..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Aylin




11 Haziran 2005
Þans  
Aylin
Baþkalarýna þans gibi görünen sizin içinde þansmýdýr acaba?


:BCGF:
Yakýþýklý adam,güzel giyiniyor,parasý da var.Hele gülünce ,sýk sýk gülüyor da , daha bir güzel oluyor.
Her gün eli kolu dolu geliyor.Bazen yok oluyor iki üç gün ortadan. Sonra bir bakýyorsun bir sabah; hep sabah geliyor.Hiç akþam gelmez .Öðlene kadar gelmediyse bekleme zaten o gün hiç gelmez.
Mahallenin kadýnlarý pek bir merak ediyorlar onu.Ne iþ yapar niye normal adamlar gibi akþam gelmez evine sabahlarý gelir.Bu kadar para kazanýyorsa var bir pislik. Onlar aralarýnda konuþuyorlar örgü örerken ,fasulye ayýklarken ayaklarýnýn dibinde oynayan çocuklarý da bana soruyorlar.Ama kötü soruyorlar tam oyun oynarken tam onlarýn arasýna katýlmýþ zevk almaya baþlamýþken küt diye patlatýyorlar salak sorularýný.Hadi bakalým topla þimdi nasýl toplayacaksan.
Ama ben de pek bir þey bilmiyorum anlatmýyorlar yani .Saklýyorlar hep bir þeyler .Ama önemli bir þey biliyorum.Çünkü o kadýn annem biliyorum aptal deðil.Kýzdým mý öyle diyorum ona ‘’o kadýn’’tabii sessiz içimden.O bana niye bu kadar kýzýyor onu hiç anlamýyorum.Oysa kýzacak bir sürü çocuk var evde.Onlara da kýzýyor ama bana kýzdýðý gibi deðil.Acaba diyorum ona çok benziyorum yani babama ondan mý haz etmiyor benden.Ne istiyor bu kadýn bu adamdan?Niye mutlu deðil?Derdi ne acaba?
Tamam eve geç geliyor, geç de deðil bir garip; gece bekçisi gibi geliyor.Gece bekçilerinin bu kadar parasý olmaz ama. Ama kaçta gelirse gelsin yanýma geliyor beni öpüyor üstümü örtüyor.Bazen kalkýyorum oturuyoruz ,konuþuyoruz.Ne anlatsam dinliyor ondan baþka kimseye anlatmýyorum zaten.
Ona mahalledeki çocuklarýn sorduklarý sorularý anlatýyorum söylediklerini.’’boþ ver sen onlarý’’
Ben kahveciyim kýraathanem var yani ondan böyle geç geliyorum’’ ‘’kýskanýyor onlar seni’’ diyor.Niye böyle dedi þimdi ,daha geçen gün iki tanesini eve çaðýrdým ne garip gözüküyorlardý bizim evin içinde.
O da evdeydi nasýl iyi davrandý onlara gülmekten öleceklerdi nerdeyse .Sonra bana ne iyi baban var bizimki böyle deðil hiç çok þanslýsýn demiþlerdi.Þanslýydým biliyordum. Biliyordum da annemin yüzünü
görene kadar sonra ne biliyorsam hepsini unutuyordum.
Beþ gün olmuþtu hala ortada yoktu.Bu onun için bile uzun zamandý.Annem belli etmemeye çalýþýyordu ama iyice gerginleþti pek gevþemeyen yüzü.Temizliðe vermiþti kendini.Ne bulursa temizliyordu eline ne geçerse.Temiz kadýndý herkes biliyordu gerçekten öyleydi.Mýrýldanýrken yakalýyordum sýk sýk.Fark edince çýk dýþarý diyordu sokaða çýk.Eskiden olsa çiþin gelmese eve geleceðin yok sokak kedisi derdi.Çýktým bende tadý kaçmýþtý ama çýkmýþtým.Ýzinli çýkmýþtým.Hava güzel ,kadýnlar apartmanlarýn önünde yine dedikodu yapýyorlardý.Kim bilir kimi çekiþtiriyorlardý yine .
Ellerinde bir gazete var bu sefer .Bu karýlar okumayý da biliyor demek.Bana bakýp sonra gazeteye dönüyorlardý .Birbirlerine gösteriyorlardý sonra beni gösteriyorlardý yine.Ha bire terleyen terlediði için nefret ettiðim o sarý oðlan yaklaþtý yanýma gözleri fýldýr fýldýr .Kocaman açtý aðzýný
- Senin baban var ya mafyaymýþ
- Hapisteymiþ þimdi
- Asacaklar senin babaný
Mafya ne be ?Asacaklar babamý.Geçen gün videoda seyrettiðim kýz gibi.Hani yakýþýklý oðlanla öpüþünce; sonrasýnda annem ileri sardý kaseti.Kendini asmýþtý sonra kýz.Öpüþmeyeceðim ben dedim kendime sonunda asýlacaksam istemiyorum.
O kýz geldi yanýma eve getirdiðim
-Vazgeçtim dedi
-Hiçte þanslý deðilsin sen.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Konuþur Gibi Yazmak
Gönderen: Orkun Levent BOYA / Ankara/Türkiye
17 Haziran 2005
"Konuþur gibi yazmak" en sevdiðim tarzdýr. yazýnýz da buna güzel bir örnek olmuþ... Ayrýca, sonunu havada býrakmanýz da, çok yakýþmýþ yazýya... Tebrikler...Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þans
Þans 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Carmen ve Ýrlandalý Kýzýn Sohbeti
Kýrýk Misket
Suzan
Gitmezsem
Saklambaç
Sinek
Baþka Bir Kadýn
Yapamazsýn
Kriz
Sen Sandığın Yabancı

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biliyorsun [Þiir]
Herkes Gibi [Þiir]
Büyüyeceksin... Öðreneceksin [Deneme]
Her Þey Bir Gün Biter [Deneme]
Hiç Anlayamýyorum [Deneme]
Uçan Balýk [Deneme]


Aylin kimdir?

Herkesin maskesini çýkarýp atmak zorunda kalacaðý bir gece yarýsý vaktinin geleceðini bilmiyormusun? Hayatýn her zaman kendisiyle alay ettireceðini mi sanýyorsun? Bundan kaçmak için gece yarýsýndan biraz önce sývýþabileceðini mi zannediyorsun? Yoksa ondan dehþete kapýlmýyormusun? Gerçek hayatta insanlar gördüm, öylesine uzun zamandýr insanlarý kandýrmýþlardý ki en sonunda gerçek mizaçlarý ortaya çýkmaz olmuþ; saklambaç oynayan insanlar gördüm o kadar uzun zaman oynamýþlar ki en sonunda delirip o ana kadar gururla sakladýklarý gizli düþüncelerini iðrenç bir þekilde baþlkalarýnýn gözünün içine sokmuþlardý. Peki sonunda mizacýnýn bir çokluða dönüþmesinden, açýkçasý çok sayýda olmaktan, o mutsuz þeytaniler gibi bir lejyon oluþturmaktan ve bu þekilde bir insanda bulunan en içteki, en kutsal þeyi, kiþiliðin birleþtirici gücünü kaybetmiþ olmaktan daha korkutucu bir þey düþünebiliyormusun? Doðrusu, ciddi olduðu kadar dehþet verici olan o þeyle dalga geçmemelisin. Sören Kierkegaard

Etkilendiði Yazarlar:
Yusuf Atýlgan, Stefan Zweig, D.H Lawrence


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.