..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Serpil Baþol




19 Eylül 2005
Bugün Çaresizlik Dört Yanýmda...  
Serpil Baþol
Dost adýna korkarken, endiþelenirken aðlarsýn yine odalar dolusu. Sesin duvarlara çarpýp tekrar sana döner, iki kat endiþe olup. Hararetin yakar, kavurur yangýnlarýnda. Ýçinden kanar bir yerlerin.


:BEDA:
Tutamazsýn kendini. Aðlarsýn... Aðlarsýn... Aðlarsýn... Elin kolun baðlýdýr. Kime tutunsan elin boþta kalýr. Çaresizlik dört yanýnda, okyanuslarda kalmýþ gibi olursun. Salýnýn üzerinde, dizlerinin üstüne yýðýlýp öylece beklersin, rüzgarsýzlýkta, yalnýzlýkta, boþlukta...

Dost uzaklarda sensizdir. Bir sýcaklýða, belki bir sarýlýþa hasret! Dost öylece durmaktadýr, belki korkusuyla, endiþesiyle. Dost adýna korkarken, endiþelenirken aðlarsýn yine odalar dolusu. Sesin duvarlara çarpýp tekrar sana döner, iki kat endiþe olup. Hararetin yakar, kavurur yangýnlarýnda. Ýçinden kanar bir yerlerin. Göz pýnarlarýn kurumaz ama yaðmuru özlersin sen yine de. Evet... Yaðmur yaðmalý. Ýçime, içine...

Sýrtýný dayarsýn kapýya, bitkin, bitmiþ. Çalmayacaðýný bile bile çalmasýný beklersin. Bir küçük týkýrtý. Baþýn önünde hiçbir þey düþünmek istemezken, hatta unutmak isterken bir çok þeyi, düþünürsün yine de.

Baþýn önünde, kopacak gibi ama kopmaz! Kulaðýn bir küçük týkýrtý da. Duyduðunu sanýrsýn hayretle. Açarsýn kapýyý kendinin bile þaþacaðý bir hýzla. Eskilerden kalma tanýdýk bir çift gözle karþýlaþýrsýn. Sendelenirsin yerinde ama düþmezsin yere.

“Ýyi misin?” der bu tanýdýk gözler sana. Konuþmadan sadece sarýlmak istersin. Sarýlýrsýn, bütün varlýðýnla. Sarýlýþýn “ geldin ya artýk daha iyi olurum!” demektedir.

Baþýn önünde beklersin kapýnýn ardýnda. Öylesine... Kulaðýn bir küçük týkýrtýda. Göz yaþlarýn yere damlar. Öylesine...

Bugün çaresizlik dört yanýmda...


19 Eylül 2005

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Dostluk Baðlarý
Gönderen: Orkun Levent BOYA / Ankara/Türkiye
9 Ekim 2007
Ne oldu sana Serpil, ne bu karamsar yazýlar:))) beni de geçtin:))) Hadi bakalým, biraz Montaigne okuyalým da dostluk baðlarýmýzýn farkýna varalým, karamsar havayý daðýtmak için:))) -Her gün birbirini görmenin tadý baþka, ayrýlýp kavuþmanýn tadý baþkadýr. -Ayrýlýklar, benim yakýnlarýma sevgimi tazeler, ev hayatýmýn tadýný arttýrýr. -Dostluðun kollarý birbirimizi dünyanýn bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. -Gerçek dostluðun ne demek olduðunu bilirim; bildiðim için de dostumu kendime çekmekten çok, kendimi ona veririm. -Bana, en büyük iyiliði kendine iyilik ettiði zaman etmiþ olur. -Bir yere gitmek ona hoþ geliyor, yahut bir iþine yarýyorsa, uzakta olmasý bana yanýmda olmasýndan daha tatlý gelir. -Baþka baþka yerlerde, o benim için yaþýyor, keyfediyordu, ben de onun için. -O kadar kaynaþmýþtýk ki ayrý ayrý yerlerde olmakla aramýzdaki gönül birliði bir kat daha zenginleþiyordu.

:: slm
Gönderen: birgül týraþ baran / Ankara/Türkiye
30 Eylül 2005
izedebýyatta ýlk saatlerým sýzýn yazýnýza denk gelerek baslýyor kýmbýlýr kapýda ký bekleyenlerden oldugumdan kapýnýzý calýyorum kalemýnýz hýc susmaz umarým




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ortaköy de Bulutlu Bir Geceden...
Aradým Seni Canýmcým...
Özlemek Ne Ki?
Gecenin Ýçinde Yalnýzlýðýmla...
Sevgim Denizimli Bir Gün :)
Eylül
Denizim, Yaðmurum, Rüzgarým... Sizleri Seviyorum...
Yaþamam mý, Ölmemem mi Daha Tuhaf?
Mutlu Bir Gün :)
Akþamýn Alacasýnda Sahil... Burasýydý Ýþte!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Iþýðýn Olmak Ýsterdim...
Masal Bu Ya!
Aþk Yalnýz Yaþanýr...
Zaman
Seni Sevmemin Bedeli, Seni Özlemek Olmamalý...
Özlem Dolu Bu Gece!
Ýstenen Sonsuz Aþk...
Acýyordu... ve de Kanýyordu...
Mor Daðlarýn Ardýnda ki Beyaz Bulutlar...
Bir Küçük Nilüfer

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen... Sevilensin Ya... [Þiir]
Bu Þiiri Sana Yazdým... [Þiir]
Son Bir Gözyaþým Kaldý! [Þiir]
Adýn... Dilimin Ucunda [Þiir]
Sesin Martý Çýðlýklarýnda [Þiir]
Sevgimdin [Þiir]
Sen Aðlama Sevgili [Þiir]
Sensiz Yarýmým, Biliyorum... [Þiir]
Gece... [Þiir]
Ýmkânsýz Þiir [Þiir]


Serpil Baþol kimdir?

Yüreðimdeki sonsuz sevgilerimi , özlemlerimi, mutluluklarýmý, hayallerimi, hayalkýrýklýklarýmý, kýsaca yaþamýmý kelimelerimle dillendirirken yanýmda birilerinin olmasýný istedim. . . Ýstedim ki bu birileri, okuduklarýnda kendilerini bulsun. . . Ve yaþamý bir þekilde paylaþalým. . . Ýstediðim , dostluk ve hoþgörü ile dolu bir paylaþým. . . Baþka ne isteyebilirim ki?

Etkilendiði Yazarlar:
Genelde çeþitli yazarlarý okumayý severim... Klasiklerden Dostoyovski en sevdiðim yazardýr... Günümüz yazarlarýndan ise A. Hamdi Tanpýnar, Ahmet Arif, Nazým Hikmet, Özdemir Asaf ve aklýma þuan isimleri gelmeyen daha pek çok þair ve yazarý okumayý severim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serpil Baþol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.