..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Birkan ASKAN




23 Mart 2002
Sen aslýnda yaþamýyorsun  
Koridorun bitimine doðru yaklaþtýkça yan odadan gelen acý feryatla irkildi.

Birkan ASKAN


Kalbinin her zamankinden daha fazla attýðýný nefesinin kesildiðinden anladý. Gözlerinden yaþ gelmiþti. Bütün çabalarýna raðmen yutkunamýyordu bile.


:DBFF:
Uzun ve dar koridoru hýzlý adýmlarla geçti. Koridorun sonundaki pencereden havadaki tozun dans ediþini gösteren güneþ'i görebiliyordu. Birbirine bitiþik þekilde çiçeklerle kapatýlmýþ olan duvarlarýn çýplak kesimlerinde anlamsýz bulduðu birçok resimler ve bu resimlere ait tanýtým yazýlarý bulunuyordu.

Gerçekten bu kadar anlamsýz resimle birlikte bu kadar insanýn bir arada tutulmasý tesadüfmüydü. Koridorun bitimine doðru yaklaþtýkça yan odadan gelen acý feryatla irkildi. Sen aslýnda yaþamýyorsun diye çýnlýyordu ortalýk.

Çevresine bakýndý ve elleriyle duvarda asýlý olan resimlerden birine yaklaþarak dokunmaya ve çerçeveyi tutarak hissetmeye çalýþtý. Olmuyordu.

Odadan gelen ses hýzla yükselip bir anda sustu. Sarmaþýkla örülü olan kapýnýn tam karþýsýnda durdu. Menteþeleri uzun zamandýr yaðlanmamýþ olan oda kapýsýnýn kolu usulca aþaðýya doðru indi.

Kalbinin her zamankinden daha fazla attýðýný nefesinin kesildiðinden anladý. Gözlerinden yaþ gelmiþti. Bütün çabalarýna raðmen yutkunamýyordu bile.

Artýk yaþamadýðýný anlamasý hiçte zor deðildi kendisi için. Kulaklarýný saðýr edecek derecede büyük bir gýcýrtýyla açýlan kapýdan içeriye baktý. Ýçerisi oldukça karanlýktý.

Hemen solunda bulunan mini ayakkabýlýk üzerinde kesif bir koku ile beraber küflenmiþ portakallar duruyordu. Suratýný buruþturup sað elini burnuna kapadý. Gözlerinden gelen yaþ þimdi daha fazla akýyordu. Bir yandan korku ile alay edercesine adýmlarýný oldukça yavaþ bir þekilde atarken diðer yandanda koridorda iken atýlan çýðlýklarýn sebebini düþünüyordu.

Sen aslýnda yaþamýyorsun diyen sesin sahibini merak ediyordu. Odaya girmeden ýþýklarýn bulunduðu düðmeleri aramaya baþladý. Koridorda her zaman kullandýðý tuvaletin ýþýklarýný yakan düðmelerle ayný yerde olacaðýný düþünerek elini hemen sað taraftaki boþluða uzatýp odanýn aydýnlanmasýný saðladý.Aslýnda alýþýk olmadýðý bir þey deðildi.

Moral bulmak için arkadaþlarý ile toplandýðý doðum günü kutlamalarý ve sohbet günlerinde hiç kimsenin birbirini dinlemediði,herkesin ayrý telden çaldýðý zamanlarý aklýna getirdi. Yalnýzlýðýn zamaný olmadýðýný biliyordu. Bir yerlerden su sesi geliyordu. Seyrettiði filmlerdeki kabus karelerini hatýrladý.

Ýçerideki kokuya alýþmýþ ve artýk ellerini savunmaya hazýr hale getirmiþti. Biraz önce koridorda yürürken odadan gelen sesin þimdi koridordan geldiðini farketti. Bu sefer daha kýsýk ve bebek aðlamasý eþliðinde duyuyordu sesi.

Birisi yalvarýyordu. "Sen aslýnda yaþamýyorsun." Bu cümleden hemen sonra yaþlý bir kadýnýn kahkahasý çýnlatýyordu ortamý. Korkuya alýþacak duruma gelmiþti artýk. Dýþarýdan içeriye süzülen güneþin yanýnda rüzgarýnda yer almasý ve ayný anda yaðmurunda yaðmasý biraz tuhaftý onun için.

