..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Utku Kocak




1 Þubat 2005
Bir Garip Aþk Masalý  
Utku Kocak
Bu öyle diðer aþk yazýlarýna benzemiyor. Ýçinde biraz ben biraz sen biraz o da yok. Aþk, maþk falan filan... Ya oku iþte ya! Ne bakýyosun burayada zaman kaybediyorsun. Gir oku bir an önce. Tamam tamam kýzma... Paragraflar oluþturup birkaç imla hatasýný düzelttim Afiyet olsun...


:CJBI:
Bir garip aþk hikâyesi!

Yorgunluðun verdiði aðýrlýkla, hüzünlü bir pazartesi okula giderken, dinlediðin þarkýnýn da etkisiyle, aklýna bir türlü bulamadýðýn o rüyalarýn kýzý gelir ama fazla takmamaya çalýþýrsýn. ’Amaaan ne olacak kýz bulup da!’ dersin, kedi uzanamadýðý ciðere mundar dermiþ misali. Okula vardýðýnda düþüncelerin verdiði etkiyle þaþkýnlýk, Yýllardýr gözüne çarpmayan o güzel kýzý görürsün, hiçbir þey anlayamadan daha, içine güzel bir sýcaklýk gelir, sanki soðuk bir kýþ günü dýþardan kendini eve atýp kalorifere yaslanýrmýþ gibi.
Bir rahatlýk, bir yangýn vardýr içinde ama sen hala hiçbir þeyin farkýnda deðilsindir. Hatta artýk burnunun ucunu bile göremez olmuþsundur. Kulaklarýndan gelen müzik beynine iþler ve artýk o þarkýyý býkmadan usanmadan 1000lerce defa dinleyebilirsindir.

Gözlerindeki parlaklýk, içindeki ferahlýk, düþlerindeki o güzel hayaller, pek de þanslý deðildir sandýðýn gibi. Allahýn verdiði bu güzel duygu günah olamaz diye haykýrmak gelir içinden,ama sen sessiz sesiz söylemeyi tercih edersin, o aþkýn ünlü dert babalarýna. Onlar seni dinlermiþ gibi yaparken, sen onlarýn rol yaptýðýný bilirsin ama anlamak istemezsin. O an aklýndan geçen tek þey birilerine içini dökmektir. Annen ‘bana anlat, bana anlat, hadi ne olur söyle’ diye yalvarýrken, sen hep o ünlü dert babalarýndan istersin. Yoktan anlamayan beþ yaþýnda çocuklar gibi.

Diðer günlerde, durmaya dayanamaz olmuþsundur. Haykýrmak istersin aþkýný ve de yaparsýn haykýrýrsýn ama utana sýkýla, sanki sonucu sualin bilinmezmiþ gibi. Sorduðunda o geyiklere meze büyük suali, umursamaz bir tavýrla ’bir düþüneyim bari’ cevabýný ister istemez alýrsýn. Artýk o cehennem saatler baþlamýþtýr, beklemeye baþlarsýn soðuk bir kýþ günü otobüs bekler gibi, üþürsün iliklerine kadar. Dillere destan aþkýn sýnýrlarý aþmýþ durdurulamaz olmuþtur, artýk 5 yaþ utangaçlýðý da yoktur, aþkýný orada burada anlatmaya baþlarsýn, mahallenin o çok konuþan ama boþ konuþan koca karýlarý gibi. Orada burada anlatýrsýn, zýrt pýrt, hiç durmadan. Artýk sana dayanamayan arkadaþlarýn, kaçmayý tercih ederler ’bir küçük iþim vardý, gelince dinlerim seni’ þeklinde.

Zaman gelir, cevap gelir. Sen -Hayýr- kelimesini tedavülden kaldýrmak isterken, millet ya bu deli herhalde diye þüphelenmeye baþlar. Artýk -Hayýr-ý duyunca, sordum soruyu aldým boruyu mantalitesini anlayamayacak kadar âþýksýndýr. Dizleri üstünde aþkýna yalvaran jönler gibi hissedersin kendini. Yalvarýrsýn aylarca beklide yýllarca; sonrada orda burada kabul edilmeyip 4,5 yýl yalvardýðýný anlatýrsýn, sanki bir marifetmiþ gibi. Yalvarýr, yalvarýr, yalvarýrsýn. Yalvarýrsýn ama karþýnda seni hala görmeyen umursamaz havalý bir kýz bulursun. Onun o umursamaz tavýrlarý seni daha da âþýk etmeye yetip de artýyordur bile.

