..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > tezat




16 Mart 2006
Öykü  
en azýndan bence!

tezat


doðdum; doð dediler diye, yaþýyorum; öyle emrettiler diye, bekliyorum; öl diyecekler diye...


:BCCF:
sekiz yaþýndaydým. mutfak masasýnýn üzerine bi çay kaþýðý koyup onu düþünceyle oynatmaya çalýþtýðýmda. bunu bana kim söylemiþ olabilir bilmiyorum. kim bu mahallede sekiz yaþýnda bi çocuða bunun olabilirliðini söylemiþ olabilir psikolojisini bozma pahasýna. yada nerden izlemiþ olabilirim ki. trt mi? ankara çocuk korosu nun reklam kara kuþaðýnda.
hep biþiler aradým hayatýmda. her zaman. dedim ki orjinal bi fikir bulmalýyým. orjinal bi fikir bulmalýyým(bu cümle joan nesh ten çalýntýdýr(akýl oyunlarý : orjinal bi fikir bulmalýyým) hiç kimsenin bugüne kadar farketmediði biþi. geceleri saatlerce gökyüzünü izledim. yýldýzlarý, gezegenleri,( ikisininde ayný olduðunu bende biliyorum. ama ''bikaç'' örnek verince, hayatýmýn sandýðým kadar boþ olmadýðýný sanýyorum.)evreni. parlak bi fikir gelmeliydi aklýma. çünkü ben bunun için yaratýlmýþtým. insanlarýn bana ihtiyacý vardý. olmadý.
ölümsüzlüðün sýrrýný buldum : yetmedi
zaman makinasýnýda :
ama oda yetmedi. çünkü kelime oyunlarýndan baþka biþi deðildi ikiside. bana daha saðlam biþi lazýmdý. þöyle cuk diye oturmalýydým bi yerlerin baþ köþesine. orjinal biþi bulmalýyým. hiç kimsenin bugüne kadar farketmediði.
þimdi þimdi anlýyorum. en azýndan, bulamasamda, artýk neyi aradýðýmý biliyorum.
kendimi
insanlarýn, bugüne kadar farketmediði biþi.
el feneri patlamýþ ruhuna turist bi yolcuyum karanlýðýmda. ne sürüldüðüm yer belli, ne süründüðüm yol. cevap anahtarý çalýnmýþ sýnav sorularý ömür. bir yanlýþýn tüm doðrularý götürdüðü. yolsuzluðun her yola yolluk yapýldýðý; bi zaman dilimi: içinde bulunduðum karmaþanýn altyapýsý. anlaþýlmaz bi yalnýzlýk antlaþmasý bu bedenin anne karnýndaki cenin pozisyonu. porsiyonu sadakatsizlik doðuran aþk karmaþasý. arada sýrada takýndýðým tebessümün açýklamasý aslýnda doðarken sana takýlmýþ yüz görümlüðü. görünüre çýkmýþ yüzsüzlüðün götürdüðü; mutsuzluðun kim aðlattýya getirildiði. özü sözüne tezat bi kitabýn, önsözünün son sözleri küçük dilimin büyüðüyle seviþmiþliði.
göz çukurlarýmdaki að tabakasý, retinama örümcek algýsý iþlemekte. düþüncelerim encik misali. nerden neden geliyor bu insanlar ve nereye neden giderler, büyüyünce anlayacaðým. ve neden gülerler bana. yirmi gün oldu, çakýrdan kahveye geçeli. daha þimdiden karardý dünyam. aldým süt kokusunu. aðladým. meme verdiler. daha þimdiden baðladýlar kollarýmý. hedeflerimi kundakladýlar. yandý yüreðim. aðladým, meme verdiler. babamý beklemiþtim onunda beni beklediði kadar. özlem içimi kavurmuþtu kaným yýkanýrken. ayaklarýnýn altýnda cennet olaný parçaladým; doðarken. kulaðýma üflediler; adým oldu. ilk üflentim; o oldu. adýmý babam koydu. yalaaaan. imamdý; benimle ilk konuþan. ömür.iki ezan arasýydý. mutluluk üç vakte kadar :.
þebek muamelesiyle büyüyecekti bu cenin. amcalarýna gösterecekti pipisini. ve bunu marifet belleyip; sonralarý ''az sonra'' zina denilecekti. söylenecek ne var ki güzel olan. dilsizliðimin sebebi bu... konuþamýyorum. anlamadýklarýma
konuþ lan-dýðýmdan.

iþkenceyle gelinir dünyaya,
çýkana ve çýkartana.
bi kaç tokat acýsýyla açýlýr gözler,
gülmeden aðlatýlýr çocuk yüzler.
cennetim kabrim olsun isterim,
kabrim;bakire rahmi...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yeraltý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtlarla Dans
Çýldýrma Zamaný
Geldim
Ýçimdeki Çocuk
Yendim
Gördüm
Kara Kutu Kuyuda
Susturucu
Gömlek
Gece; Karanlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ütopya [Þiir]


tezat kimdir?

gözlerim su saldý. baþým irtifa kaybýnda. dilim kara kutu da. . .

Etkilendiði Yazarlar:
yýlmaz erdoðan,sunay akýn,murathan mungan,Chuck Palahniuk


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © tezat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.