..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ýmdat Özcan




4 Mart 2005
Þerefsizliðin Daniskasý...  
Haklý davamýzda çirkef aðýzlara düþtük...

Ýmdat Özcan


"CTP Genel Sekreteri Ferdi Sabit Soyer ise 'Seks filmi çevirmediðine göre izlemeyeceðiz' diye konuþtu."


:EDBB:
Aslýnda gece bilgisayarýmýn baþýna geçmem de ki sebep.Yeni þiirime son halini verip yazdýðým sitelere yollamaktý.Ara verip biraz haber sitelerini dolaþayým dedim.Bilmiyorum iyi mi yaptým yoksa kötü mü?
Bir haber gördüm ve ne þiir kaldý aklýmda ne yazý ne edebiyat.Habertürk ‘ ün resmi sitesiydi bu.Burada reklam amacý yoktur peþinin duyurulur.Sadece kaynak olmasý sebebiyle isim belirttim.
Yýllardýr kendisini Kýbrýs davasýna adamýþ Sayýn Cumhurbaþkaný Rauf Denktaþ’ ýn olmasýydý haberin özel kýlan.Sayýn Denktaþ Kýbrýs’ ýn haklý davasýnýn Türkiye medyasýnda yeterli yer bul(a)mamasýndan dolayý bir televizyon dizisinde konuk olarak yer almýþ , gasp edilmeye çalýþýlan haklarýmýzý savunmak için farklý bir yöntem olacaðý kanaatine varmýþ ve Türk Halkýna oradan seslenmek istemiþtir.Ýzlediðim kadarýyla baþarýlý da olmuþtur.
Haber bununla kalmýyor Yüreðimi öfkeye boðan , beynimde tarifi imkansýz fýrtýnalar estiren olay ise.K.K.T.C. Baþbakaný ve CTP nin genel sekreteri olacak zat ’ ýn bu konuda ki fikirleri.Daha doðrusu kustuklarý sebebi ( belli ) kin.
Bakýn haklý olduðumuz , canýmýz Kýbrýs kimlerin yönetiminde.
Siteden aldýðým açýklamalarýný aynen kopyalýyorum ve okumanýzý rica ediyorum.Bakýn Milli Kahraman ‘ a uzatýlan hain diller neler demiþler , Kýbrýs Davasýnýn her türlü platformda savunulmasýna.
“””“Bu arada, gazeteciler, Talat'a, 'Kurtlar Vadisi' dizisinin Cumhurbaþkaný Rauf Denktaþ'ýn konuk olduðu bölümünün bu akþam yayýmlanacaðýný hatýrlatarak, izleyip izlemeyeceðini sordu.
Baþbakan Talat, 'Daha ilginç baþka bir iþim çýktý, izleyemeyeceðim' dedi.

CTP Genel Sekreteri Ferdi Sabit Soyer ise 'Seks filmi çevirmediðine göre izlemeyeceðiz' diye konuþtu.

Talat, 'Size film teklifi gelse deðerlendirir misiniz?' sorusu üzerine, oyunculuðu beceremeyeceðini belirterek, 'Belki yaþlanýnca' dedi.””” (www.haberturk.com )
Hani aklýma gelmiyor deðil!
Bu sözleri sarf eden muhteremler Rum , AB ve Yunanistan yöneticileriyle birlikte grubça bir film çekme peþindeler mi ?
Ýþte dostlar.
Çok açýk söylüyorum öfkemi kýnýndan çýkaran , ÞEREFSÝZLÝÐÝN DANÝSKASI budur…

Millet adýna çýrpýnmanýn , dirayetin , efsanenin düþtüðü çirkef iki aðzýn serbestliðidir.Haklý davamýzýn düþtüðü þerefsiz aðýzlarýn salyalarýdýr...

Takdir sizin...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: helal sana
Gönderen: OZLEM / Ýstanbul/Türkiye
27 Kasým 2006
kardeþ görüyorumki sende daha çok cevherler var

:: eyvallah
Gönderen: fatma malkoçoðlu / Ýstanbul/
21 Ocak 2006
selam olsun, fikrine ve zikrine arkadaþ,gördüm ki, þiirlerinde ki kelimelerin kaný deli akan cinsindenmiþ. kitlelere inat, vur erdemle sýkýlmýþ yumruðunu, adice söylemlere...

:: Yakýþýksýz ve Kalitesizce
Gönderen: Polat Akyurt / Ýzmir/Türkiye
14 Aðustos 2005
Sinirlenmekte haklýsýnýz düþüncelerinize katýlýyorum. Yanýtlarý son derece kalitesiz ve adice. Ama bizimde gazetecilere küfür eden bi baþbakanýmýz var biliyosunuz alýþýðýz yani. Bir diðeri, sanatçýlýðýn temel unsurlarýndan birisidir topluma ve insana duyarlý olmak. O yüzden þiirlerinize ara verip tepki göstermekten kaçýnmayýn lütfen. Bu ülke etliye sütlüye karýþmayan ve bana dokunmayan yýlan bin yaþasýncýlar yüzünden bu hale geldi...

