..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Hascen




31 Aðustos 2005
Küçük Fahiþe  
Hascen
Düþler kalmýþ bir tek eskiden kalma.


:BIDH:
Gördüðüm bir fotoðraftý, namluyu baþýma dayamýþken indirten. Hýçkýrýklar arasýnda yýllardýr kurumuþ göz pýnarlarýmdan akan ilk yaþlar oldu. Aðlamanýn tadýný unutmuþum hep gülmem gerektiðinden. Bu fotoðraf ne ölüme izin veriyor ne de umut getiriyor. Sadece getirdiði biraz daha sabýr gereksinimiydi. Aðabeyime bunu yapamazdým, onu tamamen kimsesiz býrakamazdým hele böyle þuursuzken. Yýlmýþlýða, sürünmüþlüðe devam ederken elimden silahý düþürdüm ve birden çocukluðumdan kalma bir türküyü iþittim. ‘’ al yemeni mor yemeni yemenisi sarý’’… Fotoðrafla beraber iyice içim geçti. aðabeyimle beraber palmiye aðacýnýn altýnda gülücükler saçarak poz veriyorduk. Mini mini ellerimiz varmýþ. Ne kadar masummuþuz. Kim derdi ki bu hale geleceðimizi? O masum küçük kýz çocuðunun yüzüne baktým, o umutlarýmý düþündüm o zaman hissettiklerime dair… Ne hayaller kurardým, gelecekle ilgili resimler canlanýrdý gözümde. Kendimi telli duvaklý beyazlar içinde düþlerdim aðabey mide hep yanýmda. Çok yaþayacaktýk, hiç ayrýlmayacaktýk, ne onun yüzünde, bileklerinde kesikler olacaktý, nede bende bu kirlenmiþ yüz. O masumca gülüþlerden hiç kan damlamayacaktý. Ben her zamankinden daha gururlu olacaktým. Kullanýlmamýþçasýna ve onurluca… Bedenime tek bir el dokunmamýþçasýna, kucak açanlar okþamamýþçasýna. Saçlarýmý bir tek rüzgar savuracaktý, itilircesine atýlan tokatlar ve zýpzýp oyunlarý deðil.

Düþler kalmýþ bir tek eskiden kalma. Hatýrlýyorum da ileride kocamýn kim olacaðýný düþünürdüm. Nasýl biri ve dünyanýn neresinde þimdi diye. Bu kadar çok erkeðin olacaðý hiç aklýma bile gelmemiþti. Çok masumca gülerdim hatýrlýyorum da, kýkýr kýkýr olurdum. Þimdi ise kulaklarda çýnlayan acý kahkahalar var. Bir an düþ görmek isteyerekten baþýmý yastýða dayadým. Yüzümün göz yaþlarýmdan gerildiðini hissettim. Dilime tuz tadý geldi. Birden geçmiþ olan 10 yýlý düþündüm sadece bir rüyadan ibaret olabilir mi diye. Annemin kucaðýndan atmadýðý, babamýn içip evden kovmadýðý, hiç kimsenin dokunmadýðý 21 Temmuz gecesi miydi acaba yýl ise 1993 . Hala 13 yaþýn damýydým? 10 yýl hiç yaþanmamýþ olabilir miydi? Veyahut ta 23 yaþýnda 13 yaþýmdaki halim olabilir mi 10 yýlý hiç geri almazcasýna silebilir miydim? Daha mý mutlu olabilirdim yoksa, üffffff yaþamadan bilemiyor insan iþte!

O iðrenç elleri birden sýrtýmda hissettim ürperdim. Gözlerimin önüne o býyýk altýndan akan salyalar geldi o iðrenç yaþlý para babalarý... Midem acayip bulandý. 10 yýla ait silmek istemediðim iki hatýra geldi aklýma çekmeceden çýkarttým elime aldým. Biri sevdiðim cesaretsiz adamdan kalma yanýmda içtiði son sigarasýnýn izmariti ile, sarhoþ bir müþterinin yazdýðý þiirden kalma mýsralar;

Bu titrek vücudunla daha nereye kadar?
Vesikan yazýlmýþ çoktan,
Faturan kesilmiþ hesap kadar,
Aynasýzlar peþinde, kaçýþ yok çýkmaz sokaktan,
Artýk bitti küçük fahiþe!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Boþ Ýþler Kaptaný [Þiir]
Cesursan Eðer [Þiir]
Gün Gelir ve Hayal Biter [Þiir]
Tek ve Yek Kalan [Þiir]
Bilmeli [Þiir]
Sensizlik Baþýmýn Belasý [Þiir]
Namus [Þiir]
Bilemem [Þiir]
Ruhsuzluðum [Þiir]
Nasýl Yaptým Anlamsýzca! [Þiir]


Hascen kimdir?

Hayatý ve tüm canlýlarý seven birisiyim. Sürekli geliþime, öðrenmeye ve azime aþýðým. Edebiyatýn her dalýný çok seviyorum. Zamanýmý boþa geçirdiðimde günah iþlediðimi düþünüyorum. Sürekli öðrenmek ve geliþim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nermin Bezmen, Ahmet Altan,Can Yücel, Cahit Sýtký Tarancý, Atilla Ýlhan,.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hascen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.