..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Didaktik > Gürcan Erbaþ




23 Ocak 2006
Bocce Federasyonuna Üye Oldunuz Mu?  
Kuraþ yapýyor musunuz? Bocce oynuyor musunuz?

Gürcan Erbaþ


Sabah gazetemi elime aldým. Ýlgi alanlarýmý önce okurum yani sporu. Bir de ne göreyim ? ....


:CEGG:



Kuraþ yapýyor musunuz? ( ! ) Bocce oynuyor oynuyor musunuz? ( ! ) Bu iki sporun da özel giysileri vardýr. Ben þahsen bugün gidip almak arzusundayým. ( ! ) Çünkü her yeni þeye ilgi göstermek zorundayýz. Çaðýn gerisinde kalýrýz yoksa.
Ancak amacýmýn daha deðiþik olduðunu söylemeliyim. Burada okumanýn çok önemli hem de çok, çok önemli olduðunu vurgulamak için varým, o amaçla baþladým yazýma.
Sabah gazetemin spor sayfasýný açýp okumaya baþladýðýmda ilginç bir haberle karþýlaþtým. Bakýn ne diyor haberde. " Judo ve Kuraþ, Binicilik, Bilardo, Bocce, Bowling - Dart, Beyzbol ve Softbol Federasyonlarýnýn Özerklik kararlarý Resmi Gazetede yayýmlanarak yürürlüðe girdi. " (23 Ocak 2006 Vatan Gazetesi) Gördünüz mü bilmediðim ne sporlar varmýþ ! Bildiklerim var da Kuraþ, Bocce'yi ilk kez duydum. Softbol da nasýl oynanýr bilmem. Hani yazýyý gülmeceye dökmek niyetinde deðilim yoksa Softbol'u yalnýz yumuþaklar mý oynayacak acaba diyecektim. ( ! )
Demek ki gazeteyi okumasam bu sporlardan habersiz olacaktým. Onun için herkese, her yaþtan insana Okuyun Arkadaþým, okuyun ! diyeceðim.
Çocuklar, Gençler okuyun ! Sonra kendime dönüp Ýhtiyarlar, siz de okuyun ! diyorum. Boþ boþ oturup dedikodu yapmaktansa kitap okumanýn huzurunu, mutluluðunu düþünün bir. Neler neler öðreneceksiniz..sonra biriktireceksiniz onlarý beyninizde. Bir gün öyle bir iþinize yarayacakki... Ben de þöyle düþündüm zaten..hani çocuklara tasarrufu öðretmek için nasýl kumbara alýþkanlýðý kazandýrmaya çalýþýyoruz iþte öyle...okuya okuya beynimizde öyle bir servet birikiyorki kazancýnýz, gün ola harman ola örneði birgün mutlaka ortaya çýkacak.
Alýþkanlýklarýn en güzeline tiryaki olduðumu düþünerek þu bilgi yarýþmalarýný hiç kaçýrmam..izlerim. Geçen akþam yine neler öðrendim neler..okuyup araþtýrarak tabii..Ama size birþey söyleyeyim mi? Bu iþ aþk olmadan olmuyor! Okuma aþký diyorum yani ! Hani eskilerin güzelin güzeli bir özdeyiþi vardýr. " Aþk olmadan Meþk Olmaz ! " diye. Doðrudur, çok doðrudur.
Oraya çýkýp da 500 Yeni Lira alýp ayrýlanlara çok üzülüyorum, hiç okumamýþlar diyorum. Tarih, Coðrafya vs. gibi basit kültür sorularýný bilemiyorlar.
Neyse benim , önceki akþamdan öðrendiðim þu oldu. Yarýþmacýya, ilk Edebiyat Nobel Ödülü kaç yýlýnda veridi diye bir soru çýktý . Ben de ilk seçeneði(1901 yýlý) okuduklarýmýn süzgecinden geçirerek, doðru bu dedim. Ama inanýn attým. Çünkü o sýrada Yarýþmacý, çok güzel bir deyiþle 1901 olamaz, neden mi derseniz ilk baþlangýcýnda Nobel'i Fen Bilimlerine veriyorlardý, dedi. Çok doðru bir yargýydý. Ben de katýldým hemen Yarýþmacýya. Çocuk da tuttu 1946 olmasý lazým dedi ve öylecene Son Kararým, dedi. Ben, o ara koþup ansiklopediyi indirdim. Bir de ne göreyim gerçekten 1901 doðru deðil miymiþ. Yani tahminen altýncý hissimle attýðým seçenek. Neyse yarýþmacý da boynunu büküp ayrýldý oradan.
Sözü þuna getirmek istiyorum. Okumanýn yararýna. Bir de baktýmki yakýndan tanýdýðýmýz hangi ünlü yazarlar hangi yýllarda Nobel Edebiyat ödüllerini almýþlar. Birkaçýný vereyim bilgi olsun ! 1911 Selma Lagerlof, 1912 Rudyard Kipling, 1920 Rabidranath Tagore ve daha niceleri.
Bocce sporundan baþladýk nereye geldik. Ama hepsi Okuma Aþký uðruna !
Okuyun kardeþlerim okuyun. Ben de gidip þu Bocce ile Kuraþ nasýl oynanýrmýþ bir öðreneyim !



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yengem
Gece, Yalnýzlýðýmý Paylaþtý
Þarký
Bahar, Ýstanbula Hep Geç Gelir!
Solmasýn Yurdumun Gülleri
Bir Beþ Not Borç da Benden
Niyetçi
Kapýda Ayý Var
Kapýda Ayý Var II
Muhteþem Kopya

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Atlarým [Þiir]
Lebon'da Buluþalým [Þiir]
Anýlar Kutusu [Þiir]
Kaside [Þiir]
Sotaya Düþmeyen Þiir [Þiir]
Atatürk Aramýzda [Þiir]
Hayalet [Þiir]
Eski Çeþme [Þiir]
Bir Sebep Göster [Þiir]
Bekleyiþ [Þiir]


Gürcan Erbaþ kimdir?

1942 Ýstanbul doðumlu, edebiyatýn her türünden hoþlanýr, ayrýca resim yapar. Kendi adýna yayýnladýðý þiir kitaplarý: Kaç Ýstanbul Var Ýçinizde, Mavi Düþler, On üzerinden on veriyorum sana, Dedemin Kitabý, Solmasýn Yurdumun Gülleri, 19 Yaþ Þiirleri, Sesler Düþünceler Duygular, Aynadan Yansýyan, Onikiden Sonra, Gece Korkularý.

Etkilendiði Yazarlar:
Halide Edib, Adalet Aðaoðlu, Yakup Kadri,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gürcan Erbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.