..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > ömer kýrat




22 Þubat 2005
Sevgililer Gününü Gören Kadýn  
Woman Cannon Ball

ömer kýrat


Sevgililer gününe, gereðinden fazla deðer verilmesinin yaratabileceði olumsuz durumlara uç bir örnek...


:BJID:
Sevgililer Günü

Yýlýn, en sevdiði aný gelmiþti. Sevgisini ifade etmek için her sene yaratýcýlýðýný konuþturan adam, bu sefer ne yapacaðýný planlýyordu. Acaba bu sene sevgilisini nasýl þaþýrtabilirdi? Zira her yýl yaptýðý þaþýrtmalar, sevgilisini þaþýrmaya þartlandýrmýþtý. Onu þaþýrtmak þart olmuþtu. Birden aklýna þehre yeni gelen sirk geldi. Akýlna ve þehre yeni gelen sirk, sevgililer gününü kutlamak için oldukça ilginç bir ortamdý. Ama aþkta ve savaþta herþey mübahtý.

Patronunun ona verdiði son iþi de bitiren kadýn, kadýn olmasýnýn ona verdiði "Toplum içinde topuklu ayakkabý giyme ve bu yüzden ayýplanmama" hakkýný sonuna kadar kullandýðýný belli edercesine yüksek ökçeli ayakkabýlarýnýn üzerinde doðruldu ve ofisten çýktý. Kalbinde hoþ bir heyecan vardý. Zira arabayý park ettiði yerden çýkarmasý gerekiyordu. Bu onu hep heyecanlandýrmýþtý. Aynen park ederken heyecanlandýrdýðý gibi...

Bu sýrada aklýna sevdiði adam geldi. Acaba ona ne tür bir sürpriz hazýrlamýþtý? Geçen sene "Sana yýldýzlarý vereceðim." demiþ ve rasathaneyi kapatýp dediðini yapmýþtý. Aþklarýnýn yýldýzlara ulaþtýðýný hissetmiþti o gece... Acaba bu 14 Þubat`ta neler olacaktý? Bu düþünceler aklýný karýþtýrmýþtý, aynen otobanýn sol þeridinde 75 km hýzla giden arabasýnýn kendi bulunduðu yoldaki trafiði ve uzun hüzmeli farlarýnýn karþý yölden gelen trafiði karýþtýrdýðý gibi...

Sonuda eve vardý. Ýþyeri ve evi arasýndaki mesafe ve kullandýðý aracýn (araba) yetenekleri göz önüne alýndýðýna kelimenin tam anlamýyla "sonunda" varmýþtý. Araba park etme konusunda kadýnsý yeteneðini konuþturup ve ayný maddenin ayný anda iki yerde birden olamayacaðý yönündeki fizik yasasýný esneterek iki arabalýk yeri doldurdu.
Kendini eve attý. Ama adam çoktan hazýrdý. Kadýný kolundan tuttuðu gibi kendi arabasýna bindirdi. Kadýn merak içindeydi. Acaba nereye gidiyorlardý?

Adam ise yine harika bir gece geçireceklerinden emin bir þekilde, sirke doðru yol alýyordu. Az bir mesafe kala adam, kadýnýn gözlerini baðladý. Sürpriz bozulmasýn diye...
Bir erkek þoför için normal ama kadýnlar için acayip kýsa bir süre de sirke vardýlar. Kadýn, gözleri baðlý bir halde, adamýn yönlendirmesine uygun bir þekilde sessizce ilerliyordu. Halleri doða ananýn, kadýn-erkek iliþkilerini en ideal haliyle tasfir ettiði bir hiyeroglif gibiydi: Önde giden ve kadýnýna sahip çýkan, koruyan ve yönlendiren bir erkek ile kendini ona býrakmýþ, gözü kapalý itaat eden ve bundan heyecan duyan bir kadýn...

Kadýnýn bekleyiþi sona erdi. Gözündeki bað çözdüðünde, önce kendine aþýk gözlerle bakan adamý ve ardýnda bu romantizmle büyülenmiþ sirk seyircilerini gördü.
"Aman tanrým! Bir sirk sahnesindeyim!" diye mýrýldandý. Ayaða kalktý ve etrafýna baktý. Çadýrýn tam ortasýndaydýlar. Kadýnýn kalbi yerinden çýkacak gibiydi. Kadýnlara özgü, "ne düþüneceðini bilemez" hali adamý keyiflendirdi. Sürpriz iþe yaramýþtý. Ama henüz tamamlanmamýþtý. Esas sürpriz birazdan gelecekti...