Olaydan bir yýl geçince artýk býkýp usanmýþ kalbin yorgun düþmüþ aþkýný umursamaz olmuþtur. Umursamaz tavýrlarýn, onun sana âþýk olmasýna neden olmuþtur, bilip bilmeden. Sana aþýðým demekte geç kalan o, þimdi yalvarmaya baþlamýþtýr. Uzunca bekleyen servisi, kaçýran çocuklar gibi. Okula taksiyle gitmek zorunda kalmýþtýr, her þeyin bir bedeli varmýþ misali. Sonun baþlangýcýndan arayan güzel kýz, nasýl bir salak olduðunu anlatma sýrasý ona geçmiþtir. Sen o sýrada baþka kýzlara onu artýk sevmediðini, hatta biraz abartýp nefret ettiðini anlatmaktasýndýr, dilindeki tüyler aþýnana dek. Onlar ama ýsrarcýdýrlar, takmaman gerekir. Kýzlar senle 1.sýnýftaki ‘Ahmet Ayþeyiiii seviiiyo!’ dalgasýný geçerken, sen Piç olmadýðýný ispat etmeye çalýþan Sezercik gibisindir. ’Hayýýýýýýr,hayýýýýýýr ben piç deðilim’ diye haykýrýrsýn. Sonra içine bir garip kurt düþer, gider annene sorarsýn ‘Aneeee ben piç miyim?’ diye.

Aþkýn tabirini gökte ararken yerde bulursun, cevap ordadýr iþte. Aþk nedir, aþýk olmak nedir diye sorarken. Cevap bulmak gerekir, bari cevabý da ben vereyim, aþk bir nevi piçliktir dostlar.(Piç miyim neyim?). Hikaye hep devam eder, býrakmaz hiçbir zaman peþini, elinde kaðýt kalem, yazarsýn þiirini, ben þair sen þair, gidelim uzak diyarlara, ben aþýk sen aþýk, hep soralým baþka yarlara.

Utku Koçak
Prag               

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Paragraf...
Gönderen: Nâfile / Ýzmir/Türkiye
3 Mart 2006
Hoþ bir yazý olmuþ. Hani idare ederden biraz daha iyi olur ya öyle. Belki de daha baþka bir bölüme koysaydýn daha iyi olurdu. Her neyse... Benim dikkatimi en fazla cezbeden þey yazýnýn tek bir paragraftan oluþuyor olmasýydý. Ama iyimser bir ifadeyle üç, bana kalsa altý paragrafa ayýrlabilecek bir yazýydý. Elbette sizin seçiminize karýþmak niyetinde deðilim ama uzun paragraflarý olan yazýlar insanlarý daha baþlamadan korkutur. Yazýyý paragraflara bölmeniz okunurluðunu artýracaktýr, buna inanýyorum. Sevgilerimle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sadece Yalan

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öðret - Men
(1) Haberler…
Biri Bizi Düdüklüyor
Ýçimdeki Ses!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Orospu [Þiir]
Seller Mucizelerle Doludur [Þiir]
Hacýyatmazlar! [Þiir]
Dizi Hayatým, Hayatým Dizi [Þiir]
Ben O Kaldýrýmda Yürüyen Çocuk [Þiir]
Elif [Þiir]
Bir Yudum Suya Hasret Bir Kulun [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Türban Mýdýr? [Þiir]
Aptalým [Þiir]


Utku Kocak kimdir?

Ben bir garip yollarda dolanýrým Bir aþýk, Bir kaþýk, Ona buna sataþýrým, Ne uslama bilirim, Ne de puslanýrým, Açýk kapým ardýnda, Bazende dýþarda dolanýrým.

Etkilendiði Yazarlar:
Sir Alfred Mehran, Aziz Nesin, MEsut Soyadýnýunuttuðumyazar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Utku Kocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.