..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > tezat




17 Mart 2006
Çýldýrma Zamaný  
bilinçaltý

tezat


camda gördüðüm karartý yüzümün karanlýk yüzü yüzündendi diye düþündüðüm sýrada bir taksi geçti yüzümün üstünden...


:BJCE:
bugece birþirketin 2metreye 2metre olan camýnýn içe bakan kýsmýnda ''madem bu cam içe bakýyor, öyleyse ben neden dýþa bakmayayým '' mantýðýný yakalamamýn hemen ardýndandý caddeyi seyre dalmam. birde baktým ki dýþardaydý içersi. camda gördüðüm karartý yüzümün karanlýk yüzü yüzündendi diye düþündüðüm sýrada bir taksi geçti yüzümün üstünden. o anda bill cosby li hayalet filmi geldi aklýma. hani bir otobüsün onu ezeceðini düþündüðü anda otobüsün içinden geçtiði ve aslýnda ölü olduðunu anladýðý ilk sahne . sanýrým taksi üstümdeyken ; ben ölmüþtüm...
yada ölme iþlemi (çok ilginçtir; ölmek de bir fiil dir ama insanlar bunun için efor sarfetmezler. tamam kaybolan bir efor söz konusu olan ama harcanan deðil)çok daha öncelerde gerçekleþmiþti. ne güzel , yaþarken hayalet olan birinin öldüðünde ne olacaðý sorusunun bilinmezliði ne gusel, ne güzel. hangi yüz kiþidir ki bu , beni tanýmayanlarýn ölümüm hakkýnda ileri geri yorumlar yapýlmasýna göz yumacak olan.
hayalet; hayalet olmanýn güzel yanlarýda olabilir mesala...
mesala angelina yý banyosunda izleme olanaðý. gerçi evde ekmek varken açlýktan ölmek gibi birþey olsa gerek. yinede , yaþarken kim verecekti bana bu olanaðý.. kahretsin odadan çýkana bak! brad pitt: hemde çýplak. tanrým sanýrým düþünmemem gereken þeyler düþündüm ve beni yargýlýyorsun. tanrým oda ne! hayýr , hayýr burasý cehennemi andýrmaya baþladý...
oh(konsantre mecmua-sulandýrdýðýnýz zaman normal dergi-)oh oh ki ne oh!
kurtuldum. peki bundan nasýl kurtuldum. angelina yý izlerken brad pitt i görmek de neyin nesi. neydi bana onu gösteren. hayalet olduðumu sanmýþtým. eðer bir hayalet isem bilinç altýmý nasýl görüyorum. brad orda olduðu için mi onu gördüm; görmem gerektiði için mi brad ordaydý yoksa bir yargýsýz infaz mý söz konusu...
yoksa ben yaþarkende baþka bir hayaletin bilinç altýna göremi nefes aldým. evet bu olabilir. onun görmek istediðini yaþadýðým için sorguya çekilemiyorum. çünkü ne günahým var nede sevabým ; hepsi benden önce yaþayana ait. evet oldu , evet iþte bu yüzden yargýlanamýyorum. tanrým bu nasýl bir cehennem, nefes alamýyorum.
peki benim kurbaným kim olmalý. hoþlanmadýðým kim varki bana yapýlmasýndan hoþnutsuz olduðumu bir baþkasýnýn üstüne kurmalýyým. bu nasýl bir düzen yada düzensizlik. oh titriyorum, sanýrým mesaj geldi. a evet mesaj gelmiþ. zerþamtesi günü ölülerin pilav günü varmýþ. ölülerin pilav günü, ölülerin pilav günü , ölülerin pilav günü; bune demek oluyor. benim gibi bir sürü insan var. nasýlya , nasýl yani; burdadamý özel deðilim?
kapý çalýyor , kapý nerde , kapýýýýý nerdesin-desin-sin-sin kapýyý bulamýyorum. kapýyý görmek istiyorum olmuyor yoksa , yoksa budabir baþkasýnýn bilincinin alt kýsmýmý.
aaa cam , þirket, iþte kapým,
kapýcý--abi ýþýðýn yanýyordu , kapýyý açmayýnca öldün yada delirdin sandým.
benmiyim--ölmeyi anladýkta delirmek ne oluyor
kapýcý--ne bileyim belki kapýyý bulamamýþsýndýr!
benmiyim--ölümüne üzüldüm...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: manyak güsellllllllllll
Gönderen: rüzgar / Ýstanbul/Türkiye
26 Mart 2006
sevgili tezatcým.sana bu yorumu seni tanýdýðým için deðil tanýmak için de deðil o manyak güsel yazýlarýna bayýldýðým için yazýyorum.þimdi biliyorum yazýlarým güsel deyipte havalarala girme :)cidden son iki yazýn çok güsel olmuþ.dediðim gibi güsel lafý yetmiyor bana. ÇENÝN YAZILARINI ÇOK ÇEVÝYORUSSSSS DEVAMMMM




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yeraltý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öykü
Kurtlarla Dans
Geldim
Ýçimdeki Çocuk
Yendim
Gördüm
Kara Kutu Kuyuda
Susturucu
Gömlek
Gece; Karanlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ütopya [Þiir]


tezat kimdir?

gözlerim su saldý. baþým irtifa kaybýnda. dilim kara kutu da. . .

Etkilendiði Yazarlar:
yýlmaz erdoðan,sunay akýn,murathan mungan,Chuck Palahniuk


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © tezat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.