..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Kaþif




11 Þubat 2006
Aldatmanýn Mýzahý  
Kaþif
ve sonun da imzayý bastýrýr. Sonrasý da evlere þenlik. Adam da geyiklere karþý bir alerji oluþur. Avcý arkadaþý var ise onlardan kopar. Yanýnda hayvanat bahçesinden kesinlikle bahsedilmesin ister. National Geographic proðramlarýný kesinlikle izlemez. Ýzlemez ama yine de geyiklerden kaçamaz. Ya geyik veya çatallý boynuzlarý düþlerine girer...


:BJCG:
Aldatmak konusu nedense ülkemizde kapsamlý tartýþýlan bir konu... Ýþ çevresinde aldatýlmak öteden beri gündemdeydi son zamanlarda ise boyutu büyüdü, sanki Niagara þelalesi gibi aldatýlanlarý silip süpürebiliyor...
Artýk iþ konusunda oðul babaya bile kazýk atar duruma gelmiþ.
Ýliþkiler konusunda aldatýlmak eskiden töreleri bile devreye sokarken. Artýk töreler bir kenara býrakýlabiliyor. Ýnsanlar, ‘ Allah belasýný versin’ diyerek kavgadan kaçabiliyorlar...
Bir kesim de var ki, aldatýla aldatýla aldatmayý öðrenerek hayatýný yaþýyor...
Geniþ olmak güzel bir þey fakat, iliþkiler konusundaki aldatmacalarda ne derece geniþ olunmalý. Bunun hesabýný da yapmak gerekmez mi?
Ýliþkide beþ dakikalýk zevk uðruna iliþkisinin tüm yamukluklarýna ‘lades’ diyerek göz yummak ve sonra da elden kaçýrmamak için kalkýp aldatan kiþi ile yuva kurmak ne derece saðlýklýdýr...
Çevremizde o kadar çok þey yaþýyoruz ki... Ýliþkide bir taraf karþýsýndakine güvenemediði içi onun telefon kullanmasýný bile yasaklayabiliyor. ‘’Her þeyine lades yeter ki þu yaþadýðýmýz zevkler sürsün’’ diyerek. Bir yandan da kendisinin ne derece toleranslý olduðunu düþünüp rahatlayabiliyor. Böylelerine ne isim vermek gerektiðini bile düþünenmiyorsunuz.
Evlilikler aþklar ile baþlýyor sonra da düþmanlýklar ile yýkýlýyor... Ýmza atmadan önce iliþkisinin her þeyine beþ dakikalýk zevki için göz yuman kiþi imza attýktan sonra düþünmeye baþlýyor. O arada huylu huyundan vazgeçmez ise ortalýk daha da karýþýyor... Beþ dakikalýk zevk insaný ne hallere düþürebiliyor bir düþünülebilse...
Ýliþkilerde aldatma kavramýný açmaya kalktýðýmýzda karþýmýza bir çok versiyonlarýnýn çýktýðýný görüyoruz. Bunlarý þöyle sýralamak mümkün;
A-Habersiz aldatma. Ortaya çýkmadýðý taktirde sorun yok.
B-Ýliþkiden birinin aldatmadan haberdar olmasý. Bu durumda iliþki normalde biter. Bazen þenlikli bazen de kanlý bittiði olur.
C-Her iki tarafýn birbirini aldattýðýnýn ortaya çýkmasý. Bu durumda bazen iliþki sürer ve ayný evde dramatik bir tiyatro oyunu sergilenmiþ olur. Bu oyunun bazen seyircileri günahý olmayan çocuklar olur ve bir müddet sonra ilþki kendiliðinden kopabilir.
D-Adam kýzoðlan kýz arýyordur.Ýliþkisinin kýz olmadýðýný anlar ve sorgular. Karþý tarafta yalan her zaman boldur. Ýnandýrmaya çalýþýr. Diðeri de elinden kaçýmamak pahasýna inanmýþ gözükür. Burada yalaný kývýran bayan ise iliþkiyi imzaya göturebilmek için her numaraya baþvurabilir ve sonun da imzayý bastýrýr. Sonrasý da evlere þenlik. Adam da geyiklere karþý bir alerji oluþur. Avcý arkadaþý var ise onlardan kopar. Yanýnda hayvanat bahçesinden kesinlikle bahsedilmesin ister. National Geographic proðramlarýný kesinlikle izlemez. Ýzlemez ama yine de geyiklerden kaçamaz. Ya geyik veya çatallý boynuzlarý düþlerine girer...
E- Fantazi erkek. Bu tipler iliþkisinin aldatmasýndan haz alýr ve daha çok aldatmasý için zaman zaman kamçýlar. Ýkili. Üçlü beþli iliþkiler favorisidir.
F- Kör aldatmacasý. Bu tiplere aldatýldýðýný genellikle arkadaþlarý gözüne sokarcasýna ortaya koyarlar fakat, dediði dediktir. Bir türlü aldatýldýðýný kabul edemez... Her zaman kibirlidir. Neyin kibirini güttüðünü kendisi bile anlayamaz... Bu tiplerin peþinden sürekli ‘’P......venk’ diye konuþulmasý da ayrýca modadýr.
Neyse düþündüðünüz zaman bu aldatma kavramý konusunda çok deðiþik versiyonlara ulaþabiliyorsunuz. Ýterseniz kendinizi bu konuda bir test edin.
Ýliþkinizin her dediðine inanýyormusunuz? Evet Hayýr
Ýliþkinizin sizi aldattýðý ile ilgili dedikodu yaþadýnýz mý? Evet Hayýr
Arkadaþlarýnýz aldatýldýðýnýz ile ilgili olarak size imalarda bulundu mu? Evet Hayýr
Ýliþkinizin hiç yalanýný yakaladýnýz mý? Evet Hayýr
Ýliþkinizi köle gibi kullanabiliyormusunuz? Yani aykýrý da olsa her istediðinize boyuýn eðiyor mu? Evet Hayýr
Hatasýný yakaladýðýnýzda hastalýk numarasýna yatarak ilgiyi kendisine çekme yöntemi uyguluyor mu? Evet hayýr
Yukarýdaki sorularýn 4 üne EVET yanýtý verdiyseniz aldatýlýp aldatýlmadýðýnýz üzerinde ciddi olarak düþünmeniz gerekiyor.
5’ine Evet yanaýtý verdiyseniz ve hala emin deðilseniz bir psikolaða baivurmanýzý gerekebilir. Eðer 6 soruya da evet yanýtý veriyorsanýz: kardeþim hala ne duruyorsun... Arkandan konuþulanlarý duymamak için tabanlarý yaðla! Belki, bir 100 metre rekoru kýrabilirsin.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kaþif Osman ve Baharatçý Habip Zaman Ötesinde... [Roman]


Kaþif kimdir?

Zaman zaman medyada bazen de internet sitelerinde yazar. Aslýnda Kaþif Osman olarak bilinen bir yazarým fakat mizah yazýlarýmda bu isimle tanýnýyorum. Medya dinyasý benim kim olduðumu iyi bilir.

Etkilendiði Yazarlar:
Kaþif etkilenmez, etkiler...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kaþif, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.