..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Uzay > Kenan Kuli




27 Kasým 2005
Zotec Gezegeni ve Cayda Cira Yildiz Sistemi  
Piaf ya da zooloo

Kenan Kuli


Ýki kahramaný var bu yazýnýn... Eðer sen bu yazýyý okursan (..ki oku) bu iki kahramandan birini seçmelisin...


:BFHI:
Bak þimdi... Bu hikayenin baþlangýcýnda iki seçeneðin var!
Ýki kahramaný var bu yazýnýn... Eðer sen bu yazýyý okursan (..ki oku) bu iki kahramandan birini seçmelisin...(çünkü seçenek sunmaktan baþka seçeneðim yok! :( ) ! Biri Piaf, diðeri zooloo ! [ evet tahmin ettiðin üzere ikisi de birer kedi ismi ve ne yazik ki senin nefret ettiðin kadar çok seviyorum ben kedileri...:P (... Selam Prenses ...;) ) ]

Piaf kedisi : Belirli bir yaþa geldikten sonra yavrularýný kendinden uzaklaþtýran ama her zaman sahibinin gözdesi Anne Kedi!

Zooloo kedisi : Kendi evrenindeki herþeyi hakimiyeti içine almýþlýðýn verdiði cesaretle bir üst evrene göz kýrparak sahibini kendisine hayran býrakan Savaþçý Kedi!

Ýkisinin de ortak noktasý, ( hani derler ya ) þýkýrr þýkýrr ( ve mýrrr) diþi olmalarý! Her ikisi de saldýrgan, her ikisi de güçlü, her ikisi de estetik, her ikisi de dilber .....ve her ikisi de kedi! Ama her ikisi de diþinin önde gideni! ... Hayata bakýþ açýlarý oldukça farklý olduðu kesin ama! ( her ikisinin bir büyük ortak noktasý daha da var ki ikisinin de benim, “Kenan Kuli” ( öbürismim captain zotec :) ) tarafýndan çok seviliyor olmasý ;] )


Þimdi Zotec diye bir gezegen düsünün.. Ýçinde hayvan olarak evcilleþmemiþ kedilerle ve baþka vitamin ve minarelle dolu birtakým (wellcomtothe)JUNGLE adalarýnda filan oluþan bir gezegen bu...

Þimdi bu gezegende iki türlü kedigil var, biri ; Arabistan Çöllerinde çadýrlarý olan krallarýn saraylarýnda görülebilecek “Dilberler” þeklinde ýþýldayan Piaf kedisi....diðeri de týpký Ayný Kýtanýn Mýsýr Yarýmadasýndaki Koca bir Firavun sarayýnýn nil’e bakan pencerisinde çöl kadar sýcak gözlerini suda dinlendiren Zooloo kedisi.

Biri biraz hamur mayasý kokan kadýn imajýyla prim yapmýþ “ yahu Ayþe Özgün miyavlasa bu kadar olurdu” dedirten bir Kedi .. Piaf yani.

Diðeri ancak tehdit altýðýnda kaldýðýnda karþýsýndakine saldýracak kadar dövüþme kabiliyeti olan ve kendine “ aa Sandra Bulak’in çok dedektifli güzel bir filmi vardý ooOrdaki haaðline benziyoðð “ diyebilecek bazý manyaklarýn da olduðu zooloo kedisi...

Zooloo kedisi biraz (w)asabi bir kedi. Ya da resimlerde öyle çýkýyor...

Piaf de çok faklý deðil.. sonuçta birçoðu için nihayetinde ikisi de “ kedi” !

Ýki türden biri bu gezegeni ( zotec) terketmek zorunda.... Gezegen bi yerde devlet malý oldugu icin ( Milliyetcilik böyle bisey ülkemcim onu da belirtiyim ) seçmi sizin yapmanýz gerekiyor!

Kim Gitsin?

Piaf mýý Zooloo mu?

( ...Prenses hersey kontrol altinda ... tamam? ;) )



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Japon Lirik Dramý
... The Strokes...
Güçlü Olan El (L) Ensin
Mesafeler
Hikayesi Olan Þeyler Yaptým
(Fi) Rijit Durumlar Ansiklopedisi... Episode 1
Herseyin Tersidir Isidnek?
Dalaðýmýn Kulaðýný Çekesim Geldi
Telesekretere Not Býrakamayanlardýmm.. týrýným.. týrýnýmm
Soðuk Savaþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Re-aksiyon 1 [Þiir]


Kenan Kuli kimdir?

Aslýnda bir tür emlakçý ilaný diyebiliriz yazdýklarýma; " Denize nazýr kumdan kale, Az kullanýlmýþ, temiz, karýnca deliði. . . Devren Kiralýk Salyangoz kabuðu ( Öðrenciye verilir ) . . . vs. Divitim izmarit, hokkam kahve fincaný . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Kafka, w.s. burroughs, L. choen, a.c clarck ...vs.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kenan Kuli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.