..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gerilim > zumrut sarikartal




21 Þubat 2006
Býçak  
zumrut sarikartal
Buz gibi keskin soguk, ciðerlerini yakýyor, yakalarýný sýký sýkýya kavramýþ ellerini kesiyordu. Saçlarý, yaðan yaðmurdan ýslanmýþ, damlalar yüzüne akmaya baþlamýþtý. Çantasýnda taþýdýðý býçak kalbini sýkýþtýrýyor, kan dolaþýmýný hýzlandýrýp ter içinde býrakýyordu onu. Köþeyi döner dönmez gördü otel yazýsýný. ‘Ýþte burasý’ diye fýsýldadý.


:BEBD:
‘Bir an önce bitirmeliyim bu iþi ‘diye düþündü . Soðuðu hissetmiyordu bile. Paltosunun yakalarýný kaldýrmýþ, koþar adýmlarla ilerliyordu. Buz gibi keskin soguk, ciðerlerini yakýyor, yakalarýný sýký sýkýya kavramýþ ellerini kesiyordu. Saçlarý, yaðan yaðmurdan ýslanmýþ, damlalar yüzüne akmaya baþlamýþtý. Çantasýnda taþýdýðý býçak kalbini sýkýþtýrýyor, kan dolaþýmýný hýzlandýrýp ter içinde býrakýyordu onu. Köþeyi döner dönmez gördü otel yazýsýný. ‘Ýþte burasý’ diye fýsýldadý. Kapýdan girerken saðýna soluna baktý, kimseyi göremeyince rahatlamýþ bir halde içeriye girdi. Lobiye yöneldi. Gözü, oda anahtarlarýnýn asýlý olduðý panodaydý. Her zamanki numaraya ait anahtar asýlý duruyordu. Demek ki gelmemiþ daha diye geçirdi içinden, rahatladý. Resepsiyondaki kýzdan anahtarý aldý, merdivenlerden yukarý çýktý. Oldum olasý asansörlerden korkardý. Sadece asansörlerden mi, kapalý ve dar alanlardan . Hatta vasiyetini bile gömülmeme üzerine yazmýþtý. Beni yakýn diyordu vasiyetinde, daracýk bir mezara , topraðýn altýna gömmeyin beni.
Odaya varmýþtý. Yavaþça kapýyý açýp içeri süzüldü. O gelmeden bir kaç dakika vakti vardý. Islak paltosunu çýkardý. Banyoya girip saçlarýný hafifçe kuruttu. Odanýn minibarýndan minik bir viski þiþesi çýkarýp bardaða boþalttý. Pencerenin önüne geçip perdenin ardýndan dýþarýyý seyrederken içkisini hýzla içti. Alyansýna iliþti gözü birden. Ýçi acýdý. Nasýl gelmiþti bu duruma , ne kadar zaman önceydi tüm olanlar? Son bir yýldýr hayatýný cehenneme çeviren bu adama tekrar nasýl rastlamýþtý? Tam herþey düzene girdi derken, yepyeni bir hayata baþlamýþken, nasýl olmuþtu da ayný bataða düþmüþtü?
Kapýnýn sesini duydu arkasýnda. Tüyleri ürperdi, ama dönüp bakamadý. Bir insan nasýl bu kadar sevilip ayný anda nefret edilirdi? Ondan hem bu kadar korkup hem de sürekli yanýnda olmayý istemek hangi aklýn alacaðý iþti? Ayak sesleri tam arkasýnda durdu. Artýk soluðunu hissediyordu ensesinde. Kalbi deli gibi çarpýyor, çantayý tutan elleri titriyordu. Vücutlarý birbirine deðdiðinde eli çantasýnýn içindeydi artýk. Ter içindeki eli, býçaðý sýký sýký kavramýþtý. ‘Þimdi’ dedi içinden. Gerisi aðýr çekimdi artýk. Zaman durmuþtu. Býçaðý tutan eli havaya kalkarken, bedeni de geriye dönmüþtü. Onun yüzünü görmeye çaliþtý eli havadayken. Yaþlardan hiçbirþey göremedi. Hýzla indi eli. Yere yýðýlýrken hiç acý hissetmedi. Sadece huzur vardý ve çok uzaktan gelen bir çýðlýk.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gerilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Kazanan...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Jartiyer
Çýt Yok
Ýmdat , Doðuruyorum!
Yýrtýk Etek - Vadim O Kadar Yeþildi ki
Dedemin Küçük Sýrrý
Parti
Bir Ayrýlýðýn Anatomisi
Sýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþk Hakkýnda Bir Yazý [Deneme]
Hiç Olmayan Sevgiliye [Deneme]


zumrut sarikartal kimdir?

Küçücüktüm, okuyanlara özendim, okumak istedim. Daha küçüksün, okulda öðrenirsin dediler. Söz dinledim, okulu bekledim. Sýnýfta ilk ben okudum, çok mutlu oldum ama hep susturuldum. Tahtadaki yazýyý ilk ben söyleyince sýnýf beni takip ediyormuþ. Keyfini çýkaramadým. Ama evde hep okudum. Sonra yazmak istedim, ilk romaným için bir defter aldým, ismini en baþa yazdým, ''gökten inen merdiven''. Annem gördü, güldü , inanmadý. Daha sekiz yaþýndaydým , yazmaktan vazgeçtim. Büyüyünce yazmalýymýþým dedim. Ama zaman geçtikçe sadece okumaya vakit kaldýðýný farkettim. Yazmayý unuttum, erteledim, istemezmiþ gibi yaptým. Derken bir gün, bir gece sabaha kadar oturup aklýma gelen herþeyi yazdým. Ýþte o gün benim doðumgünüm, büyüdüðüm gündü. Þimdi sadece yazmaya vaktim var, baþka hiçbirþey için kýlýmý kýpýrdatmam ( çocuðum hariç). Peki sizin beni okumaya vaktiniz var mý?

Etkilendiði Yazarlar:
Aziz Nesin ile büyüdüm. Oðuz Aral idolümdü. Gýrgýr, Fýrt, Çarþaf , Limon düzenli takip ettiðim yayýnlardý.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © zumrut sarikartal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.