..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > düþge su




27 Mart 2006
Yine Yar Yakmýþ Mektubunun Ucunu - III  
düþge su
Daðýlýp giden kuþ sürülerim, geri dönün!


:BJDH:
Yine yar yakmýþ mektubunun ucunu-III

Bir aþký yaratmanýn ve yaþatmanýn ürkekliðinde aðzýmdan çýkan sözlere ben bile yabancýydým. Gerçekten böyle mi hissediyordum yoksa yaþamak istediðim mi buydu? Ama öyle yalýn ve çocuksuydu ki tüm sözcüklerim. Sevgiye aitti. Sevgiliye aitti hepsi.

Sana milyonlarca sözcükle yaklaþtým, gerçekliðin soðuk kýyýlarýnda yaþarken sen. Her þeyime inat, bir kýþ güneþi gibiydin. Görüyordum seni ama ýsýtmýyordun içimi. Isýtamýyordun belki de. Yaþanýlanlarýn faturasýydý bu ve piyango bana vurmuþtu. Yaz mevsimini hayal etmek suçundan yargýlayýp, astýlar beni. Ýþin en acý yaný kararý veren yargýç sendin. Ýstesen de ýsýtamýyordun beni. Uzaklarda kalmýþtý yüreðin. Sen artýk gerçekliðin soðuk ikliminde bir nesneydin. Ve yazýk ben sana vurgundum. Ýçindeki tüm iyi niyetler, gözlerinde takýlý kalmýþ, istesen de yýrtýp çýkartamýyordun kendini. Bazý geceler birkaç saniye gözlerinin önünde dolaþan yaðmur bulutlarýndan anlamýþtým bunu. Ben anladýkça ve anlattýkça seni, daha da kaçtýn benden. Ýyice soðudu havalar. Artýk ben de üþüyorum…
Bir çocuksu yürekle baðlanmýþtým sana. Ýçimde ne varsa bir çocuk saflýðý ve açýklýðýyla anlatýyordum. Her þeyi tek tek, en ince ayrýntýsýna kadar, zamana ve daðlara inat bir umutla.

Oysa sen, kýyýlarýnda yaþamýþtýn hayatýn. Zor günlerin ardýndan da olsa, alýþmýþtýn buna. Þimdi yeniden bir umut filizlendirme cesareti düþmüyor, düþemiyordu içine. Bu mevsimde olmaz diyordun, solar, dayanamaz, diyordun. Artýk çok geç diyordun. Zamanýn faturasý bana çýkýyor. Gözlerim ve yüreðimle direnme çabalarým bir süre sonra çaresizliðe dönüþüyordu. Ve yeniden anlýyordum seni.

Ýçimdeki tüm kýrýk cam parçalarýný toplayýp, ayýklýyorum. Çok kan kaybetmiþim. Senin geçmiþin benim geleceðime damga vuruyor. Biliyorum. Ömrümün en cesaretli anýnda bir umut filizlendirmeye karar veriyorum ve piyango sana vuruyor. Zaman ilerliyor ve ben artýk kendi geleceðimden korkuyorum.
Benim bir zamanlar yetiþtirmeye çalýþtýðým umut senin soðuk kýyýlarýnda can çekiþiyor. Bunu görmekten zorlanýyorum.
Küçük ve umut dolu aþkým direniyor hala. Filmlerdeki esas oðlanla esas kýz gözleri sevgi ve hüzün dolu buluþuyor, sarýlýyorlar birbirlerine…
..
Yanlýþ zamanlardayýz. Ben sana geç kalmýþým. Acýsýndayým þimdi. Düþlerimi süsleyen sevda sözcükleri bir bir eziliyor. Görüyorum. Oysa bir deli kýzýn türküsüydü yaþamak istediðim.

Bilsen ne deðiþir tüm bunlarý. Tüm hikayeleri. Zaman çok þeyi silip götürüyor. Dalgalar kýyýya çok sert vuruyor. Her þey biraz daha yok oluyor. Avuçlarýmýn arasýndan kayýp gidiyor hayallerim aþkým!
Zamaný durduramýyorum!
Umut dolu küçük mutluluklarým vardý benim: kaybediyorum.
Aþkýmýn derin uçurumu bir çiçeðin yetiþemeyeceði kadar sapa ve zorda…
Olmaz.
Olmazlarýn dünyasýnda yaþam gittikçe zorlaþýyor!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þiir Sarhoþluðu3
Biliyorsun
Yanýk Mektup
Uçurum
Havadis
Kuþ

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evlilik
Kaktüs
Ulus Kayboldu
Islak Yatak
Seviþ Üstüne
Þiir Sarhoþluðu 4
Üzgünüm
Elim
Delirmiþ Deliler
Hatýrladým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal [Þiir]
Paket [Þiir]
Benek [Þiir]
Hüzün [Þiir]
Zü'nün Karanlýk Koridorlarý - I [Þiir]
Zaman [Þiir]
Türkü [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Ankara Çýkmazý [Öykü]
Makara [Öykü]


düþge su kimdir?

uygun gördüðüm bir yol yok, uygunsuzum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © düþge su, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.