Odada iki tane yatak olduðunu gördü. Alt dudaðýný koparýrcasýna ýsýrýrken bir taraftanda odanýn sað tarafýnda boþ saksýlarýn hemen üzerindeki bir yazý dikkatini çekti.

Hat sanatý kullanýlarak yazýlmýþ olan ve bir cam ile muhafaza altýna alýnmýþ çerçevede gözlerini kýsarak okuduðu satýrlarda duyduðu sesin aynýsýnýn yazdýðýný görünce gözlerine inanamadý. Sendeleyip toz içinde kalmýþ olan iskemlenin kenarýna tutundu. Yataklar uzun süredir kullanýlmýyor gibi gözüküyordu.

Beyaz çarþaflarýn artýk sapsarý bir hale büründüðünü farketmekte gecikmedi. Odanýn içerisinden baþka bir odaya açýlan bir bölüm daha vardý. Burasý tahtalarla çivilenmiþti. Altýnda da ismi silinme derecesine gelen baþhekimin imzasý vardý. Hýzlý ve acele yazýldýðý belli olan ve uydurma bir þekilde kapý altýna yaslanan tabela kenarlarýnda böcekler geziniyordu.

Tercümanýný kaybetmiþ bir turist gibi zamanla yarýþýrcasýna göz gezdirmediði bir nokta býrakmayýp olan biteni anlamaya çalýþýyordu. Birden aklýna odanýn dýþýnda duvarda asýlý olan tabloya dokunamadýðýný getirdi.

Oysa odanýn içerisindeki eþyalara dokunabiliyor ve onlarý hissedebiliyordu. Ýçine düþtüðü anlamsýzlýktan kurtulmaya çalýþýyordu.

Nasýl oluyor da odanýn dýþýndaki cisimleri algýlayamazken içeride tam tersi bir durumla karþýlaþýyordu. Gerçekten yaþamadýðýna inanmak istemiyordu. Ýçeride kendisine acý verip yaþadýðýna kanaat getiriyordu. Ayný þeyleri dýþarýda tekrarlamak düþüncesiyle kapýya yöneldi. Biraz önce giriþteki küflü portakallarýn yerinde olmadýðýný farketti.

Aniden geriye döndüðünde sanki ýslak bir zeminde gezmiþcesine ayakkabýlarýnýn çamurlu izlerini gördü.Neler oluyor diyerek ellerini saçlarýna götürdü. Ortalýk þimdi suskundu. Birisi onu takip ediyordu.

Onbeþ metrekarelik odanýn içinde görmediði birisi ona sürekli yakýnlaþýyordu. Ayak izlerinin çamurlu olarak bastýðý yerlere çýkmasý iyice korkutmuþtu kendisini. Geri geri yürüyerek kapýnýn açýlmasý için kolu büyük bir hýzla indirdi.

Her kolu indiriþinde kapýnýn açýldýðýný görüyordu ama dýþarý çýkmak için adým attýðýnda tekrar ayný odaya girdiðini anlýyordu. Kapýdan çýkýyor ama koridora deðil yine ayný odaya giriþ yapýyordu bedeni.

Birkaç denemeden sonra sinirlerinin yýpranmaya baþladýðýna emin duruma gelmiþti.

Meçhulden gelen ses doðru mu söylüyordu.Fakat ne olursa olsun bu sese inanmakta istemiyordu. Ölmeyi kendi bedenine yakýþtýramýyordu.

Tozlu yataklardan birisinin üzerine uzandý. Yorulmuþ gözleri herhangi birþey düþünecek durumda deðildi.

Birazdan gözkapaklarý kapandý ve su sesinin eþliðinde derin bir uykuya doðru yol aldý..



Sürecek...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn soyut kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen aslýnda yaþamýyorsun-2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pi ve Bi’nin Ada’sý../Hikayesi hayallerin../02
Pi ve Bi’nin Ada’sý../Hikayesi hayallerin../01
Pi ve Bi’nin Ada’sý../Hikayesi hayallerin../03
Krallarda diz çöker..Bölüm(03)
Krallarda diz çöker..Bölüm(05)
Krallarda diz çöker..Bölüm(04)
Krallarda diz çöker..Bölüm (02)
Krallarda diz çöker..Bölüm (01)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.