..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > jade




9 Eylül 2005
Asla Asla Deme…...  
Zaten aþk deðil midir hep baþýmýzý öne eðen, bizi bizden çýkaran.

jade


geri dönerler eninde sonunda, dönüþler güzellikle dolu olurmuþ eðer hala bir bekleyenin varsa.. ya yoksa??


:BJBD:


Geçenlerde arkadaþým hatýrlattý bu sözü yeniden..Bir anda hayatýnda yok saydýðý bir olayla tekrar yüzleþmiþti. Kapandý sandýðý ,unuttu sandýðý bir þey yeniden karþýsýna çýkmýþtý yýllar sonra. O kadar büyük konuþmuþtu ki “bir daha mý asla” derken..

Asla o günlere yaptýðý hatalara dönmeyecekti. Beklentisizce sevmeyecek,kendinden ödün vermeyecekti bir daha..Hiç bir zaman zayýf kýlmamýþtý hayat onu.Bir aþktan, bu acýdan baþka. Zaten aþk deðil midir hep baþýmýzý öne eðen,bizi bizden çýkaran.
Her aþk deðil belki ama zor olanlarýn genelde sonu “bir daha asla” ile bitmeye mahkumdur.

Acýtýr,yabancýlaþtýrýr,koparýverir hayattan.. O kadar uzaklaþýveririz ki kendimize ,ait olduðumuz dünyaya,bu yeni dünyadan çýktýðýmýzda geri dönecek bir yerimiz bile kalmaz.O nedenle kurtulmalýyýzdýr bu þizofrenik aþktan.Sileriz mesajlarý,yýkarýz yüzümüzü,anýlarý, kaðýtlarý,gittiðimiz filmin biletini atýveririz çöpe.Nereye kadar uzayacaktýr zaten. Olmuyordur yürümüyordur,verecek yerimiz kalmamýþtýr.Kapatýrýz defteri.Bizi anlamayana,kalbimizi kýranlarýn yolunu gözlemeyecektir.Yeniden kurarýz hayatý baþka yollara çýkar yolumuz.Emek veririz unutmak için.
Ýþte o yeni hayatý sürerken sonra o hiç beklenmeyen misafir en olmadýk zamanda çalar kapýmýzý.Kalbimizden rüyalarýmýzdan baþka hiçbir yerde adý geçmiyordur ama bir anda ete bürünmüþtür.Sanki hiçbir þey olmamýþ gibi aradan gecen zaman inat býraktýðýnýz yerdedir sanki dünya.
Gördüðünüz yada baþa sardýðýný hissedersiniz bandýn. Eskiden sizde olmayýp yeni halinizde olan ne vardýr ki.Neden þimdi gelmiþtir?.Peki ya siz,neden içeri almýþsýnýzdýr bu habersiz misafiri. Zaaftan mý,yalnýzlýktan mý bakarsýnýz gözlerinin içine. Belki de bakýþlarýnýzdan anlamýþtýr hiçbir þeyin deðiþmediðini.Hala umut vardýr diye düþünmüþtür ya da sadece gelmiþtir.Sadece aklýna gelmiþsinizdir.

Bir dostum habersizce çekip gidenler eninde sonunda dönecektir derdi. Zaman vermemiþti belki geç belki erken ama nasýlsa dönecekti. Peki ne yapmalý bu anlarda? Neden þimdi mi diye sormalý yoksa zaten kabul etmeli mi asla kapanmadýðýný.
En kötü hikaye yarým kalandýr hayatta.Çünkü yerine on hikaye daha da yazsanýz býrakmaz peþinizi.Arkanýzdan çaðýrýr durur.Her baþlangýçta ondan izler arar,ona ithafen yorumlarda bulunursunuz.Ayný hatayý yapmayacaðým,kimseye güvenmeyeceðim,ya da kaçýp giden yýllarýn arkasýnda koþmayacaðým bir daha.

Bütün bu sözlerin bittiði andýr bu an.Aklýn görevini yapmadýðý ,týpký diðer baðýmlýlýklarda olduðu gibi bir yudum alýrsanýz her þeyin sil baþtan olacaðý bir anýndasýnýzdýr hayatýn. Beklenmeyen olmuþtur.
Ama mutlu musunuzdur ya da eskisi gibi mi olacaktýr her þey.

Peki siz ayný siz misinizdir?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ay Dolunay, Ýmkansýz Aþklar Vakti…
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? II
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? I
Sevmekten Korkar Olduk?
Her Aþk Kendi Hikayesini Yaratýr...
Susmak
Baðýmlýyým... Aþýðým
Giden Mevsimi Koklarken
Sizin Kalbiniz Nerede?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Tesadüfleri Sever
Kaçsam Býrakýp...
Hiçbir Aþk, Hiçbir Ölüm
Yine, Yeniden Uzaklar…
mi Soledad (Yalnýzlýðým)
Zamanýn Üstünden Akýp Gitmek
Kýzýl Dolunay
Yaralý Düþler
Mavi...
An Gelir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaz Bitti [Þiir]
Amado Mio [Þiir]
Þimdi Her Þey Ben Gibi... [Þiir]
Sonsuz Nota [Þiir]
Bir Avuç Kül [Þiir]
Yorgun [Þiir]
Sen Yokken [Þiir]
Her Þey [Þiir]
Düþlerini Düþlemen Gerekir Sevgilim... [Þiir]
Üç Nokta [Þiir]


jade kimdir?

Düþler dünyasý hiç olmaya dair gidiþler ve yaþanmýþ hikayeler. . .

Etkilendiði Yazarlar:
murathan mungan,tuna kiremitçi,kavafis, shakeaspeare sonet leri, monet, balzac,marquis de sade,sahaflarda unutulmuþ eserler,halil cibran,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © jade, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.