..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Ýlker Sedat




10 Mart 2006
Üzüntü Kokar Bekleyiþ Kumulunda Yaðmurlar  
Ýlker Sedat
Daha ne kadar bekleyebilir insan ayrýlacaðý saati? Sevdiði ve canýný bile verebileceði yâr giderken, eli kolu baðlý oturacak mý böyle insanoðlu? Hayatýn artýk ayrýlýk zilini çaldýðý bir anda bir erkek ne hissedebilirse onlarý vermeye çabaladým. Kendim kaldým ve kendimi bir de yârin yerine koydum. Bu ayrýlýk olsun istemedim. Ama oldu iþte!


:AHEC:
Boþ odamýn beyaz duvarlarýnda hayal ettim seni. Sen giderken belli ki yanacaðým. Halimi tasvir edemeyecekler. Yapamayacaklar resmimi. O an içimdeki od binbirinci defa harlayacak. Saracak her bir yerimi týrnaklarýma deðin. Ama aðlamayacaðým. Duracak dünya. Kuþlar cývýldaþmayý kesip de hüzünlü birþeyler mýrýldanacak. Herþey eskisi gibi olmayacak. Gitmek zorunda olduðunu biliyorum. Ama bunun terketmek anlamýnda olmadýðýný da.
Buranýn yüksek tepeleri, çeþmeleri, yollarý ne de çok alýþmýþtý sana. Dalgacý insanlar, selamsýzlar, iyilikler ve belki üzüntüler ne de çok alýþmýþtý. Buranýn eþsiz havasý sonra. Gidince, bu havayý orda da bulabilecek misin bakalým? Sonra gökyüzü, yýldýzlar ve aydede... Onlar da üzülecekler benim gibi. Oysa ikimiz için ne sevindirici þeyler yapmýþlardý.
Yaðmur da bulutlarýn ardýna gizlenmiþ, kendinden bir þeyler çalacak. Kendi hüznünü çalacak. Bir damla gözyaþýn karýþsa sularýma dolacak karabakýr. Ve sen gittikten epey sonra da taþýracak onu yaðmur. Gerçi ikimizin de bilinci yaðmur; ama benim kadar üzülüyor o da. Bir sürü anýlarýmýzý bir kamera gibi kaydetti kendi içine. Sen giderken de onlarý benim gözlerime serpiþtirecek. Ayrýlýðýn böyle olmasýný, böyle sona ermesini istiyor.
Ýçimdeki yalnýzlýða bir tane daha eklenecek sen gidereken. Elinde bavullarýn ve yanýnda ben, beklerken peronda, otobüsün gelmesini hiç istemeyeceðiz. Hep gerçekler olacak yüzümüzde. Kasým ayýnýn ýslak kaldýrýmlarý olmayacak bastýðýmýz yerler. Ýkimiz de zoraki gülümsemeyeceðiz. Hep gerçekler... Hep gerçekler olacak yüzümüzde. Gülümseyerek bile ayrýlmak istemeyeceðiz belki.
Yanýnda, Gülhane Parký’ndaki yaþlý çýnar aðacý misali yorgun, derbeder olacaðým. Hiçbir zaman tutmaya cesaret edemediðim elini, þimdi ayrýlýrken, geleceðe umutla bakabilmek için tutacaðým. Bu seni býrakmamak için olacak belki de. Dakikalar saati kovalayacak o anda. Seni býrakmak istemezken zalim otobüs gelecek ve ardýndan da ayrýlýðýmýz... Ve hala elin elimdeyken ayrýlýðýn soðukluðunu hissedeceðim. N’apacaðýmý bilemeyeceðim. Yanyanayken dönüp gözgöze geleceðiz o vakit. Hafiften bir rüzgar esecek. Omuzlarýnýn üzerine düþmüþ uzun, siyah saçlarýný dalgalandýracak. Deniz kokusu gelecek burnumuza. Gözgözeyken diðer elini de alacaðým elime. Avuçiçlerim ne kadar da boþ deðil mi? Onlarý ancak sen doldurabilirsin. Týpký içimdeki boþluðu doldurduðun gibi.
Boðazýma birkaç sözcük düðümleniyor. Nefesim kesilecekmiþ gibi oluyor o anda. Sanki senin kollarýnda ölecekmiþim gibi. Fakat hiçbir þey söyleyemiyorum. Beni anlýyorsun, bakýþlarýn beni teselli ediyor. Ayrýlýk zamaný konuþan, ikimiz arasýndaki derin sessizliði yaran da sen oluyorsun yine :
“ – Bana büyük bir hatýra býraktýn “ diyorsun. Ellerin ellerimdeyken ekliyorsun sonra:
“ – Yani kendini. “
Ellerini býrakýp, adýn gibi sarýlýyorum sana. Büyük bir “ ÖZLEM “ le. (Ellerini tuttuðum gibi bu da ilk kez oluyor.) Seni kesinlikle her an özleyeceðim için. Sen de pamuk ellerini sarýyorsun boynuma. Ve sonra boðazýmda düðümlenen sözcükler çözülüveriyor kendiliðinden :
“ –Beni býrakma! “ diyorum. “Ben sensiz, bir yýlý daha nasýl geçiririm burda? Buradaki bu güzelliklerin seninle bir anlamý var. Sabah kalkýp yüzlerimi yýkamamýn, aynaya bakýp da kendime kur yapmamýn, saçlarýmý taramamýn, giyinip de okula doðru yürümemin anlamý sensin. Benim arkadaþlýðým, sevgim sende bir emanet gibi durmayacak deðil mi? “
Daha da sýký sarýlarak “ Hayýr, asla! “ diye cevap veriyorsun. “ Yaþadýklarýmýz çok güzel þeyler gerçekten. Keþke ayný yýl girseydik bu okula. Ve böylece beraber bitirirdik burayý. Uzun bir zamanýmýz olurdu. “
Ayrýldýk. Birbirimizin yüzüne bakýyor olmak neyi deðiþtirirdi ki? Hatalarýn hepsini ben yapmýþtým. Onunla okul içinde konuþmaya uzun bir süre cesaret edememiþtim. Çok kýsa bir arkadaþlýktý bizimkisi. Ama o cesaretsizlik yerini cesurluða, hiçbir þeyden çekinmemeye, açýklýk ve dürüstlüðe býrakmýþtý. Böylece konuþma fýrsatýmýz olmuþ, birbirimizi böyle kýsa bir sürede anlayabilmiþtik.
“ –Seni hiçbir zaman unutmayacaðým ve seni hep seveceðim “ diyorum. Gülümsüyorsun.Yanaðýndaki gamzen beliriyor o anda.
“ –Ben de “ diyorsun. “Ben de seni hiç unutmayacaðým. Hep aklýmda olacaksýn. “
Seni uðurlamak beni için için eritecek. Ellerimize aldýðýmýz bavullar... Sonra onlarýn bagaja yükleniþi... Ve senin otobüse biniþin. Benim orda tek baþýma sana bakýyor olmam yok mu? Otobüsün yavaþ yavaþ hareket etmesi. Yürüyüp yerine oturmadan önce bana el sallaman yok mu uzun uzun? Sanki gitmek istemezmiþsin gibi. Gidip de gözden kaybolana dek seyrediyor olmak seni, bana dokunmayacak mý?


