..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ýnci Fügen Yýlmaz




23 Ocak 2002
Ah Baþým, Vah Boðazým...  
Ýnci Fügen Yýlmaz
Bu sefer numara yapacak kimsem yok ve ben gerçekten grip oldum. Þu an kafamda bir saman torbasý taþýyorum. Bütün vücudum lime lime kýyýlýyor. Akþam ateþim çýktý saçma sapan kabuslar gördüm.


:CJGH:
Benim eðitim hayatým sýrasýnda; öyle kar yaðdý, hava soðudu falan gibi mazeretlerle okullar tatil olmazdý. Ben Ankara’lýyým. Kuru soðuða, diz boyu kara alýþkýným. Ýlkokuldayken okul çantamý kýzak yapýp, az kaymadým. Yerdeki kar, yarým metreyi bulup da arabalar çalýþmayýnca az yürümedim.

Böyle soðuktu, kardý, kýþtý gibi olaylarda okullarýmýz tatil olmadýðýndan, sömestr ve bayramlar dýþýnda her gün okuldaydýk. Okulu kýrmak bir dert. Bahçelievler Deneme Lisesi Müdür Muavini, ayný zamanda matematik öðretmenimiz, Dilaver Hoca. Okulu astýðýmý farkettiði an ailemi telefonla arardý. O yüzden, caným okula gitmek istemediði zamanlarda sýðýndýðým tek numara, hastalýk numarasýydý. Hasta deðilken hastalýk numarasý yapýp evdekilerin ilgisini çekmek, bütün gün yataktan çýkmayýp, sýk sýk eliyle, dudaklarýyla alnýma dokunarak ateþimi ölçen, þýmaratan bir annenin þevkatini hissetmek, sýcak çorbalar, taze sýkýlmýþ portakal sularý içmek harikaydý. Tabi numarayý bir günden fazla sürdürmek mümkün deðil. Ertesi sabah keyif biter, paþa paþa okula giderdim.

Bu sefer numara yapacak kimsem yok ve ben gerçekten grip oldum. Þu an kafamda bir saman torbasý taþýyorum. Bütün vücudum lime lime kýyýlýyor. Akþam ateþim çýktý saçma sapan kabuslar gördüm. Sonra bir terleme, bir terleme biraz açýldým ama þimdi de boðazým aðrýyor. Ýnsan ne çok yutkunuyormuþ meðer. Boðazým aðrýmazken de bu kadar yutkunur muydum acaba? Saðlýklý olmak ne güzel þeymiþ. Ýnsan elindekinin kýymetini bilmiyor. Elindekinin kýymetini anlamak için kaybetmek gibi aðýr bir bedel ödüyor.

Aslýnda buna da þükür. Allah beterinden korusun. Dert verip derman aratmasýn. Alt tarafý bir grip oldum bir kaç güne kadar geçer. Bahane de oldu. Daha once hiç aklýma gelmemiþti bu soruyu kendime sormak.

Elimizdekilerin kýymetini neden bilmeyiz?

Saðlýðýn kýymetini hastalanýnca, paranýn kýymetini kaybedince, dostun kýymetini ondan uzak kalýnca, gençliðin kýymetini kocayýnca, güzelliðin kýymetini yýllara yenik düþünce, sevgilinin kýymetini ayrýlýnca anlarýz. Kendimize karþý da nankörlük ederiz. Ya huyumuzda, ya boyumuzda ya soyumuzda kusur ararýz.

Kýymet bilmeyene ‘’Nankör’’ denir deðil mi?.. Ýnsan baþkalarýna karþý nankör olduðu gibi kendine karþý da nankör olabilir. Kendi deðerlerinin farkýna varmaz, elindekilerinin kýymetini bilmezse kendine karþý da nankörlük etmiþ olur.

Etrafýmda kendi deðerinin farkýna varmayýp, kendini acýmasýzca eleþtiren, suçlayan öyle çok insan var ki. Ýþte bu da bir nevi insanýn kendine nankörlüðü. Güzel taraflarýný göremeyip, kusurlarý sergilemek.

Anneannemin anlattýðý bir hikaye vardý. Bir zamanlar dünya güzeli bir kadýn varmýþ. Herkes onu çok beðenir, iltifatlar ederlermiþ. Arkasýndan ‘’Güzeller güzeli, bugün þöyle giyinmiþ, güzeller güzeli bugün þuraya gitmiþ’’ Diye bahsederlermiþ.

Bu güzel kadýn kendi güzelliðinden bahsedildiðinde, kendine iltifatlar edildiðinde yüzünü buruþturur. ‘’Güzel deyip duruyorsunuz ama baksanýza ellerim ellerim çok çirkin ’’ Dermiþ.

Aradan bir zaman geçtikten sonra insanlar bu kadýný ‘’ Çirkin elli kadýn’’ diye hatýrlamýþlar ve ondan ‘’Çirkin elli kadýn þöyle yaptý, çirkin elli kadýn þuraya gitti ‘’ diye bahsetmiþler.

Kulaðýmda böyle küpeler varken ben niye saðlýðýmýn kýymetini bilemedim. Niye kendimi korumadým. Ah baþým…Vah boðazým.

Ocak 2002
Ýnci Fügen Yýlmaz







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hergele Meydaný
Ýki Sevgili
Ýyiliðim Kötülüðüme Denk Mi?
Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum
Anýlara Uçmak
Yalnýzlýk
Hayallerinizin Resmini Çizin...
Mutlulukla Ýlintili Þeyler
Öðrencinin Kulaðý Kapalý Olamaz
Renkler Ruhumda Böyle Yansýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal [Þiir]
Dört Erkek Bir Böcek [Öykü]
Hayalde Aþk [Öykü]
Ýlk Kitabým Tüm Kitapçýlarda [Öykü]
Babadan Oðula Atatürk Sevdasý [Öykü]


Ýnci Fügen Yýlmaz kimdir?

Araþtýrarak, gözlemleyerek ve deneyimleyerek yaþadýklarýmý, düþünce duygu ve anýlarýmý yazýp biriktirmeyi seviyorum. Birike birike bir gün taþacaklarý günü hayal ediyorum. Umarým olur.

Etkilendiði Yazarlar:
Türk edebiyatýndan etkileniyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Fügen Yýlmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.