:: Yapýn Ýmdat Bey, Yapýn...
Gönderen: samile ilter / Ýzmir/Türkiye
27 Nisan 2005
Yapýn Ýmdat Bey, yapýn... Hiç bir yazarýn kendisini þiirle, öyküyle veya baþka bir yazý türüyle sýnýrlamasý diye bir þey yoktur dünyada.Ýçinizden hangi tür geçiyorsa onu yazýn. Bu elbetteki eleþtiri de olabilir. Sen yazmazsan, ben yazmazsam, o yazmazsa nasýl çýkar karanlýklar aydýnlýða... diyorum. Kaleminize ve yüreðinize saðlýk...

:: Yanýt...
Gönderen: Ýmdat Özcan / Ýstanbul/Türkiye
11 Mart 2005
Öncelikle zahmet edip okuduðunuz için teþekkür ederim ve þiirlerimde ki sesi takdir edip beðendiðiniz için. Kim olduðunuz hakkýnda bir fikrim yok ama yazýma yaptýðýnýz eleþtiri beni sarstý. 1 - Günlük olay olduðundan söz etmiþsiniz ama 40 yýllýk bir dava sözkonusu. 2 - Dizi film aktörleri demiþsisniz burada Sayýn Cumhurbaþkanýndan bahsediyorsanýz eðer çok büyük bir gaflet içindesiniz demektir.Çünki o insan ömrünü Kýbrýs davasýna vakýfetmiþ ve her platformda savunmuþ bir insandýr.Türkiye medyasý "gelin - kaynana / televole " vb. programlardan fýrsat bulupta Milli davamýza yer vermediði için bu yolu seçmiþitir.Fena da olmamýþtýr bence. 3 - Þiir her zaman yazýlýr ama Kýbrýs vatan topraðýdýr bir karýþýna zeval gelirse ne kadar dövünsekte fayda etmez. 4 - Ýsmini zikrettiðim kiþiler demek ki ömürlerini seks filmi izlemekle geçiriyorlar ki Sayýn Denktaþ ' a böyle bir ithamda bulundular.Bende Kýbrýs'ýmýzýn kimlerin yönetimine kaldýðýný elimden geldiðince duyurmaya çalýþtým. 5 - Yazýlmýþ ve yazýlacak hiçbir þiir yüreðimde Kýbrýs yada herhangi bir vatan topraðýndan daha deðerli deðildir... Saygýlarýmla...

:: yapmayin sair...
Gönderen: harmonia / /
11 Mart 2005
Ne olur yapmayin sayin sair..guncel olaylarin ruzgarindan esinlenip yazmayin.. siirlerinizdeki etkin ve yetkin sese,taktirle kulak veren biri olarak sizden ricam bu.. dizi filmlerin aktorleri gelip gecicidir..ama yureginin dokuldugu ,yureklere degen siirler kalici.. haber portallarinin gazina gelmeden..keske ,oturup o sitelere yerlestirmek uzere hazirladiginiz siirinizi koysaydiniz da ben de haddim olmadan bu elestiriyi yazmasaydim size.. saygilarimla..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Prova - Kasyon...
Yol Yordam Öðrenin Biraz Kardeþim...
Nobel'e Giden Bir Kestirme Yol Var...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Özürü Ulan...
Bu Milet Bu Oyunu Bozar...
Hep Geç Kalýyoruz...
Bu Millet Bu Oyunu Bozar 2
Ne Mutlu Size Sayýn Paþam...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sana Gel Demek / 3 [Þiir]
Tutsak Düþmüþ Çýðlýklarým Var... [Þiir]
Vurgun Buyruklar Dillendi Yüreðimde... [Þiir]
Zehir de Olsan Kal Bende... [Þiir]
Kendime Baðýrýram... [Þiir]
Bir Sana Sevdalý... [Þiir]
Sana Gel Demek / 4 [Þiir]
Sustum / Çýðlýklarýmý Geceye Asýp... [Þiir]
Yaþamak Sevdaya Yakýþýr / Gün Doðacak... [Þiir]
Ben Direnirim Hayata / Þimdi Git... [Þiir]


Ýmdat Özcan kimdir?

delilikler kuþanýrým karanlýðýn ortasýnda / ýþýða diretirim âmâ olmuþ yanlarýmý / el uzatýrým gökyüzüne / sýrttan vurulmuþluklaradýr kastým / çýban vermiþ yaralar inadýna. . .

Etkilendiði Yazarlar:
yaþanmýþ dünler ve yaþama planý yapýlmýþ yarýnlar...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýmdat Özcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.