..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > dilruba eren




4 Aðustos 2005
Hayali Bahçe...  
bir bahçesi olsaydý anýsýný mahveden insanlardan iz olmasaydý. keþke bir bahçesi olsaydý!

dilruba eren


hayatýný geçirdiði insanlarýn ikiyüzlü olduðunu duyduðu an bir bahçeden baþka ne isterdi ki? gerçekten ne isterdik ki baþka? o insanlarýn olmamasýný mý??


:BAFI:
Bahçede dolanmak istiyordu. Kimsenin olmadýðý bir dað evinin, izlediði sinemalarda gördüðü o göle bakmasýný ve yapraklarýn hýþýrtýsýný izlemek istiyordu; gözleri kapalý ve rüzgarý teninde hissederken. O göle bakýp bir sahne seçme özgürlüðüne sahip olup o sahneyi yaþamak istiyordu. Kendi hayatýnýn sahnelerinde oynadýðý tüm roller sýkmýþtý onu çünkü. Üstelik deneme çekimleri bile yoktu ve aniden geliþen olaylarda doðduðundan beri büyüttüðü tüm güvenleri yýkan insanlarla karþýlaþýyordu. Doðup büyüdüðü her hatýrayý sahteleþtiren insanlarla geçirdiði hayatýna buruk yüreðiyle bakarken geçmiþine duyduðu saygýyý yitiriyordu. Yaþadýðý olaylar onu daha da özgür kýlarken özgürlüðün getirdiði sorumluluklarýn altýndan tek baþýna nasýl kalkacaðýný bilmemenin yorgunluðunu yaþýyordu. Þimdi çalýþma odasýnda oturmuþ geçmiþte yaþadýðý olaylara duyduðu sevgiyi yok etmeye çalýþýyordu. Oysa bahçesi olsun isterdi. Bir köþesine çiçekler ekebileceði ve sonbaharda solan çiçeklerle hayatýn anlamýnýn kalýcýlýk olmadýðýný anlamasýný kolaylaþtýracak, deðiþimi her an vurgulayacak bir bahçesinin olmasýný isterdi. Gözlerini kapadýðýnda yalnýzca kendisinin olduðu, hiçbir anýnýn bozmadýðý, hiçbir insanýn görmediði bir bahçesinin olmasýný isterdi. Hayal kurmasýný yasaklayan insanlara olan saygýsýný yitirdiði zamanlarda sýðýndýðýnýn hayalleri olmamasýný öyle çok isterdi ki ve aðlayabilmeyi hiç olmazsa! Oysa yoktu iþte. Hiçbir þeyi yoktu elinde. Ne bir bahçesi vardý, ne de aðlayabilecek gözyaþý. Hepsini onlara duyduðu güvenle birlikte alýp gitmiþti hayatý boyunca güvendiði insanlar. Hiçbirini affetmeyecekti. En azýndan þimdilik affetmeyecekti. Þu anda o kadar merhametli olamýyordu çünkü. Hayatýný adadýðý insanlarýn ona yaptýðý ikiyüzlülüðü affedecek kadar kendini kaybetmemiþti. Oysa o insanlara hep güvenmek isterdi ve o insanlar için bir þeyler yapmak isterdi. Yoktular artýk onun için. Keþke gerçek yüzlerini gösterseydiler zamanýnda yada hiç olmasalardý dedirttiler. Hayatýnýn ilk büyük keþkesi idi bu. Keþke ikiyüzlü olmasaydý çocukluðu. Ve her anýnda hayatýný onlar için geçirmeyi düþündüðü insanlara toz kondurmamalýk yapmasaydý. Ve keþke kanmasaydý insanlara, her þeyini bu kadar iyi bilen insanlara karþý o da ikiyüzlü olsaydý. Keþkelerin sonu keþke çabuk gelseydi! Hayatýný almasaydý ilk büyük keþkesi! Ama artýk yalnýzdý iþte. Hayatýný adadýðý insanlarýn gerçek yüzünü görmüþtü ve anlamýþtý ne demekti yalnýzlýk. Anlamýþtý kendisine ait bir bahçeye sahip olmamanýn hüznünü. Keþke sadece ona ait olan, ona hayatý anlatan bir bahçesi olsaydý.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: keþke keþkelerin sonu gelseydi....
Gönderen: Orkun Levent BOYA / Ankara/Türkiye
17 Eylül 2005
Üzerinde,-özellikle noktalalma iþaretleri açýsýndan- çalýþýldýðýnda çok daha güzel olabilecek bir yazýydý... Tebrikler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Numara Var Bu Ýþte!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ölüm Kentinde Kahvaltý [Þiir]
Gecenin Çocuðuna [Þiir]
Bu Senin Dansýn [Þiir]
Aslýnda Aþk Hiç Olmadý [Þiir]
Bitenler Ýçin [Þiir]


dilruba eren kimdir?

tüketim çýlgýnlarýna inat üretmeye çalýþýyorum. hayatý seviyorum çünkü herþeye inat yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
ömer hayyam, amin maalouf, dan brown, george orwell


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © dilruba eren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.