..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Sıla Şahin




22 Aðustos 2005
Eğitim Þart!  
Yaşamın en vazgeçilmezi üzerine...

Sıla Şahin


Sizce Türk Gençleri bu konuda gereken duyarlılığı gösteriyor mu?Sizce bizler eğitimimize ve bununla beraber geleceğimize gereken önemi veriyor muyuz?


:BBHG:
İnsanı insan yapan eğitimdir bence.Bir ulusun gelişebilmesi,çağın gereklerine uyabilmesi,cehaletin kör karanlığından sıyrılıp,bilimin aydınlık ufuklarında güvenle ilerleyebilmesi için şarttır eğitim.
Başöğretmen M. Kemal Atatürk, her fırsatta eğitimin ve öğretimin önemini dile getirmiş, özellikle de ‘ülkenin geleceği’ olarak gördüğü Türk Gençlerinin bu konuya duyarsız kalmamasını istemiştir.
Sizce Türk Gençleri bu konuda gereken duyarlılığı gösteriyor mu?Sizce bizler eğitimimize ve bununla beraber geleceğimize gereken önemi veriyor muyuz?
Belli bir hedefimiz,ulaşmak için çaba harcayacağımız bir amacımız,güvenle bakacağımız bir geleceğimiz var mı?Yoksa hayatımız, boşa geçirdiğimiz günlerden,sadece yapmış olmak için yaptığımız ödevlerimizden,görevlerimizden mi ibaret?!
Ülkenin geleceği diye bakılan bizler,çağlar boyu büyük devletler kurmuş,pek çok imparatorluk yıkmış,kıtalara egemen olup, dünyanın dört bir yanına ulaşmış bir milletin torunlarıyız!Bunun bilincinde olmalıyız!Bir amacımız olmalı ve kanımca bu amaç öncelikle
ülkemizin geleceği,ulusumuzun güvenliği,sapasağlam ayakta duran ve daha yüzyıllarca da yıkılmayacak olan kültürümüz,benliğimiz, en önemlisi Türk olma bilincimiz ve de uygarlık yolunda ilerleyen,sağlıklı nesillerimiz adına olmalı!Bizler bu amaçlar için çalışmalı, bu amaçlar doğrultusunda hedefler koymalı ve başarmak için her engeli aşmalıyız.Hayatımız, amacımız olmadan geçip giden,fark edemeden yitirdiğimiz güzelliklerden ibaret olmamalı!
İşte tüm bunların bilincinde olmak için gerekli olan,sağlam temeller üzerine oturtulmuş ‘’eğitimdir’’ bence…Önce ailede anne babanın aracılığıyla başlayan,sonrasında okullarda özverili,becerikli,sabırlı ve yalnızca ‘eğitimi’ amaçlamış öğretmenler gözetiminde devam eden eğitim,inanıyorum ki yukarıda da bahsettiğim bilinci en güzel şekilde aşılayacaktır.
Tabi ki Türk Gençlerinin kendi geleceklerine ve de ülkenin geleceğine vermeleri gereken önemin aşılanmasında, toplumun payı da çok büyük.Yani demek istediğim ‘’eğitim’’
yanında kitle iletişim araçları,arkadaş çevresi ve bunun gibi etmenlerin de kişiye olumlu yada olumsuz pek çok etkisi olacağı bir gerçek.Fakat yine kanımca insan iyi ve köklü bir eğitim aldıktan sonra, neyin doğru neyin yanlış olduğunu,neyin ona zarar verebileceğini yada kendisini karlı çıkaracağını ayırt etmekte zorlanmıyor!Ve yine en başa dönüyoruz ‘’her şeyin başı eğitim’’ düşüncesini doğrular nitelikte tüm bunlar…
Görüldüğü üzere eğitim yaşamımızın her alanında var.Yaşama dair ne varsa hepsinin yolu eğitimden geçiyor. Birkaç paragraf ve verilen birkaç örnek bunu yeterince anlatamıyor belki ama her geçen gün daha da ilerleyen dünya ülkeleri ve ’olur mu hiç öyle şey!’ denilenleri bir bir aşan uluslar, yeterince güzel örnek oluyor sanırım bize.
‘Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak gereklidir.Bir ulusun ‘’gerçek kurtuluşu’’ ancak bu suretle olur!’sözleri, insanlığın doğuşundan bu yana hep aynı amacı taşıyan fakat farklı şekillerde uygulanan,yaşamın ‘en vazgeçilmezleri’ listesinin başından bize göz kırpan eğitimin önemini vurgulayan sözlerden sadece biri…
(Belki çok klasik bir ‘son’ olacak ama bazen klasik deyip, kulak asmadığımız küçücük ayrıntılar, bize çok şey kaybettirebiliyor!!!)
İşte bu yüzden bizler,eğitimin önemini kavramalı,gelecek kuşaklara uygar,kültürlü,
her durumda vatana hizmet için hazır,eğitime önem veren ve Atasına layık bir nesil bırakmalıyız.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ....:)
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
23 Þubat 2006
Merhaba Sýla, Onbeþ yaþýndaki bir gencin yazmaya yönelmesi; hele hele memleket meselelerine yönelik yazmasý, ne kadar sevindirci.Bir öðretmen olarak çok mutlu oldum.Duyarlýlýðýn için teþekkür ederim.Yazmaya devam et.Baþarýlar diliyorum.Kâmuran ESEN

:: .........
Gönderen: Dilan BULUT / Konya/Türkiye
15 Ekim 2005
her fikrine katýlýyorum caným.çok iyi ve güncel bi yazý olmuþ.

:: yoq
Gönderen: Melih Doðan / Konya/Türkiye
5 Ekim 2005
tebrik ederim cok güsel olmus...

:: hangi eðitim
Gönderen: Murat M. UÐURLU / Ýstanbul/Türkiye
26 Aðustos 2005
eðitim konularý ve içerikleri o kadar çok ki, herkesin aklýndan kendi tercihi geçiyor. o nedenle de her iktidar kendi görüþünü, kendi tercihini yerleþtirmek için eðitim sistemi ve ders kitaplarý durmadan deðiþiyor. öte yandan kapkaççýnýn bile eðitimden geçmesi gerekiyor. Önce hangi eðitim olmalý problemi çözülmeli onun için toplumsal mutabakat saðlanmalý istemediðim eðitim dayatýlaýnca ne yapacaðým insan haklarýna ve insanýn geliþmesine aykýrý eðitim yöntemlerini nasýl reddedeceðim???? bu söz herkes tarafýndan konuþulur ve konu herkesce talep edilis oldu aslýnda eðitim var da tatmin edici herkesin memnuniyetie yönelik deðil asýl sorun bu...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Durdu Zaman [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Öykü]
Ýçimizdeki Sevgi Pýnarý 1 [Öykü]
Deniz Kestanesi [Öykü]
Ýçimizdeki Sevgi Pýnarý 3 [Öykü]
Ýçimizdeki Sevgi Pýnarý 2 [Öykü]


Sıla Şahin kimdir?

Ben Sýla:)15 yaþýndayým. Duygu ve düþüncelerimi yazarak anlatmayý seviyorum!

Etkilendiði Yazarlar:
Gördüðüm,iþittiðim,okuduðum,düþlediðim herkes...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sıla Şahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.