..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Aylin Çiftçi




12 Mayýs 2005
Kan Kurusu...  
Zorunda Olmak

Aylin Çiftçi


Ýçimdeki acýyý silip tensel acýya hazýrlanmak zorundayým. Damarýma iyice bastýrýp býçaðý, nefretle etrafa fýþkýracak kaný görmek zorundayým.


:BGDD:
Yazmak zorundayým ama yazamýyorum. Hem de seni yazmak zorundayken yazamýyorum. Evet, yanlýþ anlamadýn, seni sana yazmak istiyorum ama yazamýyorum. Sana olan haykýrýþýmý... Hatta haykýrýþ ötesi, çýðlýk çýðlýða yazmak zorundayým. Acýmý, sancýlarýmý, çarelerimi baðýrmak zorundayým. Yapýyorum da!.. Ama sen yerine içime baðýrýyorum. Ancak böyle rahatlýyor, sana böyle yaklaþabiliyor ve ulaþabiliyorum.

Seni bana ifade etmek, anlatmak, öðretmek zorundayým. Çünkü kendimi sana baðlamak zorundayým. Ýçimdeki sevgi gibi tek taraflý nefretimi de sana kusmak zorundayým. Sen de, kalbim olduðun gibi lavabom da olmak zorundasýn!..

Kendimdeki çýðýrdan çýkýp, kendime karþýdan baktýðým zaman, artýk seni deðil kendimi sevmek zorundayým. Seni deðil kendimi. Eðer görmem gerekiyorsa, kendimi kendi karþýmda öylece kanlar içinde yýðýlýp kalmýþ bir durumda, bu zorunda olmaya da hazýr olmak zorundayým.

Senin aksine, sevgiden, aþktan, seviþmekten de korkmamak zorundayým. Gerektiðinde ‘seni sevmiyorum’ diyebilmek zorunda olduðumu da biliyorum. Gerçeði öðrenmek istersen, seni zaten sevmiyorum, sevmek de istemiyorum. Ben sadece içimdeki nefreti, sana olan nefreti seviyorum ve de sevmek istiyorum. Bu sevgim yüzünden seni sevmemek zorundayým. Ayný senin beni sevmemek zorunda kaldýðýn gibi!..

Þarkýmýzý dinlemek zorundayým sanma sakýn. Çünkü artýk ‘þarkýmýz’ diye bir þey de yok. Þimdi, sadece ‘þarkýn’ ve “þarkým” var. Ayrýca artýk, saklamak zorunda da deðilim ne seni, ne beni, ne de hiçbir þeyi. Yani, ‘ikimiz’ diyebileceðim bir zorunluluk yok. Anlasana, artýk ikimiz diye bir þey yok, ikimiz de yokuz. Biz yokuz!.. Yok olduk, yittik nefretimin içinde!..

Belki ben, ‘ben’ olmayabilirim. Ama sen de ‘sen’ deðilsin. Ayrýca insan olmak zorunda olduðun halde, sen insan da deðilsin. Bir hiçsin ve yitiksin. Hem de bir nefrette yitecek kadar basit bir hiç!..
Ben seni terk ettim. Sen de nefretimde beni. Terk edildik. Karþýlýklý terk edildik, bir nefretin içinde. Zorundayým; burada kendimi karþýma dikip, karþýmdakinin kalbinin sesini dinlemek zorundayým. Ýçimdeki korkuyu gömmek, yenmek, tüketmek zorundayým. Bu savaþý kazanmak için, parmaklarýmý kilitleyen nefretimi takip etmek, onu dinlemek zorundayým.

Nefret, kýskançlýk, hayranlýk, baðlýlýk, aþk, sevgi, kin gibi tüm insansý duygularla doluyken sana karþý içim, gittin!.. Gitmek zorunda kaldýn!.. Beni, sana olan tüm duygularýmla býrakýp gittin. Sen nasýl yaptýysan, ben de yapacaðým, yapmalýyým. Býrakmalýyým seni nefretimin kollarýnda. Arkama bakmak zorunda deðilim ve bakmayacaðým da. Seni koluma bile takmamýþken, kimseyi ve hiçbir þeyi de takmayýp kafama gitmek zorundayým, ayný senin yaptýðýn gibi. Ama gitmeden son bir kez daha seninle olmak zorundayým.

