..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Yeþim Þahin




21 Ocak 2002
Yaþama Döndüren Ýnanýlmaz Hayal Aþkýma  
Yeþim Þahin
........................... Her aþk iki insana özeldir. Ne derlerse desinler kim uydurursa ilk aþk unutulmaz diye aþk unutulmaz . Ruh, eþ, sevgi, yaþam olan aþk büyür sevgi ile. Aþk öyle ki hayata döndürür kör gözleri, besler kanýyla ýsýtýr donmuþ damarla


:DBED:
     Rüzgar kapýlarý çalar aþk hayalleri
      Hayal gerçeði kovalar, yaþam ölümü...

Yaþama Döndüren Ýnanýlmaz Hayal Aþkýma

Aþk, hayal, yaþam ve ölüm. Aþk ve Hayal hayatýmýz da olmasý istenen ve zaman zaman bizi biz olmaktan öte etkileyen kelimeler.Yaþam ve Ölüm ise her an yanýmýzda, her an içimizde. Bu ölüm korkusu yaþamdan vazgeçmek deðil aksine hayatý yaþamak, yaþatabilmek ve anlamlandýrabilmek ve varolmayý taþýmalý öncelik ile... Aþkda hayalde ve sevgide.

Hayaller kurarýz bitmek bilmeyen uçsuz bucaksýz sorgusuz yanlýþsýz ve sansürsüz. Ne ayýplayan vardýr ne de yargýlayan paylaþmadýktan sonra kim nereden bilebilir ki hayallerimizi. O kadar özgür o kadar sýnýrsýzdýr ki bu hayaller olaðanüstü duygulara taþýr insaný. Hiç olmayacaðýný bilseniz bile gönlünüzce yaþarsýnýz. Ýster uyuyan güzel olun, ister öpünce Kurbaða Olan Prens ... Nasýl isterseniz! Kim engeller ki sizi sizden baþka. Ya hayaller gerçek olursa bir gün. Bir þaþýrtmaca yaþansa bir an için karþýnýza bir büyücü çýksa ve bir hayalinizi gerçekleþtireceðinizi söylese size o anda. Hayaller gerçek olacak iþte. Hayalleriniz hazýr mý? Hadi ne duruyorsunuz. Çok zamanýmýz yok aþk, yaþam , ölüm çizgisinde gerçekleþtiremeden yitmek var kendimizi. Hayaller insanýn gelecek gücüdür. Hayal insana güç verir. Güç verdiði gibi, gerçekleþme hayali bile mutlu eder insaný.

Yaþam gerçekler hiç de güç vermez insana. Hep öðrenerek hep deneyerek acý çekerek yaþamaya çalýþýrýz. Yaþam öyle bir deneyimdir ki ne zaman ne yapacaðýmýzý bilmez halde çok zaman þaþkýn ördek gibi dolaþýr dururuz ortalýkta. Tam bir anda "bitti her þey tükendi" derken yaþamýn ne anlamý var diye kendi kendimize söylenirken bir umuda bir hayale tutunmaya çalýþýrýz . Evet iþte bir hayal çoðu zaman kurtarýcý olmaz mý? Çok yaþadým bunu hem de çok yaþayanýný gördüm siz ne derseniz deyin yüreðim dinlemez bir kere. Açmýþ gözlerini sevgiye hayale.

Aþklar; aþklarým, aþklarýmýz , aþk. Ýnsan hayatýnda hayaller kurduran, özlemlenen, istenen, arzulanan ve yokluðunda gecelerce gözyaþý döktüren. Öyle büyük bir güç ki! Ýnsaný benliðini ele geçiren deðer yargýlarýný hayallerini deðiþtiren. Sadece iki dünya arasýnda özelleþen ve bu dünyadan beslenen. Bazý aþklar umutsuz, mutsuz, hüzün dolu; insaný karþýlýksýz oldukça yokluða dayanýlmaza iten. Bazý aþklarda var ki yaþam veren hayata döndüren . Ýnsanýn ayaklarýný bastýðý yerden tutunda havalarda gezmek ötesinde binbir düþünceye sevgiye mutluluða hayale iten aþklar. Öyle bir aþkdýr ki iki dünyanýn kesiþtiði noktada her seyin yeniden baþladýðý. Renklerin capcanlý hissedildiði, sarkýlarýn ayrý duygular ile dinlendiði, acaba þimdi ne düþünüyor, acaba þimdi nerede ne yapýyor denildiði, her an nasýl mutlu ederim diye düþünülen eskiden imkansýz görülen gerçekleþtiðinde de sadece büyük olarak ve benzersiz olarak yaþanan aþk.

Her aþk benzersizdir çünkü hiç bir aþk diðer aþklara -kimsenin yaþadýðý aþklara - benzemez. Her aþk iki insana özeldir. Ne derlerse desinler kim uydurursa ilk aþk unutulmaz diye aþk unutulmaz . Ruh, eþ, sevgi, yaþam olan aþk büyür sevgi ile. Aþk öyle ki hayata döndürür kör gözleri, besler kanýyla ýsýtýr donmuþ damarlarý. Birer birer yýkar kötü anlarý. Sadece aþk sadece büyük bir aþk yapar bunlarý. Aþýk olmak , aþýk olunmak ve aþk olmak. Aþk olur insanlar sadece. Bir beden de yaþayan bir ruhda varolan bir hayalde buluþan.

Yaþam ölümü kovalaya dursun... Hayal kurmalý insan aþklarý olmalý. Hayat gelip geçiyor hep. Ne bugünün ne yarýnýn garantisi hiç yok iþte. Ölüm iki nefes arasýnda bekliyor bizi. O bize yaþatmadan soðukluðunu aþk ile sevgi ile hayat ile dolarak yaþayalým hayatý. Bir nefes, bir dudak, bir göz, bir kalp, bir can olarak yaþayalým . Her zaman aþk ile...

Aþk ile,
Aþkým ile,
Aþkýn ile,
Aþkýmýz ile,

Yeþim Þahin
21/01/2002 18:00





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Kendi Kendine Konuþmaktýr
Gönderilmemiþ Mektuplar
Aþk
Aþk Benim Ýçin Her Þeydi
Ayazlar Vurur Yüreðimi
Son Aþk Bahar'da
Özlenen Aþklara
Bir Sabah Uyandýðýmda
Gittiðim Gün
BahardýrAþk Zamanýdýr

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Üþüyorum
Yokluðunu Hissettiðim duygulara
23 Nisan Neşe Doluyor Ýnsan
Sevdanýn Gözleri Ne Renk?
Kim Özlerdi Avuç Ýçlerinin Kokusunu
Ada Yalnýzlýðý
Yalnýzlar Palas
Yaðmur Düþlerim
Deli Kýzýn Rüyasý
Kaybettik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gozleri Sevda Olan Sevgili [Þiir]
Bir Gün [Þiir]
Yaþam Tadýnda [Þiir]
Yesimce [Þiir]
Asos'ta Yalnýz Bir Balýkçý [Öykü]
Hülya [Öykü]
Kar Beyazdýr Ölüm [Öykü]
Melekler þehri [Öykü]


Yeþim Þahin kimdir?

Yaþamý gülümseyerek yaþayan ve her zaman her þeye raðmen yaþamayý çok seven bir deli kýz.

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan Mungan, Cezmi Ersöz, Herman Hesse, Nietchze,Ýrvin Yalom.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yeþim Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.