Kadýn" Þimdi ne olacak!" ve "Gözlerimin altý simsiyah, ayrýca kirpiklerim dolgun!" diyen gözlerle adama bakarken, adam yavaþça elini kaldýrarak büyük finali baþlatacak iþareti verdi.
Ýþareti vermesiyle birlikte iki iri kýyým adam sahneye geldi. Kadýný koltuk altlarýnda tutarak ayný müzikallerdeki baþ aktriste yapýldýðý gibi kaldýrdýlar.
Kadýn, kendini gecenin büyüsüne býrakmýþtý. Aþktan baþý dönmüþtü. Bir merdivenden çýktýlar. Sonra büyükçe bir kapak açýldý. Ýri kýyým sirk görevlileri kadýný bu demirden odacýðýn içine koydular. Bir tür tünel gibiydi. Kadýn tünelin ucundaki ýþýðý gördü. Yavaþça emekliyerek oraya doðru ilerlemeye baþladý...

Sevdiði adamýn, onu tünelin ucunda karþýlayacaðýný düþünüyordu. Bir tür “aþk tüneli” sahnesi beklentisi içindeydi. Ama bu sýrada adam, tam tersi istikamette, elindeki çakmak ile bir fitili ateþliyordu. Kadýn, yüzündeki; kadýnlara özgü "Son ana kadar bir þey farketmeyen" ifadesiye demir tünelde ilerliyordu ki anidenden inanýlmaz bir güç tarafýndan itildiðini hissetti.
Öyle bir güçtü ki tüm vücudunu fýrlattý. Hýzla tünelden çýktý. Dev sirk çadýrýný bir uçtan diðerine katetti. Adam ise koruyucu aðýn altýnda bekliyordu.

Ama malesef beklediðine deðmedi. Kadýn ya da deyim yerindeyse Woman Cannon Ball çok fazla hýz kazanmýþ ve Newton`un ortaya çýkardýðý gerçeklerin acý yüzüyle tanýþýp, güvenlik aðýný ýskalamýþtý. Adam, hiç beklemediði bu felaket karþýsýnda afalladý... Ne olmuþtu da sevdiði kadýn, hesaplanan noktaya inmemiþti? Bunun iki açýklamasý olabilirdi. Topun içine konan barut fazla gelmiþ veya kadýnýn aðýrlýðýný yanlýþ hesaplamýþ olmalýydý. Ýç kanamadan dolayý içi kan aðlayan kadýn son nefesini vermek üzereydi. Adam yavaþça yaklaþtý. Ve sevdiði kadýnýn baþýna gelenlerin sebebini anlamak için tek bir soru sorabildi:

- "SEN KÝLO MU VERDÝN?"

Kadýn bu soru karþýsýnda hafifçe gülümsedi ve son nefesini sözcüklere dönüþtürdü:

- "BELLÝ OLUYOR MU?"

THE END



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þatobiryan'a Sen Bir Yana (Tanýmlanamayan Yabancý Pembe Dizi
Yaz (I) Aþký

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Ayak Basan Ýlk Türk
Noel Baba'nýn Gerçek Hikâyesi
Buzdolabý Adam Elma
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)
Frank Einstein
A Playlist Story
Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karýsýnýn Anlatacaklarý Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen Ýnsanlýk [Deneme]
Dünya Kadýnlar Dünü [Eleþtiri]
Türban Baðlamýnda Korunmasýz Dinsel Ýliþki [Eleþtiri]
Bir Mayýs Ýþçisi Gibi Yayýlmak Meydanlara [Eleþtiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüðü Çekenler [Bilimsel]


ömer kýrat kimdir?

Merhaba edebiyat aþýklarý! Edebiyata duyduðunuz aþkýn karþýlýksýz olmasýna neden olan kiþi, yani edebiyatýn gönlünü kaptýrdýðý, dolayýsýyla sizin aþkýnýza karþýlýk vermemesine neden olan kiþi olarak, büyük bir sorumluluðum olduðunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katký saðlayacaðýna, yeni bir soluk ve beniz getireceðine inandýðým bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduðum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katký saðlayacaðýna inandýðýmý az önce belirttiðim bu sitedeki yazýn serüvenime sizleri de davet etmekten kývanç duyuyorum ve kývancýn kelime anlamýný tam olarak bilemediðim için þaþkýnlýk yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ömer kýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.