Ýçimdeki korkuyu sadece son bir kez daha yutmak zorundayým. Elimdeki býçaðý dayamaya hazýr olmak zorundayým, nefretimdeki adresine. Yanýna gelmem, artýk birbirini kovalayan saniyelerle yarýþmak zorunda. Yapmam gerek. Zorunda olmam gerek. Etrafýmdaki çýðlýklarý þeytansý bir tebessümle karþýlayýp yanýna gelmek zorundayým. Ýçimdeki acýyý silip tensel acýya hazýrlanmak zorundayým. Damarýma iyice bastýrýp býçaðý, nefretle etrafa fýþkýracak kaný görmek zorundayým. Ýþte tensel acýyý hissettiðim o an, sana gelmiþ olacaðým. Sana gelmek, sende tükenmek zorundayým. Elimdeki kanlý býçaðýn yere düþtüðünde çýkaracaðý metal sesini de duymak zorundayým. Beni, orada, mutfakta görmek zorundayým. Bembeyaz fayanslarýn üzerinden kapýya doðru akan kanýmý ve her yerin kartal kanadý karasý renginde bir perdeyle kaplandýðýný görmek zorundayým. Perdenin içinde yiterek sana ulaþmak zorundayým. Ve sadece son bir kez daha sana, kanýný tüketmiþ bileklerimin son uzantýsý olan kan kurusu kaplanmýþ hareketsiz parmaklarýmla dokunmak zorundayým. Sadece son bir kez daha!..

A.Çiftçi

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bu yanýþ o yüreðe yakýþýyor doðrusu!
Gönderen: alihamza / Ýstanbul/Türkiye
21 Temmuz 2005
mücbir bir sebebimiz var bizim, mahkumuz bedenimize, sonra bu þehre, bu yüzden mücrim deðiliz... yeni bir fethe hazýr tut yüreðini, özlediðin sabahlara, “her sabah yeniden kurulur dünya, her sabah tâze bir baþlangýçtýr” henüz kimse hesaplayamadý ‘içacýlarýn’ toplamýný. ‘iç-acýlarýn’ toplamý zâten sabit de deðildir! çok-genine, çok-gününe, çok-gamýna, göre deðiþir! “hayat böyledir iþte, bâzen cilveleþir insanla, bir kýnalý bakýþý bile bize çok görür, boðuþamazken henüz bir karabasanla, peþ-peþe binlercesi üstümüze yürür...” "mahkumuz þimdilik umutsuzluða, derin sulara dalmayý öðrenene kadar! " kim bilir, batan gemilerimizin enkazýna ulaþabiliriz belki, böylece!” itiraf çoðu zaman erdemdir, piþmanlýklarda piþer insan, bir de, gerilere bakýlmadan kabul görürse, sahibince, yeniden baþlayabilir yaþam!" yitikler geri gelmese de, umulur ki bir yeni baþlangýca bir adým atýlýr! Karakýþ kapatsa da eþiðini bir gün erir bu kar, yanýk dursun ýþýðýn, yolda yolcular var, yol hâli bu, bâzen gecikir de bahar, o, bildiði yoldan, inan mutlakâ gelir!" mevsimler insan gibidir aldatýr bâzen, dengesi bozulur kýrkikindilerin, tatlý bir çiselti beklerken insan, nisan bâzen fýrtýnayla gelir! içinde turnalarýn mevsimsiz göçü, solan kaçýncý menekþe bu, pencerende, bahar bu yýl da gelmeyecek kapýna, sen sýcak tut anýlarýný, üþümesin ýssýz yanlarýn, diðer yarýn yalnýzdýr bilirim, böyle habersiz gitme, ele kalýr türkülerin, yaðmalanýr aðýtlarýn! Hangi yüzünle görünsen hayata, yarasa kederler büyür içinde, Kuþkonmaz bir yüreðin var senin Bedenine inat kýrýlgandýr Eðilir tüy konsa dalýna, bu þehirde hapis bir þâirin diline deðecek her kelime, zâten bir hüzne kafiyedir! Çözülmez kuþatýlmýþlýðýn, Kendi içini emmeden! Bu þehirde, Geceden, saf bir yalnýzlýða, Damýtmadýkça kendini, Zerreden! Sözler ne zaman akar bilir misin sonsuza, Ve ne zaman sýðmaz, sýð sayfalara, Seyyâl; öylesine bir kelimedir, gemiler geçirmedikçe yüreðinden!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn
Benim Adým Aþk

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çoraplarým Hala Beyaz
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar
Burasýný Seviyorum
Beyaz Gül
Bir Haftalýk Vitrin Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüzüme Bak [Deneme]
Tecavüz [Deneme]
Bu, Þimdilik 'Ben'im [Deneme]
Ruhum, Kendim ve Ben [Deneme]
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim [Deneme]
Perdeler Yanýyor [Deneme]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.