..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm > Aylin Çiftçi




23 Mart 2005
Yüzüme Bak  
Aylin Çiftçi
Ýsimsizim, ama kimsesiz deðilim. Canlý bedenlerde canlanýrým ve son nefesimi de onlarla tüketirim. Sonrasý için konuþmamý bekleme, çünkü ölüler konuþmaz!..


:CBBI:
Birkaç damla yaþ döktüm!.. Yanaklarým yandý!.. Aleve dönüþen yangýn tüm yüzümü sardý. Yüzümdeki ben’i tanýmlayan ifade kayboldu, beni de kendi yitiþinde yok etti. Yok oldum!.. Artýk beni, ne tanýyan vardý ne de gören!.. Tanýyýp da görmek istemeyenler, görüp de tanýmak istemeyenler, her yerdeydi. Yanýk yüzümü görmek istememek, alternatif yollar yaratýyordu, karþýlaþtýklarýma!.. Artýk ‘cikler’ olacak kadar bile ‘kimse’ de yoktu iþte!.. Uðrunda savaþýlacak, soyut ya da somut, hiç ama hiçbir þey kalmadý, “an” diye tabir edilen en kýsa zaman diliminden bile kýsa bir süre içinde!..

Yalnýzdým!.. Yalnýzlýk!.. Ne soyut bir kavram!.. Yüzümü yakan, canýmý acýtan bir soyutluk!.. Kimliksizlikten de beter. Yanan yüzüm, acýyan caným ve ben, alýþmaya çalýþýyorduk yalnýzlýða ve tenimdeki izsizliðe!.. Her yaranýn tedavisi olan zamanla birlikte alýþtým yalnýzlýða. Ta ki, bir ayna karþýma çýkana kadar...

Ayna!.. Evet-evet Ayna!.. Ýlk bakýþýmdan itibaren bir resim çizdim aynaya her bakýþýmda. Gözlerimin altýný, tozlu bir yol yaptým. Gözlerim, tozlu yolun bulutu, gözyaþým ise bulutun yakan yaðmuru oldu, yaktý. Kirpiklerim, kendi varlýk nedeni olan aðacýn dallarýna küsmüþ birer yaprak gibi döküldü ve kopan her yaprak canýmý acýttý!.. Gözbebeðimin siyahlýðý, kara kutusuydu ben’in!.. Her þey onda gizliydi!.. Bir açýlsa, gerçekler anadan üryan kalacaktý, ama açýlmadý, açýlamadý!..
Alnýmda belirmeye yüz tutan damarlar, depremlerin fay hattýný mý çaðrýþtýrýyordu ne?!? Sebepsizce ilerleyen her saniye, beni daha büyük bir dehþetle karþý karþýya býrakmaya çalýþýyordu, olmayan yüz ifademle yüzleþtirmek istercesine!..

Çöl sýcaðýndan olmasa da, kuruyan dudaklarým ve ýsrarla su arayan damaðým!.. Bulamadýlar... Kavuþamadýlar suya!..
Yediði her darbede sýcak-sýcak kanayan burnumdan akan kan, kýpkýrmýzý bir rüya gibi soyut, bir aþk gibi tutkulu, acý kadar çekici, zaman gibi duraksýzdý!..

Bir an için sinirlenip de týrnaklarýmla çizdiðim bir suratýn suretiydi, yüzümdeki izler. Kendi eserim olan çiziklerle doluydu yüzüm, kurumuþ topraðýn çatlaklarý gibi!.. Anadan üryan kalan gerçekleri görmezlikten gelmek artýk imkansýzdý.
Çekici bir tuzaktan baþka bir þey deðildim ben aslýnda!.. Çekiciliðimin çekiminin boyutlarý beni de tuzaðýna çekmiþti. Sanki hiç yaþamamýþ da, yaþanmýþ gibi hissetmemi engelleyen, tutkulu çekicilik!.. Ne kirpik, ne kaþ... Nerede göz, dudak, burun... Acýtan tutkulu çekicilik sayesinde tattým acýyý ve kanýna karýþmaya hazýrým artýk!.. Ýnce denilen o sýnýrdayým iþte!.. Öldürmek ya da hayat vermek!.. Ya da ikisi birden!.. Hastalýklarýn da en acýsý olabilecek konumdayým, ne bugünüm var ne de yarýným. Çizerim, yýrtarým, acýtýrým... Her bedene kýyabilirim ve kýyarým da!.. Olmam gerektiði gibiyim yani. Aynaya baktýkça anlarsýn varlýðýmý ya da yokluðumu!..

Habersizce gelirim ve geldiðim gibi de giderim. Her þeyi unutabilirsin. Hatta kendini bile!.. Ama beni ve çizgilerimi asla!.. Milyonlarca sýzýyým bir bedende, yüzlerde, gözlerde!.. Ýsimsizim, ama kimsesiz deðilim. Canlý bedenlerde canlanýrým ve son nefesimi de onlarla tüketirim. Sonrasý için konuþmamý bekleme, çünkü ölüler konuþmaz!..Ve bana deðil, aynadaki yüzüme bak artýk, çünkü o, ben deðil senim!..

A.Ç.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tecavüz
Bu, Þimdilik 'Ben'im
Ruhum, Kendim ve Ben
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim
Perdeler Yanýyor

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çoraplarým Hala Beyaz [Öykü]
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn [Öykü]
Kan Kurusu... [Öykü]
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar [Öykü]
Benim Adým Aþk [Öykü]
Burasýný Seviyorum [Öykü]
Beyaz Gül [Öykü]
Bir Haftalýk Vitrin Aþký [Öykü]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.