..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > reyhan özaykan




19 Eylül 2005
Bir Zamanlar Sevgi Vardý  
kayan her yýldýzda bir dilek tut, sevgi var olsun diye

reyhan özaykan


hayat sana ne sunarsa sunsun kabul et, ona þekil verecek olan sensin! Öyleyse sevgiyi oluþtur.


:BCAH:

Acýlar olgunlaþtýrýr insaný diye nutuklar duyduk hep. Olgunlaþma merakýndan, acýlarýn koynuna atýlmak için çoðu kez can attýk, hiç bir þeyden korkmadýðýmýz kadar acýdan korkarken. Daha sararmamýþ birer baþakken olgunlaþma iddiasýnda bulunduk hayata karþý, oysa bizim acý çekmemiz gerekiyordu ve çekmek için de daha önce olmasýna ihtimal vermediðimiz anlar yaþamaya hazýrlandýk. Önümüze çýkan fýrsatlar sanki herzaman çýkacakmýþ gibi oynadýk hayatla oysa tombaladan ne çýkacaðýný hayattan baþkasý bilmiyordu, bilmiþiliðimizle ezilecektik. Ezilirken hayat ezberlerden ibaret deðilmiþ bunu öðrendik. Kendi cümlelerimizle yaþamak da zor geldi. Verilen her þans aslýnda bizde tükenenlerden baþka bir þey deðildi. Ve biz basit bir arkadaþtan öte görmediðimiz kiþilere ve her þeye kendimizden azalan þanslar verecektik, hayatýn tek anlamý olan mutluk için, sevgi için. Acý çekmekten korkuyorduk ve baþka nedenler arýyorduk olmasýný istediðimiz sonuç için. Gerçek olgunlaþma sevgiden geçer. Karanlýklar içinde yola koyulduk en azýndan mutluyduk þimdi acý çekmiyorduk çünkü tek tesellimiz gökteki yýldýzlardý. Karanlýklar içinde yola koyulduk, her sevgi bir yýldýzdýr diye...
Bir insaný sevmek için ne kadar bir süreye ihtiyaç vardýr? Bir gün, bir yýl, bir ömür? Yolumuz uzun! Sevmek sevmek diye tuttururuz. Peki, neye sevgi diyoruz,bir insaný yada diðer yaratýlmýþlarý sevdiðimizi söylediðimizde neye dayanarak söyleriz... Açýklamasýný yapmakta çoðu kez zorlanýrýz çünkü neden seviyoruz diye sorular yöneltiyoruz ilkin kendimize. Oysa sevmek sorularýn çok uzaðýnda yer alan bir þanstýr ama nedendir bilinmez baþkasýnýn sevgisine karþý soru yaðmuru baþlatýrýz.
Kuþkularýmýz var... Seviyor mu, sevmiyor mu? Güvensem mi, güvenmesem mi? Sevmiyorsa yanýmda oluþu neden, güvenmiyorsam yanýnda oluþum neden? Ya kendimizden emin deðildik ya da karþýmýzdakilerden... Peki sevgi de kuþku var mýdýr, nedensizlikse sevmek? Kuþkular ortadan kalktýðýnda ortaya çýkarmýþ güzellikler. Kuþkularýmýz mý vardý? Sevgi evrenin en güzel duygusu deðil miydi? Yaþadýðýmýz zamanýn sahte güzelliklerinde erittik gerçekleri. Ýki günde yaþanýp bitenlere sevgi dedik; yanýlgýlarýmýza sevgi dedik; doðurup köþelere atýlanlara ilgisizliðimize sevgi dedik; anlýk arzularýmýza sevgi adýný taktýk; ucu menfaate dayanan çýkarlarý sevgini arkasýna gizledik; merhamete sevgi dedik; sevgi olmadan sevgililer olduk; parayý sevdik; yalaný sevdik kýsacasý sahte olan ne varsa hep sevdik. Dünya tarlamýzdan güvensizliði biçtik; kuþkuyu biçtik; aldatmayý biçtik; çýkarý biçtik ve sonunda sevginin anlamýný yitirdik. Ýþte bu yüzden sevmek için uzun zamanýmýz var. Yolumuz uzun. Her þey beyaza boyanýnca, düþünmeden güvenmeyi baþarýnca, yalaný ortadan kaldýrýnca, çýkarsýz yaþamaya baþladýðýmýz an severiz. Ýþte bunlara dayanarak sevdiðimizi söyleriz. Oysa þimdi ne kadar zor bir insaný neden sevdiðimizin açýklamasý. Yýldýzsýz gecelerde acý çekiyoruz ve olgunlaþmanýn çok uzaðýnda..Eskiden, baþlayan her sevgi gökyüzünde bir yýldýzý doðururmuþ, seven her ne varsa dünyada son bulduðun an gökyüzünde yýldýz olarak yeniden doðarmýþ diye inanýlýrdý. Eskiden gökyüzünde çok yýldýz vardý. Bir zamanlar sevgi vardý!!!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aşk Yeniden [Þiir]
Doğacak Güneşi Beklerim [Þiir]
Kaybolmak Ýsterken [Þiir]
Rüzgar - Yaðmur [Þiir]
Ölüm Dışında [Þiir]
Öðrenemedin [Þiir]
Bana Sunulan [Þiir]


reyhan özaykan kimdir?

. . . . ?

Etkilendiði Yazarlar:
nazým hikmet, ahmet arif, yýlmaz erdoðan, yusuf hayaloðlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © reyhan özaykan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.