..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Feray Korkmaz




7 Nisan 2005
Boþ Vaktiniz Var mý Acaba?  
Feray Korkmaz
Þimdiye kadar, hayata verdiðimiz saatleri geri alabilme lüksümüz yoksa madem, geri kalan ömrümüzü kendimiz için kullanmalýyýz derim!


:BFGD:
‘ Demek artýk bol bol vaktimiz var’ dedi Zuzu telefonda. Anlamamýþtým; ne için vaktimiz var?
—      E madem çalýþmýyorsun artýk, bir sürü boþ vaktimiz var demek ki!

Ona ne cevap verdiðimi hatýrlamýyorum ama günün 15–16 saatini çalýþarak geçiren bir insana ‘ boþ vakit’ kelimelerini birden kullanýrsanýz, ani þok etkisi yaratacaktýr. Ben bu þokla, iþ hayatýma es verdiðimi, kendi hayatýma hala devam ettiðimi söyleyemedim tabi. Ayrýca bir saniye ya! Benim hala boþ vaktim yok ki! Telefonu kapatýp, bahçedeki gülleri budamaya çalýþýrken bunu düþündüm.( daima daha fazla zamana ihtiyacý olanlardaným bende) Severek yaptýðým bir iþe, beni arýndýran, tekrar tekrar tazeleyen zevklerim için ufak bir ara vermiþtim o kadar! Baharýn, aðaçlardaki o patlamýþ mýsýr gibi açmýþ beyaz tomurcuklarýna, iki saniyelik bakýþlarýmdan býkmýþtým çünkü. Çünkü bu hayat telaþý, köpeðimle geçiremediðim saatler için, onun ölümüyle keþke(!) ye dönüþüyordu. Vefasýz olmuþtum hayatýmda ilk defa, dostluklarýmý kýsacýk kahve molalarýnda yaþamaya çalýþýrken.

Ama insanýn çalýþsa da çalýþmasa da boþ vakti olmamalý. Hobisi olmayan insanlar( ki bu ne kadar saðlýklýdýr onu da bilmiyorum) bu durumdan þikâyetçi olabilirler. Ama diyorum ya; benim hala daha fazlasýna ihtiyacým var bu yaþadýðým zamandan. Biraz önce can suyunu verdiðim beyaz gülle konuþmanýn, yýllardýr kendi yaptýðým takýlarýma bir yenisini eklemenin, ‘gündüz okursun artýk kitabýný, gece uykusuz kalmazsýn’ diyen ablama ‘demek ki artýk iki kitap okuyabilirim, kârdayým’ diyebilmenin, ev yapýmý þaraplarý sirke olmadan kurtarabilmenin ve yazmanýn yazmanýn yazmanýn… Bunlar için daha çok vakit gerekmiyor mu yani?

Babamý ilk defa dün gece, elinde bir palet, karþýsýnda þövale, yaðlý boya resim yaparken gördüm mesela. Ýki vadi arasýnda etrafa beyaz köpükler sýçratan bir þelale çiziyordu. Biz onun, modern Michelangelo olduðunu düþünürken, o bütün yorgunluðunu çizdiði þelaleden akýtýyordu sanki. O an daha iyi anladým ki, doðru hobi, yaþý baþý dinlemeden þifa daðýtan gizli bir iksirdi aslýnda. O yüzden annemin, ‘dýþarý çýkmak istemiyorum, bilgisayarda oyun oynayacaðým’ demesine þaþýrmýyorum.

Zamaný ertelemek kadar korkunç bir þey var mý ki hayatta ya da ertelenemeyecek kadar kýsýtlý saatlere bir ‘boþ’ ekleyip kendimize kast etmek gibisi! Astrologlarýn dediðine göre, bugün yeniay baþlangýcýymýþ ve yeni bir þeye baþlamak için ideal bir zamanmýþ.(kaçýrdýk diye üzülmeyin, her yirmi sekiz günde bir tekrarlanýyormuþ bu durum ama ben acele edin derim.) ayrýca ay büyüdükçe, yapmaya karar verdiðiniz her ne ise, oda ayný oranda ilerliyormuþ. Belki çoðu hallerde olduðu gibi, yaþantýmýzdaki deðiþiklikler için böyle ufak tefek motivasyonlara ihtiyacýmýz vardýr. Þimdiye kadar hayata verdiðimiz saatleri geri alabilme lüksümüz yoksa madem, geri kalan ömrümüzü kendimiz için kullanmalýyýz derim. Beden yorgunluðu, ayaklarýnýza biraz daha sancý ekleyebilir ama ruhunuzu azat ederek her þeyi dengeleyebilirsiniz aslýnda. Acilen hayatýnýza yeni güzellikler ekleyin hatta bir hobi daha edinin. Buna deðecek, bana güvenin :)




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yürekten Kutlarým.
Gönderen: gürcan erbaþ / Ýstanbul/Türkiye
11 Nisan 2005
yürekten Kutluyorum Sizi. Herkesin altýn anahtarý durmadan devinmek olmalý ancak böylece güzel iþler yaparak mutluluða ulaþabilir insan. Ýþkolik diyenlere sakýn kulak asmayýn. Nazým'ýn dediði gibi dinamo gibi çalýþmalý insan. Hele epey geri olduðumuz konular varken. Boþ zamana; ancak yeni uðraþlar arayan, araþtýran insanýn sözlüðünde rastlayabilirim. Saygýlarýmla.

:: haklýsýnýz
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
11 Nisan 2005
Sevgili feray Korkmaz; Haklýsýnýz.......Zamaný ertelemek diye bir lüksümüz yok bence.Çünkü erteldiðimiz þeyleri yapmaya zamanýmýz, belki hiç olmayacak......Güzel bir denemeydi.........Severek okudum...Sevgiyle kalýn...Kâmuran Esen

:: Kýsacýk yazýda derin izler
Gönderen: Murat M. UÐURLU / Ýstanbul/Türkiye
11 Nisan 2005
Ýçine gireceðiniz bir bahçenizin olmasý ne güzel. Kýsacýk yazýda derin izler býrakan söler kullanmak, derinliðiniz olduðunun göstergesi. Özellikle "bütün yorgunluðunu çizdiði þelalede akýtmak" olaðanüstü. Ama ay büyük olduðunda ve giderek küçülürken bile baþlanan iþler büyüme trendindedir. Ýçinde yüzebileceðiniz kadar bol zamanlar dilerim,fazlasýyla hak ediyorsunuz. M.M.UÐURLU




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Unutmakta Gömülesi Birþey mi?
Eyvah! Beynime Giriyorlar
Raftan Düþen Günlükleri Yazmamak Lazým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...
Hoþça Kal Ne Demekti?
Selamýn Yoktur Bende
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Islak Mektuplar
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.