..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Yaþam > semih




6 Mart 2005
Düþ  
semih

:AHCG:
uçmak delisi bir kuþ oldum dün gece rüyalarýmda.ilk önce kendimi yumurtanýn içinde gördüm kabuðumu kýrýyordum. Zorda olsa bunu baþardým.Kuvvetsiz bedenim bu zorluðunu aþarken bütün zorluklar biticek diye düþündüm. annem geldi yanýma oda bir kuþ olmuþ.Bana yiyecek karnýmý doyuracak bir þeyler getirmiþ. afiyettle yedim getirdiklerini.sonra birden annemin beni yuvadan atarken gördüm.Niye bunu yapýyor neden atýyor yoksa beni sevmiyormu istemiyormu diyedüþünüyordum.Ýtti itti ve aþaðýya düþmeye baþladým hiç birþey yapamýyordum
"anne anne" baðýrýyordum sadece... birden yanýmdan birþey geçti ve beni kanatlarýnýn arasýna alýp yine düþtüðüm yere götürdü.annemdi .soramýyordum niye yaptýðýný, hoþ sorsamda beni duyacak gibi deðildi kanattalrýný iki yana açmýþ yukarý aþaðý yukaru aþaðýya sallayýp duruyordu.Sanki bana bir þeyler anlatmak istiyordu.Ama bir türlü çözemiyordum.sonra kendisini attý aþaðýya."Annneeeeeeee" diye baðýrdým.uçuyordu evet evet havada kalabiliyordu.Ozaman anladým bana o hareketleri niye yaptýðýna.bir kaç adým attým aþaðýya baktým.yapamam yapamam diye kafamý sallýyordum annnemim yanýnda , annem durmadan ötüp beni itiyordu.bana yaparsýn demek istiyordu.Anneciðim ya ölürsem ya uçamazsam ya bu dünyanýn güzelliklerini göremezsem neolur ben uçmayým ne olur.duyuramýyordum kendimi sesim çýkmýyordu.ölmekten korkuyorkuyordum.
yanýma geldi tekrar, annem hiç kýpýrdamýyordu, gözlerime bakýyordu devamlý.gözlerinde ki o ýþýltýyý gördüm o ýþýltý bana uçacaðýmý çok uzaklara gidebileceðimi söylüyordu.hiç terettüt etmeden kendimi aþaðýya saldým.olmuyordu yapamýyordum kafamý çevirdiðimde annemi gördüm yanýmda kanatlarýný çýrpýyor "hadi yavrum baþaracaksýn" diyordu sanki ve o an birden kanatlarým güç buldu ve deli gibi çýrpmaya baþladýýý.Kalbim yerinden çýkacaktý neredeyse.evet baþarmýþtý, baþarmýþtým, baþarmýþtýk. uçuyordum gökyüzünde deli gibi uçuyordum....Annemin bana hayattaki ilk dersiydi.ve son dersi.bundan sonra kendim öðrenecektim kendim görecektim herþeyi.
Uçmaktan artýk hiç býkmýyordum gönlüm alabildiðince uçuyordum.ta kii bilmediðim yerlere gidene kadar daha önce hiç görmediðim yerlerdi buralarý.bizim yerimize hiç benzemiyordu hiç aðaç yoktu hiç kuþ yoktu bir sürü duvarlar cisimler vardý.en ilginci, yerde hareket edebilen cisimler vardý.hemen geri döndüm ve anneme sordum onlarý.bana gittiðim yerlerin insanlara ait olduðunu onlarýn yanýna fazla gitmememi benim yaþamamý elimden alabileceklerini söyledii.ama ben daha bir meraklandým.kimmiþler onlarki benim hayatýmý uçmamý elimden elecaklarmýþ.kör kurþun gibi yolumu yine oraya çevirdim.bir yerde durup seyretmeye baþladým. ne göreyim birisi avaz avaz baðýrýyor. bir kadýn bir adamýn zorla bir þeyler çekiþtirmesiyle avazý çýktýðý kadar baðýrýyor.etrafýnda bir sürü insan var ama kimse oralý bile olmuyor. en sonunda kadýn dayanamayýp yere yýðýlýyor.diðer adam bir den oratadan kayboluyor.
havalanýp biraz daha girdim ortama.bu sever yine bir insan elinde bir cisim ile diðer bir insana vuruyordu.son bir kez daha adama vurduktan sonra adam hareketsiz kaldý ve adamýn üzerinden bir þeyler altý ve kaçtý.buda neydi niye vuruyorlardý birbirlerine.
gördüklerimden sonra çok korkmuþtum.çýkabildiðim kadar yükseklere çýktým bir daha dönmemecesine orayý terketmekti gayem ama üzerimden çok büyük bir cisim geçti ve aþaðý ya bir þeyler býrakýyordu. biraz durdum. düþen her cisim çok ýþýk ve ýsý yayýyordu.bunlarda neydi.neden býrakýyorlardý neden ýþýk saçýyordu.girmek istemiyordum o yere ama son bir kez daha gidip bakmak istedim.
gittiðimde daha önceden geldiðim zaman ki ortamdan çok daha berbat bir yerle karþýlaþtým. her yer kana bulanmýþ her yer kýyýlmýþ heryer darmadahan.bir ses duydum aðlama sesi.sesin geldiði yere ufak çok ufak bir canlý bir þeye sarýlmýþ sanki kendini parçalýyormuþsuna aðlýyordu.
bir anda uyandým.kardeþim aðlýyordu.yanýna gittim.kucaðýma alýp öptüm ve onunla beraber bende aðladým ve onun kulaðýna "neden bu dünyada yaþýyoruz ki biz" dedim



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


semih kimdir?

yazar olmak isteyen ve bunun olacaðýna bütün içtenliðinde inanan çok küçük bir damlayým. . . . büyümeyi ve büyütülmeyi bekliyorum

Etkilendiði Yazarlar:
balzac,gorgi,stehep king,ahmet altan,ahmet haþim,doðan cüce oðlu,tolstoy,dostoyovsik


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © semih, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.