..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > jade




11 Aralýk 2005
Giden Mevsimi Koklarken  
jade
zaman geçerherkes geçer yollardan geriye izler kalýr,ir kuru yapraktýr sonbahar hatýrlamak için


:AIDD:


Giden mevsimi kokladýðýmýz günlerdeyiz.Artýk kýþý beklerken vedalaþamadýðýmýz bir bahar var havada.
Yine böyle bir günün akþam üstünü açýk havada geçirmek istemiþtim geçen hafta.Hani duvarlardan sýkýlýrsýnýz ya iþte öyle bir haldi benimkisi.Güneþ batmadan yakalamak istedim bir parkta.Hem de tek baþýma. Özellikle çocuklarý olanlarýn uðrak yeri parklar.onlar bilirler keyfini.
Bir saat de olsa huzurlu bir zaman geçirdim.Kitap okudum uzun uzun.Ama kime bahsetsem garipsedi bu durumu. Tek baþýna parka gidilir miymiþ,insan sýkýlýrmýþ,gidip bir kafeye otursak daha iyi.

En ilginci de –ki bana göre- ben yanýmda biri olmazsa gitmem bir yere yorumu oldu. Þaþýrdým biraz.Avrupa’ya baktýðýnýzda kocaman parklarý ve içerisinde spor yapan ,dolaþan,kitap yazan insanlarý görmek çok kolaydýr.bu nedenle daha imreniriz o þehirlere.Ýnsanýn sakinleþeceði nefes alma duraklarýdýr parklar.
Kendi baþýna dolaþmayý,kendisinden keyif almayý,tek kiþi film izlemenin tadýný bilenlerdenim.Bu nedenle baðýmlýlýk sürecimi tamamladým sanýrým. Elbette dostlarla bir þey yapmak güzel.Ama kalabalýklar içinde olmaya o kadar alýþýyoruz ki kendimizle arkadaþ olmayý unutuyoruz.Bence kendini eðlendirmeyi, özel zevklerini beslemeyi bilmeyenler baþkalarýnýn kendisini mutlu etmesine odaklanýrlar hep. Anneden eþe,sevgiliye geçiþ baðýmlýlýkta.O da yoksa eðer arkadaþlara baðýmlý olmak.
Hadi hikayeyi uzatalým bir baþka noktaya. Ýkili iliþkiler içerisinde en büyük mesele ilgi meselesi.Bir de eþimle konuþacak ,yapacak bir þey yok, kalmadý demek çok moda. Ne zaman bir çifte, bir ev hanýmýna kendin için neler yapýyorsun desem hep ayný yüz ifadesi karþýma çýkar. Hayatlarýnda öyle bir kýsým hiç düþünmemiþler ki.Hep iki üç kiþi üzerinden yaþanmýþ her þey. Þimdi ben gidip tek baþýma….? Cümlenin devamý gelemez bir türlü.
Yetiþme döneminde kendisiyle dost olabilenler ileride tüm sevgi ve ilgi ihtiyacýný eþlerinden beklemezler. Daha da yaþlanýnca çocuklardan, akrabalardan beklenmesi gibi. Ýnsanlar onu aramadýðýnda,sevgilisi meþgul olduðunda, birkaç gün kendisine zaman ayýrmadýðýnda krize girmezler.Çünkü hiç kimsenin olmadýðý yerde kendileri vardýr. Onlarýn da anlatacak bir hikayeleri vardýr eþlerine.Sen yokken ben hala yaþamaya devam ediyordum derler rahatça.Kimse kýzmaz diðerine neden günde 5 kere arayýp hatýrýmý sormadýn diye.Ya da evlenince asosyal olan ev erkekleri olmazlar hiçbir zaman.
Ama biz tek baþýna sinemaya gidenlere, restoranda oturanlara hep acýyarak baktýk bir zamanlar.Aklýmýza sevgilisi terk etmiþ,kimsesi yok imajý geliverir hemen.Hatta süper bir senaryo da ekleyiveririz arkasýndan.
Halbuki kendinden zevk almayý bilmeyenler baþkalarýnýn kendisini mutlu edeceði günleri bekler durur.Bir bakar ki 40 yaþýndadýr.Tek bir sorusu vardýr o da kendim için ne yaptýðýmdýr??



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ay Dolunay, Ýmkansýz Aþklar Vakti…
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? II
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? I
Sevmekten Korkar Olduk?
Her Aþk Kendi Hikayesini Yaratýr...
Susmak
Baðýmlýyým... Aþýðým
Asla Asla Deme…...
Sizin Kalbiniz Nerede?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Tesadüfleri Sever
Kaçsam Býrakýp...
Hiçbir Aþk, Hiçbir Ölüm
Yine, Yeniden Uzaklar…
mi Soledad (Yalnýzlýðým)
Zamanýn Üstünden Akýp Gitmek
Kýzýl Dolunay
Yaralý Düþler
Mavi...
An Gelir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaz Bitti [Þiir]
Amado Mio [Þiir]
Þimdi Her Þey Ben Gibi... [Þiir]
Sonsuz Nota [Þiir]
Bir Avuç Kül [Þiir]
Yorgun [Þiir]
Sen Yokken [Þiir]
Her Þey [Þiir]
Düþlerini Düþlemen Gerekir Sevgilim... [Þiir]
Üç Nokta [Þiir]


jade kimdir?

Düþler dünyasý hiç olmaya dair gidiþler ve yaþanmýþ hikayeler. . .

Etkilendiði Yazarlar:
murathan mungan,tuna kiremitçi,kavafis, shakeaspeare sonet leri, monet, balzac,marquis de sade,sahaflarda unutulmuþ eserler,halil cibran,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © jade, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.