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: hoþ geldiniz
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
16 Mart 2006
Sevgili Ýlker Sedat; Hüzünlü bir öyküydü okuduðum.Beðendim öykünüzdeki anlatým dilini; yazým kurallarýnýn, noktalama iþaretlerinin eksiksiz ve hatasýz kullanýþýný.Yalnýz bir yerde takýldým:"Yüzlerimi yýkamak."Burada çoðul eki olmamalýydý.......Bunun gibi güzel öykülerinizin devamýýn geleceðini umuyorum.Yazýn çalýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim.Sevgiyle kalýn....Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kasým'da

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþýmda Mavi Sevdan, ve Gözlerin Battý...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kuru Bir Gül [Þiir]
Canayaz [Þiir]


Ýlker Sedat kimdir?

Annem, babam ve kýz kardeþimle zamanýn burasýndayým iþte. Üniversiteden mezun olalý neredeyse yýl olacak. Doðdum ve 23 yýldýr nefes alýyorum. Duygularla yoðruluyorum. Canlý, cansýz her þeyden öðüt alýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Edebiyat dünyasýna ismini altýn harflerle yazdýrmýþ olan kiþilerin çoðundan etkilendim. Ama beni ilk etkileyen yazar-þair Victor Hugo olmuþtur.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýlker Sedat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.