..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > silgi




17 Eylül 2005
Yaþadýklarýmý Seçtim Yazmak Ýçin  
silgi
ben denedim. incelikler dünyasýndan çýkýp ormana dalan bir ayý durumuna düþmeniz an meselesidir. ben düþtüm.


:CJBH:
kapasitem sýnýrlý, algýlarým zayýfmýþ meðer. dehâ, bana uzak bir yerlerde salak salak geziniyor olmalý. ben küçük, önemsiz ve aptal bir adamým. insanlara yaranmak imkansýz. iyi taraflarýný anlatsan kendini övüyor, kötü taraflarýný anlatsan kendine acýndýrmaya çalýþýyor oluyorsun. ortasý yok. kendisini asla baþka birinin yerine koymayýp, onu anlamaya kendi düzleminden çalýþan birine ne yaparsýnýz? “gerçeði gördüm ben” demek neye yarar ki. bir noktayý geride býrakýnca yapýlacak her þey boþ. inanýn boþ. ben denedim. incelikler dünyasýndan çýkýp ormana dalan bir ayý durumuna düþmeniz an meselesidir. ben düþtüm. ben küçükken (küçük dedimse eþek kadardým aslýnda ama okþanmamýþ bir kalbiniz varsa hiç büyümezsiniz deðil mi?) annemin ve babamýn ölmesi için dua ederdim. babam iþe yaramaz asalaðýn tekiydi ölümü hiç kimsenin hayatýnda bir þeyi eksiltmeyecekti. ben ve kardeþlerim için çýrpýnan annemden ne istiyordum? yetim olmak istemiþtim. bazý insanlara yaþadýðýnýz kötü hayatý anlatmak için þifreler vardýr. annesizlik ve babasýzlýk en etkileyici olanlarýydý. istediðim acýnmak deðildi hayýr. yaþadýðým hayat annesi-babasý ölmüþ bir çocuðun yaþadýklarýndan daha kötüydü ve bu durum beni anlamalarýný deðil, anlamaya biraz yaklaþmalarýný saðlayacaktý. yaptýðýmýn bencillik olduðunu biliyorum. yaþadýklarýmý kimseye açýklamak istemeyecek kadar saðlam karakterli, ne istediðini, ne yaptýðýný bilen biri olmak isterdim. ama durumum buydu. neden beni anlamalarý gerekiyor derseniz; ben herkesin beni anlamsýný deðil (tam tersine genel olarak insanlarýn beni anlamamasý tuhaf bir zevk veriyor) sadece sevdiklerimin beni anlamasýný istiyorum. neden çevrem bencillerle dolu acaba. sonuçta ben seçiyorum çevremi. þeyler falan bir yerden sonra hikaye geliyor. ailemi seçme hakkým yok ama etrafýmda bana yakýn insanlarý ben seçmedim mi? iyi de neden? ya herkes anlayýþsýz bencil, ya da ben hep yanlýþ seçimler yapýyorum. ya da daha kötüsü ben kökten ve hepten bir yanýlgýnýn kucaðýna oturmuþ gerçeðin canýmý acýtmasýný aðlara doðru ilerleyen topu seyreden kaleci gibi seyrediyorum. acý içinde. asýl acý olansa bildiðim bir þey; ne yaparsan yap acý hafiflemeyecek ve hep sürecek.
geriye dönüp baktýðýnýzda ne görüyorsunuz. ben bir þey göremiyorum. sildim, süpürdüm, unuttum. hani derler ya ‘en iyi hatýrladýðýnýz en çok unutmak istediðinizdir’ diye o söze inat unuttum her þeyi. unutmak bir yalan deðil asla. ihanet deðil. itiraf deðil. unutmak yeniden baþlamak. hatalardan ders çýkarmak falan gibi salak saçma laflara inana inana büyüdük. ve bir iþe yaramadýðýný defalarca gördük. gördüm. unuttum gitti iþte. ne var yani.
size önemli þeyler söylemek isterdim; örselenmiþ kalbinizi kahreden kelimeleri peþ peþe dizmekten, aþktan, hayattan, dünyayý ardýnda býrakabilmenin dayanýlmaz hazzýndan.
ama, hayýr, buradayým, sizinle birlikte.
ve yazmak için yaþadýklarýmý seçtim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ben de.....
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
29 Ocak 2006
Demek yazmak için, yaþadýklarýnýzý seçtiniz. VALLA BEN DE........ Ama sizi. hayata ve insanlara küskün buldum biraz. Neden ki?..... Anlatýmýnýz çok içten. Ancak, yazýnýn daha edebi olmasý için birþeyler yapmak gerekiyor. Sanki birþeyler ekdik gibi.... Bence siz esprili, ironi içeren yazýlarda çok baþarýlý olursunuz. Bana öyle geldi. Bu yazýnýzý okuduktan sonra yani..... Sevgiyle kalýn..... Kâmuran Esen not: Yazýmýn baþýnda "Merhaba Silgi" demek, bana - ne desem bilmem ki- biraz tuhaf geldi. Baþka bir rumuz bulsanýz? Yoksa bu öneriyi daha önce de yapmýþ mýydým? Eðer öyleyse, özür dilerim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþkýn Aþrabý Þarabýn Aþký
Minyatür Fahiþe
Hay Bir Kunduz
Matematik
Lucifer'in Þarkýsý
Kýsaca

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deneme - Yanýlma Sýnavý [Deneme]
Sen Eyyyy! [Deneme]
Aþk ve 31 [Eleþtiri]


silgi kimdir?

daðýnýk ve kýrýlgan

Etkilendiði Yazarlar:
Vüs'at Bener, B.Karasu, Y.Atýlgan, O.Atay, E.Ayhan, Ý.Özel, E.Cansever J.L.Borges, J.Cortazar, C.Meriç, AH Tanpýnar!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © silgi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.