..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Zeynep Küçük




14 Haziran 2005
Karý - Koca Kavgasýna Son!  
Zeynep KÜÇÜK

Zeynep Küçük


Bu tüyolarý benden aldýðýnýzý kimselere söylemeyin. Aman efendim ne demek; teþekküre deðmez. Dostluk öldü mü?


:BGIB:

Karý dýrdýrýndan eve gelmek mi istemiyorsunuz?. ‘Hayýr gelseniz bir dert, gelmeseniz bir dert. Her halükarda kavga edecek bir þey bulur bu kadýn’ diyorsanýz, diyeceklerime kulak verin.

Malum efendim, eskisi gibi deðil; çarþýdan geliyor, ev de yeniyor. Þimdiki kadýnlar, tarla da çalýþan, orak biçen, çapa yapan, nohut-mercimek yolan kadýnlar gibi olmuyor. Vücutlarý yorulmuyor. Eee.. Eskisi gibi yedi, sekiz çocuk da yok, onlarla uðraþsýn. Toru topu bir tane. O da okula gidiyor. Ýþ böyle olunca da haným akþamý iple çekiyor. Akþam eve yorgun argýn gelen sizin baþýnýza patlýyor kabak.

Ya olur olmaz sebeplerden kavga çýkartýyor. Yada kanepe, koltuk, halý, yolluk ,.. yesyeni þeyleri deðiþtirmek istiyor.
‘Yok onun kenarý ezilmiþ, yok bunun rengi bozulmuþ, yok o yakýþmýyormuþ…’
Güzel eþimizin elini sýcak sudan soðuk suya vurdurmuyoruz. Yýkama, yaðlama, kurulama makinelerini koyacak yer kalmadý. Temizlikçi kadýnlarýn bir gidip diðeri geliyor ama yine de söylenmesi bitmiyor, diyorsanýz söyleyeceklerime kulak verin.

Efendim eskiden karý-koca kavgalarý hiç olur muydu? Yada þimdiki gibi günübirlik kavga mý ederlerdi? Yok efendim yok. Ayda yýlda bir. O da bir çift söz iki damla göz yaþý, iþte geçip giderdi. Þimdiki gibi; yatak ayýrma, oda deðiþtirme, evden gitme nerde…

Peki bunun sebebi ne? Ne olacak efendim: Rahatlýk batýyor. Yediði önünde, yemediði arkada. Bað yok, bahçe yok. Ýnek yok, dana yok. Varsa yoksa saçý-baþý, süsü-püsü…

Peki çözüm ne? Ne olacak efendim: Karýnýza iþ, meþguliyet bulacaksýnýz ki size sýra gelmesin. Baþý çatlasýn, elleri patlasýn, ayaklarýna kara sular insin.

* Eve misafir çaðýrýn, þöyle hatýrlý kiþiler; yemekli, çaylý, yatmalý… Önce onlar gelecek diye hazýrlýk yapacak, gidince de temizlik… Uðraþsýn dursun.

* Nerde hareket, orda bereket. Müze gibi evi siz ne yapacaksýnýz efendim? Evi söyle bir daðýtýn. Salata yapmak için mutfaða girin, dolapta ne var ne yok tezgahýn üzerine indirin. Sonra güzel salatayý eþinizin önüne koyun. Toplama, temizleme iþini ona býrakýn.

* Ev temizliðine yardým edin. Edin efendim; halý, kilim ne varsa toplayýn. Altýný süpürme bahanesiyle koltuðu, kanepeyi evin ortasýna yýðýn. Vitrin tozlanmýþ, siz toplayýn. Toplayýn, toplayýn. Korkmayýn.

“Ne telefon mu geldi? Gitmeniz mi lazým? Þu aksiliðe bak. Hemen dönersiniz öyle mi?”

Gidin efendim gidin. Ama geç saatte dönerken, eþinize çiçek getirmeyi aman unutmayýn.
Ne! Yorgunluktan uyuya mý kalmýþ? Ýþte size kavgasýz, gürültüsüz bir gün daha.

Bu tüyolarý benden aldýðýnýzý kimselere söylemeyin. Aman efendim ne demek; teþekküre deðmez. Dostluk öldü mü?

Ne! Karýnýzla boþanýyor musunuz? Sebebi ben miyim? Siz en iyisi benim yazdýklarýmý okuyun ama okuduklarýnýzý uygulamayýn. Ne me lazým…

Zeynep Küçük
08.06.2005

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bu deneme mi
Gönderen: Ýsa Kantarcý/karma kitabý / Samsun/
12 Aðustos 2005
sayýn zeynep küçük bu bir deneme mi, yoksa bir mizah yazýsý mý??????? bunu bir düþünün,

:: ilginç
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
3 Temmuz 2005
Sevgili Zeynep; Bir atasözü der ki; "Çingene marifetini söylerken, hýrsýzlýðýný ele veririmiþ."...........:).......Sen de tüyo verirken, kadýnlarýn tüm kirli çamaþýrlarýný ortaya döktün.....:)...Konuþur gibi, sohbet tarzýndaki yazýný sevdim...Gülümsedim.........Sevgiyle kal.

:: uyandýr erkekleri uyandýýýr :)))
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
21 Haziran 2005
ilahi Zeynep; bu yazýyý bir erkek yazsa bu kadar enteresan gelmezdi senden okumak daha bir ilgimi çekti doðrusu :))))uyandýr uyandýr sen erkekleri bayanlarýn vay haline:)iþin þakasý bir yana keyif aldým doðrusu okurken.Ustaca kurduðun cümleler tebessüm ettiriyor insana.neyse arkadaþým amaaaa bu yazýnýn aynýsýný bayanlara uyarlayarak yazmaný da isterim doðrusu.iyi gözlemlemiþ ve yazmýþsýn yüreðine saðlýk...saðlýcakla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gelin, Kaynana - Kayýnbaba Geçimsizliðine Son
Eþinizin Kalbini Feth Edin
Yaðmur Ýle Ýnsan

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köylüm
Müþteri Hizmetin En Ýyisine Layýktýr
Kuyruðun Önemi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýstanbul - Kýrþehir Otobaný [Þiir]
Özledim Annem [Þiir]
Gel Kaðýt Kalem Dertleþelim [Þiir]
Býrak Beni Anne [Þiir]
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Aþký [Öykü]
Ayrýk Otu Ýle Menekþe Ayrýldý [Öykü]
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Mutluluðu [Öykü]
Çalýþ Aytekin Usta Çalýþ [Öykü]
Biz Seninle Ayrýlmaz Bir Dörtlüyüz [Öykü]


Zeynep Küçük kimdir?

Okumayý ve yazmayý çok seviyorum. Sevdiklerim için zaman aramýyor, zaman üretiyorum. Bazen karanlýk geceleri aydýnlatýyor sevdiklerim. Bazen uykumu renklendiriyor. Bazen bir sözcük oluyor sevdiðim, Bazen de bitmiþ bir kalem. Bazen kýzgýn bir surat oluyor: "Çayým nerde kaldý?" diye baðýrýyor. Ama biz herþeye raðmen seviyoruz birbirimizi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazýda kendime ait birþeyler ararým. Özellikle; Ömer Seyfettin, Necip Fazýl, Doðan Cüceloðlu, Üstün Dökmen, Muhammet Bozdað, Halit Ertuðrul, Dr.Lynn Weiss, Ali Erkan Kavaklý, Hasan Yýlmaz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zeynep Küçük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.