þehid ölümüdür! (a.s)" .... ey küheylan! Eþinip durma artýk uyan! Yüreðini gül'ün dikenine asýp koþ alabildiðine, yelelerini rüzgâra sal, o söylesin türkülerini sana, o avutsun seni, ana kucaðý gibi... ne baba ocaðý gördün, ne ana kucaðý, ne yârin oldu, göðsüne baþ koyacak, ne de bir dost, yüreðini örselemeden saklayacak... ne iþin vardý endülüs’ün sarayýnda, gülþeninde, bülbüle bile yer yokken... adýn batsýn küheylan, ne þahbaz kalmýþ ne þahan... petrol artýðý asfaltlara geçti týrnaðýn... mermer misâli otobanlarda savurdu seni, son model mersedesler... ne yazýk ki, "gül" ün sadece rengi kalmýþ, iyi fýrýnlanmýþ kaportalarda, sentetik boyalarda... ey küheylan! bozkýrýn delisi... uyan ve daðýna çekil, iþte bak, bitti rüyân!

:: doðru
Gönderen: yusuf ziya / Ýstanbul/Türkiye
3 Nisan 2006
ama acaba hep baþkalarý mý yanlýþ yapan?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Amatör Sevdalýdan Sokak Lambasýna...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Si Gi Zi Gi Ço Go K Se Ge Vi Gi Yo Go Ru Gu M... (Sizi Çok Seviyorum)
Delilik Üzerine Bir Akýl Yürütme Denemesi...
Post Yaramazlýklar
Kedi Köpek Vs. Üzerine
Neyin Bedeli?
Tanýþtýrayým, Obsesif Kompülsif Ben ve Laydy Macbeth
Aynama Benden Yansýyanlar...
Görgü Tanýðý
Ah Osman
Yardým Et Anneanne...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aramýzdaki Bað... [Þiir]
Þaþkýn Balýk [Þiir]
Falan Filan [Þiir]
Haberler... [Þiir]
Salkým Kaçak... [Þiir]
Simitçi [Þiir]
Doktormuþ... [Þiir]
Perhiz [Þiir]
Atmayýn! [Þiir]
Cehenneme Kadar Yolunuz Var! [Öykü]


laina kimdir?

sizin gibi, sizden bir farký yok. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © laina , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.