..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Yusuf Ziya




30 Kasým 2005
Kuyu ve Yokoluþ  
...

Yusuf Ziya


Her þey tamamdýr; kýyam ve kýyamet...


:BDHB:
Ýçinde yer aldýðým evrenin suç tohumlarýný taþýyorum. Üzgün olduðum bütün sözcüklerimden belli. Delirmiþ, mantýðýmý kaybetmiþ bir yalnýzlýk içinde ulaþacaðým yeri bilmeden yazýyorum. Yazmanýn bir kandýrmaca, güven duygusunu yenileme olduðunu bilerek, kutsal adýna verdiðim her sözü yerine getiren güçlü belleðim saman kaðýtlardan beyaz parþömenlere, ucuz tükenmez kalemlerden daktilolara, bilgisayarlara ulaþmýþtýr. Her þey tamamdýr; kýyam ve kýyamet tasarlanabilir. Yazmanýn zamaný gelmiþ beklemektedir. Yazamamanýn telaþý ve acýsý kaybolmuþtur.
Çevremdeki her þeyi sýkýcý ve yoksul bulduðum anlarda içimdeki öfke beni yine boðulacaðým denize iter. Bir gün gelir ki yazdýklarýmýn birer taslak, bir boþalým ve yazýklanýþ olduðunu anlarým. Ortaya çýkanlar sanatsal kaygýlardan çok utanmaz bir yüzleþmedir. Ýçimin karlarý erir o gün, tutunduðum dal kýrýlýr. Toparlanýp gitmek isterim içimin en derin kuyusuna. Oysa geçit yoktur bütün köþe baþlarýný kitaplar tutmuþtur. Þaþkýn ne yapacaðýmý bilmeden beklemeye baþlarým. Beni geniþ, bakire yataðýna alacak bir umut gelecektir elbet.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yazmak kir deðil..
Gönderen: Fulya Engin / Ýstanbul/Türkiye
2 Haziran 2006
yazmamak ermiþlik deðil... kelepçeler zincirler varsa da yoksa da; hem dert hem deðil... yaþam þu ya da bu deðil... hepsi... hepsi... güzeli de çirkini de hem güzel hem çirkin iþte... içe dönen içe akan bir ýþýk kümesiyiz bir noktadan... zerre küllin aynýsýdýr...

:: KUYU ve YOKOLUÞA dair
Gönderen: niüfer öziþçi / /
15 Mayýs 2006
Alýp baþýný gidebilmek, bütün zincirlerden, bütün kelepçelerden kurtulabilmek mümkün mü gerçekten? Köþe baþlarýnda kitaplar, kitaplarýn içinde tarihin namlularý üzerimize dönmüþken...Ya budist bir rahibin vazgeçmiþliðine teslim olmak, ya da aklýn saðladýðý tüm konforlardan uzaklaþmak kalýyor geriye. Seçmek vazgeçmekmiþ ayný zamanda, biz seçemediðimize göre asla vazgeçemeyeceðiz bence. Temizlenmek için yazdýkça, kirletmeye devam edeceðiz.

:: çok güzel ve doðru
Gönderen: güliz dülgeroðlu / istanbul/Türkiye
23 Aralýk 2005
çok güzel yazmýþsýn arkadaþým, bakire bir umut ne zaman gelicek kim bilir? yine de umut adý üstünde... ve yazdýðýmýz þeyler ise bizi bize anlatan gerçeklerden baþka bir þey deðil aslýnda. kendini görünce tüm çýplaklýðýnla gözler önünde, þaþýrýyor insan. bunu ben mi yazdým diyor anlayýnca... yine de yazmalý..hep..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bitiþinden Baþlayan

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þair Sedat Umran
Korkunun Bütün Kentleri - 2
Korkunun Bütün Kentleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Iskalama [Þiir]
Uzletin Son Dansý [Þiir]
Bitmiþ Mümkünler Duraðý [Þiir]
Vazgeçtim [Þiir]
Hep Ayný Yerdeyiz Denizlerin Nehirlere Taþtýðý Yerde [Þiir]
Bahar Aslýnda Kýþtýr [Þiir]
Silindi Ýstek [Þiir]
Dön/dün [Öykü]
Yalnýzlýk Mezarda Olur [Öykü]
Ben, Mevsimler, Yaðmur ve Hayat [Öykü]


Yusuf Ziya kimdir?

Tanýdýðým bütün alçaklar adýna konuþuyorum; bütün ezikler, bütün sevgisizler, bütün sarhoþlar, bütün aþýklar, bütün salaklar. . . adýna. Kuþkusuz pek çok þeyi abartacaðým anlatýrken. Biri hariç; biz hep sevgisizdik. Ve hep sevgisiz kalacaðýz. Kýsa sürmesi kuvvetle muhtemel olan ömrümüzde saçlarýmýz doyasýya okþanamadan (bu arada pek çoðumuz keliz, ama olsun) biz ölmüþ olacaðýz. Hatta tuhaf gelecek size ama çoðumuzun ölüm nedeni “dokunulma eksikliði” olacak. Týp literatürüne pek çok ölüm nedeni katacaðýz; dokunulma eksikliði, seni seviyorum noksanlýðý, aþk çarpmasý, az gülümsenme. . . ve bildik bir þey akciðer kanseri (mümkünse). Korkaklýðýndan uzun yaþayanlarýmýz da olacak (ki bu bir çeþit cezadýr).

Etkilendiði Yazarlar:
vüs'at bener, tezer özlü, pavase, celal gözütok, gide...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yusuf Ziya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.