..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Selcan Tokgöz




16 Mart 2002
Beyaz Giymek  
Siyahla Örtülü Beyazlar

Selcan Tokgöz


Yýllarýn hüznünü sakladýðým, derin, bir büyük kuyu ..


:BCDF:
Bir gün bitecek bu sancý, kuyuda su kalmayacak, ne kuyusu? Hani þu içinden çýkamadýðým, içine de düþemediðim, hiç sebepsiz, gözlerimi derinliðinden alamadýðým.
Yýllarýn hüznünü sakladýðým, derin, bir büyük kuyu ..
Kimsenin hayatýmý benim kadar bilmemesine dalar gözlerim bazen. Düþünürüm, susmak doðru olan mýdýr diye. Konuþsan ne olacaktýr, konuþmasan. Bunlarý yazmak yerine hayali þeyler yazasý gelir bazen insanýn, olmamýþ aþklar yaratmak, yaþanmamýþlara aþýk etmek tüm insanlýðý. Etkilemek, hayran býrakmak. Gerçeklerime dönmeliydi tüm yüzler, her þeyimi saklamalýydým, sakladýðým yer bir kuyunun dibi olmalýydý. Derin daha derin.
Yüz yüze dökülürdü kimi zaman yýllarýmýn gizleri, ama yarým, hiçbir zaman tam deðil.
Olmamalýydý, hafifletmeyecekti, hiçbir zaman tam deðil.
Beyaz gelinliðin hayalini bile kurmadýðým bir günün içinde ben kayboldum. Hayali bile giyilmemiþ bir gelinliðin, içinde, bir þehirde ve yalnýz. Zorla giydirmediler elbet, ben giydim, yalnýz bir düðün, uzaklarda þehrimden, arkadaþsýzlýðým, zorla olmadý. Hiçbir þey zorla olmadý, hiçbir þey güzel de olmadý. Sayfalarca kara kara, günlerce acý acý, hep yalnýzdý gelinliðim. Ömrümce saklamak isterdim, yýldönümlerinde bakýp bakýp hatta giyip giyip aðlayabilmek. Evet sevinmek deðil, aðlayabilmek. Herkesin yanýmda olduðu, günlerce süren, heyecanlarým olmadýydý, ne kadar derin bir yokluktu bu. Bir daha görmek istemeyeceðim, sýradan bir elbise olmamalýydý o tüller ve saten, ya çiçeklerim? Çiçeklerime daha zor kýymýþtým. Çiçekti neticede onlar. Gözyaþlarýyla suladýðým daha ilk gününden, sonra bakamadýðým. Zorla süslemediler o gün beni elbet. Zorla da almadýlar çiçeklerimi, o kumaþlar ve o çiçeklerle ayný evde varoluþumun büyük ölümünü kim anlayabilirdi ki?
Zorla deðil, ama .. Ne ama? Amasý yok iþte! Anlatamazsýn, hayaller kursaydýn oturup, neden kaçtýn Ýstanbul`undan söyle neden? Anlatamýyorsun deðil mi? Olmuyor be caným olmuyor, ne anlatýlýyor, ne ümit yetiyor, ne yarýnlar, hiçbir þey yaðmurca olmuyor artýk.
“Sevgisiz kaldým”, demek boþanma sebebi sayýlmýyordu. Oysa ben her yere iki kiþi gitmek isterdim, parka, sinemaya, deniz kenarlarýna hatta doktoruma tek baþýma gitmek istemiyordum, bunlar sebep deðildi. Tek baþýna kalýrdý insan, baþka bir þehirde, uðruna geleceðini verdiðin bir erkeðin olurdu, sonrasý çiçeklerinle avunurdun, onundun nasýl olsa, her yerde baþa çýkabilirsin her þeyle, ama yatak ikimizin, sende benim! Hayýr diyebildim bir gece, “ben her yerde de tek olabilirim” .... Ýki kiþi olmak için geceler lazýmmýþ, bir de ev. Ne kadar soðuk, o kadar siyah .. Beyaz giymek siyaha boyamakmýþ pencereyi.
Kuyu çekiyor karanlýklarýmý. Bir gün su kalmayacak diye korkuyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uzaklarýmýz Var
Sýrasýný Kim Biliyor ki?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayat Bugün!
Sevgi
Saklý Aþk
Bir Yaðmak, Binlerce Yazmak
Elele Sonlardan Vazgeçtim
Aþk Ýle
Yoksa Senin de Pembe miydi Düþlerin?
Tüm Aþklar; Aynýsýydý Birbirinin

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kibrit Kutusu [Þiir]
Kayýp Yýldýzlara [Þiir]
Damlýyor Gözlerin [Þiir]
Cuma'larý Yok Ömrümün [Þiir]
Yaðmura Tutsak - X [Þiir]
Yaðmura Tutsak - I [Þiir]
Yaðmura Tutsak - VIII [Þiir]
Yaðmura Tutsak - XI [Þiir]
Yaðmura Tutsak - XXIV [Þiir]
Yaðmura Tutsak - II [Þiir]


Selcan Tokgöz kimdir?

"an gelir attila ilhan ölür" . . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Selcan Tokgöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.