..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > bir güneþin doðuþu




18 Þubat 2002
Halkýmýz Uyanmalý  
Uyanýn insanlar elden gitmeden memleket

bir güneþin doðuþu


AB' ye girmek hayalden baþka birþey deðil. Artýk eski hatalara düþmemek olacaklarýn önlemini almak Türkiye için düþünceleri deðiþtirmek elimizde...


:BEGC:
Bu gün bu yazýyý yazmamýn nedeni dün meydana gelen 4.Levent' teki patlamanýn insaný dehþete düþürecek boyutlarda olmasý...
Gerçekten bugün AB üyeliðine girmek için ne kadar çalýþma yaparlarsa yapsýnlar insanlarýn hayalleri ile oynadýklarý kesin. Çünkü bir okulun karþýsýnda insanlarýn evlerinin yakýnlarýnda her gün binlerce insanýn çalýþtýðý dev bir sanayii sitesi..
Tabi meydana gelen bir patlama sonrasý okullarýn ve hafta sonu tatilinin olmasý çok þükür dedirtiyor bizlere ama, bazý büyüklerimiz saatin daha geç olmasý cesetlerin sokaklardan toplanmasýna gibi saçma sapan þeyler sölemesine neden oldu. Tabi bunu baþta düþünmüþ olsalardý biraz vicdan ve insanlýk olsaydý bu insanlar bu gün sanayii sitesinin içine okul veya ev yapmazlardý. Þunuda unutmamak lazýmki bu insanlar bir yerlere gelmiþler bilmem hangi okulu okumuþlar býrakýn okuduklarý okulu onlarýn artýk yemekten, içmekten, satmaktan, hava atmaktan , koltuklarýna sýký sýký sarýlmaktan baþka ne düþünceklerini bilmedikleri kesin.
Topunu toplasanýz yinede bir kiþi çýkmaz karþýmýza.
Ýnsanlarýmýz bile en az onlara güveniyor daha ne diyeyim yani.
Bugün Gebze'de bir sanayi sitesi yapmýþlar adamlar ama etrafýnda ne ev nede okul var bunu yapanlar bizim kendi insanlarýmýz deðilmi. 4.Leventte meydana gelen hasarlarý hatalarý düzeltmek için pek fazla bir þey beklemiyoruz yukarýdakilerden çünkü onlarda hala ekonomik kriz var... Aðustos depremi geçeli yýllar olmasýna raðmen yapýlamayan inþaatlar bile rant kapýsýna çevrilmiþ. Ýnsanlar hala Prefabrik denilen saçma sapan metallerin içinde sanki kafeste yaþýyorlarmýþ gibi. Dünyanýn her yerinden yapýlan yardýmlar nereye gitti peki . Baþka bir ülkede olsaydý þimdi zarar gören yerler a'dan z'ye bitirilmiþti.
Ýnsan olarak artýk bu eski kafalý aklý sadece yere, itibara, paraya, yolsuzluða, gezmeye çalýþan bu insanlarý deðiþtirip bidaha gelmemelerini saðlamak bizim elimizde. Dün bi gazetede okuduðum haberde insanlarýn en çok askere güvendiði en az siyasilere güvendiði sonucuna varýlmýþ. Artýk ilkokul 1 giden çocuk bile siyasilerin bi iþe yaramadýðýný biliyor.
Ben artýk ülkemizin AB üyesi olabilmesi için en azýndan bi 50 yýl geçmesi gerektiði kanýsýndayým. Hani bi ara reklamlarda Petrol Ofisinin reklamý varya ordaki sözleri hatýrlarsýnýz ' ÖNCE DÜÞÜNCE DEÐÝÞMELÝ ' bizdede artýk yolsuzluk yapaný aðýr cezalandýracak, caldýðý parayý geri alabilecek, insanlarý kayýrmayacak, taraf tutmayacak, bizi baþkalarýnýn kölesi yapmayacak, gerçekten çalýþan ama sert bir yönetici gerek. Yoksa bu memlekette düzelme diye birþey olabilmesi imkansýz. Þu eski kafalarý deðiþtirelim artýk.
Artýk insanlarýmýz her geçen gün daha fakir olmaya, iþten çýkarýlmaya, hýrsýzlýk yapmaya, beli bükülmeye, çocuðunu bile borçlandýrmaya çalýþan bir yönetimden pek fazla bir þey beklememeli ve buna kendisi bir çözüm bulmalý.

Ama þunu unutmamak lazýmki bu þekilde gitmeyeceði kesindir. Gerçekten Ülkemiz insanlarý bu eziyetlere layýk deildir. Onlarda bunun farkýndalar ama gelecekte çocuklarýnýn daha güzel bir ülkede yaþamalarý için ellerinden gelen her türlü fedakarlýðý göstermektedirler.
Hepinize artýk baþarýlar dilemekten, sabredin demekten baþka biþey gelmiyor ama siz Türk insanlarý gerçekten EMSALÝ GÖRÜLMEMÝÞ BÝR VATANIN EVLATLARI OLARAK DAÝMA EN ÝYÝSÝNE LAYIKSINIZ...

Saygýlarýmla ,




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lisans Problemleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Varsýn [Þiir]
Gün Bugün [Þiir]
Kara Pazar [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Ýþçiyim Ben [Þiir]
Uðurlar Olsun [Þiir]
Annelerimize Saygýyla [Öykü]
Yaþamak Kar Gibi Olsa Gerek [Deneme]
Ayakta Kalmak [Deneme]


bir güneþin doðuþu kimdir?

Ben kendimi umutlarýný yitirmekte olan bir genç ve onun düþünceleri olarak tanýmlýyorum. Ýnsan içindeki sevgiyle bilinmeli tabii kaldýysa. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet,Gorki,Suavi,Kemal Sunal,Haluk Levent,Yunus Emre


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © bir güneþin doðuþu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.