..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Gecenin gözyaslari (soner)




26 Mart 2006
Denizden Ellerimde Tek Kalan...  
Hani hayata bir film þeridi gibi geçer ya,iþte tam öyle bir þey...

Gecenin gözyaslari (soner)


Bir insanýn ölmeden hemen önce hissedebileceklerine dair erçekten hoþ bir öykü.bi okuyun derim ben...


:BBHA:
Adam bankta oturmuþ sadece akþamdan kalma düþlerini derlemeye çalýþarak on dakikasýný harcadý.Bunu yaparken bir türkü mýrýldandýðýnýnsa farkýnda bile deðildi, çünkü tam sevgililer günü arefesinde ayrýldýðý aþifte sevgilisini gördüðü rüyanýn üzeründeydi o anda.Hafif bir iç çekti, sonra yavaþça gözlerini açtý.ne kadar zamandýr burada oturduðunu ya da ne kadar zamandýr hayal kurduðunu anlamaya çalýþtý,beceremedi.
Herhalde saatlerdir oturuyor olmalýydý; çünkü önünde bir pakete yakýn sigara izmariti vardý.Kimisi o anki hayallerin derinliðine göre yarýda atýlmýþ ya da filtresine kadar içilmiþti.Acýdý o an kendine.Bir bankta saatlerce oturup hayal kuracak adam deðildi o kendince.Aðýr abiydi, sakin çocuktu, delikanlýydý tabir yerindeyse.
Birden gözü ilerideki dalgalara takýldý.Niye farkedememiþti bunu bu güne kadar.Sonra üstündeki martýlara, onlara vapurdan simit atan insanlara, vapurlara,sandallara,balýkçýlara, sonra da herþeyin sebebiymiþ gibi görünen günbatýmýna.Bir þeyler kopuyordu içinden.Hem de en derin yerinden.Kendisinin bile daha önce ulaþmayý baþaramadýðý yerlerden.
Ayaða kalktý, o küçük çocukla bebek arabasýný itirmeye çalýþan kadýna aldýrmadan sanki büyülenmiþçesine yürüdü denize doðru.denizle karayý ayýran betonun kenarýna gelince durakladý.Acaba doðru mu yapýyordu, bu deniz onu kaybettiklerine götürür müydü?Ya da eski, mutlu zamanlarýna.Hiç sanmýyordu;ama burada kalmanýn daha iyi olacaðýna da hiç inancý yoktu.
Baþýný kaldýrýp arkasýndaki ve önündeki bütün þehri kýzýla boyayan büyüleyici günbatýmýna baktý."Elbet" dedi,"Elbet bir gün ölmeyecek miyim?Ha bugün, ha yarýn;sadece bir zaman meselesi".Sonra baþýný eðip suya baktý.Ýþte iþin baþý da sonu da buydu.Su.
Birden sonsuz bir derinlik hissine kapýldý.Kararsýz kaldý.Atlayamayacaktý,yapamayacaktý bunu.Sonra karþýsýnda birini gördü.siyah deðil beyaz giymiþti, ama bu onun ürkütücülüðünü azaltmýyordu.Sanki onu çaðýrýyordu.Ne olduðunu anlayamadý bile.Fazla kilolarýný eritebilmek için akþam koþusuna çýkmýþ kokona çarptý önce arkasýndan, sonra da belediyenin malzemeden çalarak yaptýrdýðý betondan düþmesine yetecek kadar bir parça koptu yavaçça; ölüyor olduðunu farkedecek kadar yavaþ hatta.Korkuyordu ama kýzýyordu da;çünkü bu onun suçu deðildi.Aslýnda bu ne o kokonanýn, ne belediyenin, ne de azrailin suçuydu.Bu hayatýn suçuydu.Onu bu deniz kýyýsýna getiren hayatýn suçu.Ama bitmiþti iþte.Son gördüðü þey bir kaya balýðýyla çiftini kaybetmiþ yanlýz bir ayakkabýydý sonuçta."Güle güle!" dedi usulca, ama kimse duymadý onu o kayabalýðýndan baþka.

Yazar Notu:Bunlar bir üniversite öðrencisinin son anlarý sandýðý zamanlardý.Ama bahsettiði andan itibaren bir dakika bile geçmeden bir balýkçý tarafýndan kurtarýldý.Yaþýyordu ve yaþamak istiyordu.Her þeyi býrakýp evlendi.Ýki oðlu oldu ve onlarý denizi olmayan bir þehirde, ama çok iyi yüzme öðreterek yetiþtirdi.Bir daha ölümü düþünmedi, düþündüysede söylemedi.Ama o gün acýyýp onu almadan giden azraili hiç unutmadý.Bu anýyý yazdýðý günlüðü ve bir oðlu hariç kimseye anlatmadý.O benim babamdý!!!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Papatya [Þiir]
Bulmaca [Þiir]
Koku... [Þiir]
Sýkýþtýrýlmýþ Aþk... [Þiir]
Bazen [Þiir]
Utanýyorum... [Þiir]
Kandýr Kendini... [Þiir]
Özür Diliyorum [Deneme]
Yarýn Öleceðini Bilsen Bugün Ne Yapardýn? [Deneme]
Bir Gamsýzýn Kaleminden... [Deneme]


Gecenin gözyaslari (soner) kimdir?

Hayatý sevmekle sevmemek arasýnda gidip geliyorum. Ama onu sevmekten hiç þüphe duymuyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gecenin gözyaslari (soner), 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.