..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Burcu




9 Aralýk 2005
Dar Vakitlerde Ben  
Burcu
....sadece kendim için yazdým:::)


:BBAH:
Dar vakitlere sýðdýrýrýz bir ömrü bazen.Koþarýz ama yetiþemezyiz.Yitip giden yýllara yanar dururuz.Akýllanmak ne münkün.Saatlere karþý zaten kendimizi çoktan savurmuþuz.
Kocaman süzülüp büzülen yeþeren dallarýyla kiraz aðacýný seyrediyorum çayýmý yudumlayarak.Huzuru düþlüyorum.Nitekim hep böyle anlar beni mutlu eder.Birazdan çýkýp etrafý gözlerimle süzüp bir yandan da o tuhaf karmaþa içinde iþime yetiþeceðim.Bu günde tembellik yapayým demedim hiç.Zevk duyarak yaptým iþimi.Sevmesem her gün onca yolu taban tepmezdim deðil mi?Ama þimdi uzaklarda olmalýyým.Hem de çok ötelerde.Sanýrým bu gün tembelliði fazlasýyla hak ediyorum.Hadi gara gidip bir otobüse atlayýp gidivereyim.Nereye mi?Ben de bilmiyorum.Nereye olursa.Yeter ki uzaða en uzaða gideyim.Bir hafta beni bu karmaþanýn,gürültünün ortasýnda koparsalar.Buranýn esiri olmaksýzýn.Gitmeliyim.Huzurlu muyum.Galiba.Buna raðmen huzuru baþka bir yerde arýyorum.Kiraz aðaçlarýný,bahçeleri belki daha yakýnda görmek istiyorum.Baðýrmak istiyorum hem de bütün bu olanlarýn silinmeyeyeceðini bile bile.Yanýma neler mi almalýyým.Bir teyp.En sevdiðim kadýn sesinin yanlýzlýðýmda iyi bir yoldaþ olmasý için bana.Yada çýlgýnca baðýrýp tepinmek için.Milletin acaba ne derler kompleksini hiçe saya saya.Bir kitap.bulunduðum yerden kendimi soyutlamayý istediðim anlarda baþka bir dünyanýn varolduðunu hatýrlayýp rahatlamak için.Ve ben.Sadece ben.Aslýnda herzaman omzumda olmasa bile aðýrlýðýný hissettiðim çantamý bile almama gerek yok.Uzanýveririm uçsuz bucaksýz yemyeþil bir ovaya.Seyrederim sabahtan akþama kadar masmavi gökyüzünü.
Ne oldu.Tüh!Yemeðin suyu taþmýþ.Þunu temizleyip biran önce olmayý istediðim o yeri hayale devam edeyim.Ya bu gerçek olursa bir gün.Bir gün bunu yapacak cesareti kendimde bulabilirsem zaten bu satýrlarý yazacak biri de olmayacak burada.Orada bu anlarý düþünüp gülümseyeceðim sadece.Rüzgarda uçuþan saçlarýmda bu cam kenarýnda buðulu gözlerim kalacak!!!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Mutlaka yazýn.
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
3 Ocak 2006
Merhaba Burcu; Kimin için olursa olsun, yazýn.Ama mutlaka yazýn...Okuduðum bu ilk yazýnýzdan, hemen belli oluyor kaleminizin gücü.Okuyucuya yakýn duran bir tarzýnýz var.En azýndan ben böyle hissettim........Bekleyeceðim yeni yazýlarýnýzý....Sevgiyle kalýn....Kâmuran ESEN

:: Bu Kadarýna Gerek Yok
Gönderen: harun küpeli / Gaziantep/Türkiye
30 Aralýk 2005
Yapmanýz gereken þey gar yerine kendinize yol almanýz diðer katýklarýda yanýnýza alýn çantaya gerek yok orasý yeterince kalabalýktýr.

:: yolculuk var ortada...
Gönderen: Erdinç krkmz / Ýstanbul/Türkiye
30 Aralýk 2005
Yazar, karakterinin bir yerlere gitmesini istiyor. Bunu sýrf farklý bir þeyler yapmasý için istiyor olabilir. Bunu yaparken konuþma dilini çok canlý tutarak farklý bir üslupla devam ediyor. Ve böylece hýzla güzel bir sona götürüyor bizi. Son zamanlarda rastladýðým güzel yazýlardan biri..

:: Günlük Tadýnda
Gönderen: Orkun Levent BOYA / Ankara/Türkiye
30 Aralýk 2005
Günlük tadýnda olmuþ yazý... hepimiz yaparýz, zaman zaman kendi kendimizi alýp bir yerlere götürme iþini... güzeldir, keyfilidir de... ah bir de sonunda, kahve taþmasa, çaydanlýktaki su kaynaya kaynaya bitmese... güzel bir paylaþýmdý...tebrikler... Sevgi ve Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özlemek Bir Soðuk Kýþ Günü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Kimsin [Öykü]
Gidenler ve Arkalarýnda Býraktýklarý [Öykü]


Burcu kimdir?

Benim anlatacak bir hikayem var. . . sadece bu!!!

Etkilendiði Yazarlar:
Herkesin anlatacaðý bir hikayesi vardýr ve nefes alýþlarýmýz,parmak izlerimiz gibi farklýdýr anlatacaklarýmýz......


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Burcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.