..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > mahmut




14 Eylül 2005
Evlilik Teklifi  
Ýthaf olunur..

mahmut


Bir gece ansýzýn bir yazý yazarsýnýz ve o yazý belkide sizi birine çýkarýr. O kiþi beklediðiniz midir aceba yoksa kaderiniz mi. Muzip bir anlatýmla, buyrun..


:BBIB:
Fundaya Açýk Mektup
Sevgili Funda
Saniyeler dakikalarý, dakikalar saatleri, saatler günleri, günler aylarý, aylar da yýllarý kovalar. Gençlik insanýn baþýna bir kez gelir. Sonra olgunlaþýr insan ve vakti gelince de ihtiyarlar... Sana bunlarý neden anlatýyorum diye sorma bana. Bunlar konuya giriþ yapabilmek için. Evet dediðim gibi her gün, her ay, her yýl insanýn baþýna bir kez gelir. Sana bir teklifte bulunuyorum ki bu teklif ne ticari, ne mali, ne de içgüdüsel bir þey. Sana, daha yüzünü dahi görmediðim sana bir teklif. Evet sana bir ömür vaad ediyorum. Eðer 25 yaþýný doldurmamýþsan, 80 kiloyu aþmamýþsan ve de bikrini izale etmemiþsen evet sana bir evlenme teklifidir bu. Bendeniz aslen Kapadokya bölgesinden, makine mühendisi, ve evlilik çaðýnýn geldiðini düþünen bir zat-ý muhteremim. Gözüm kapalý bir bilgisayarý tüm parçalarýna ayýrýp ve dahi gerisin geri takabilecek kabiliyete hasýl, 2 ayrý yabancý dil bilen ;bir de kendi dilim 3 eder; site yapabilen, Microsoft Word-Excel-Powerpoint-Frontpage gibi yazýlýmlara vakýf, ayrýca Fortran ve Visual Basic gibi programlama dillerinde kabililiyetli, Adobe Premier ve Edius gibi video montaj programlarýný ezberlemiþ, Solid Works-Katia-Auto Cad-Mechanical Desktop gibi çizim programlarýyla piþmiþ, ayrýca 3dx Max ve Flash gibi animasyon programlarýnda bir dansözü arabesk müzik eþliðinde oynatabilecek uzmanlýkta kalifiye bir insaným. Laf ola kestire baþý , laf ola gele beri. Anlayacaðýn ekmeðini taþtan çýkarabilecek bir kiþiyim. 9 yýllýk bekar hayatýnýn ve biraz da kabiliyetimin bana katmýþ olduðu, kendi kendine yaþama kýstaslarý olarak da ifade edilen, yemek yapmak, ütü yapmak, bulaþýk yýkamak ve çamaþýr yýkamak gibi üstün meziyet gerektiren ve dahi bir erkeði diðerinden ayýrt edici özellik olarak da bilinen bu nevi konularda uzman bir þahsiyetim. Ayrýca küçük yaslardan beri baþlayan her türlü elektronik alet tamiri, su tesisatý tamiri, lamba deðiþimi, avize tamiri, buzdolabý - çamaþýr makinesi tamiri gibi konularda artýk sökerim yeniden takarým kardeþim diyecek derecede birikime sahibim. Alýþveriþ konusunda her türlü yetkinin eþin olmasý gerektiði konusunda fikir sahibiyim. Ben evleneceðim kiþiyi mutlu etmek için elimden geleni yapmam gerektiði noktasýnda kendimle barýþtým. Dediðim gibi mutlu bir yuva için her türlü donanýma sahibim. Bu donanýmlarý elde edebilmek için saçlarýmdan bir tutam feragat etsem de kel sayýlmam. Biraz kilolarým var ama onlardan da isteðe baðlý olarak kurtulabilirim.
Ben görücü usulüyle evlilik taraftarýyým. Birkaç ay flört etmek yada birbirini tanýma adýna birbirinin tadýný alma hatta birbirini ezberlemek taraftarý deðilim ki bu hal içinde, evlenme oranýný istatistik bilimi çok düþük gösteriyor. Benim senden beklentim çocuklarýmýn anasý olman. Ýþten eve dönüþümde o yorgun yüzüme bir öpücük kondurman. Dertlerime ortak olman. Bayramlarda elimi öpmen. Maddi sýkýntýlar içinde olsak dahi, sofradaki kurufasülyemizin yanýna kuru soðaný getirip kýr kocacýðým bugünümüze de þükür diyebilmen. Senden istediðim sadýk bir es olman. Çok þey mi istiyorum. Eðer böyle bir yuva düþünüyorsan, ki eskilerin deyimiyle, " allahtan belaný mi istiyon, pýrlanta gibi koca, bu devirde böylesini mumla arasan bulamazsýn, sakýn kaçýrma! ", ve tamam diyorsan, herkesin önünde bu iþe oldu gözüyle bakýyorsan sende haykýr... Haykýr ki duyayým....
En içten insaniyet-i kübram ile alessabah ba's ettiðim duygularýmý, akl-i selim ile düþünüp bir karara varman dileðiyle......
Saygýlarýmla huzurunuza arz eylerim.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: enteresan...
Gönderen: MÜGE ERALP KAYA / ADANA/Türkiye
30 Eylül 2005
yazýyý okurken o kadar çok yoruldum ki... sana tek sorum þu yazarken nefes almayý unuttun mu ?... bence biraz nefes alarak yaz... çokkkkkkkkkkkkkkk ilginç bir yazý olmuþ eminim senin kadar ilginç...

:: Aman ha
Gönderen: nida karaçizmeli / Ýstanbul/Türkiye
16 Eylül 2005
bula_ma buna. bu deli




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidiyorum
Aþka Uyanmak
Ayrýlýk Sonrasý
Sol Yanýn Acýyor Mu Senin de Anne
Yýldýzlar da Üþürdü, Farkettik Biz...
Yaþama Dair

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Felsefi Açýlýmlarým, Yalnýz Baþlýklar... [Bilimsel]


mahmut kimdir?

Ýstanbul sende kaldým, oysa çok yer dolaþtým, hayata atýlmaya, yine kollarýnda karar kýldým.

Etkilendiði Yazarlar:
Kant gibi körüm ben.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.