..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > onur güner




14 Aralýk 2004
Lanetim!  
onur güner
Peki bu dünya için niye mi bir þey yapmýyorum? Ah! Kör baylar siz gerçektende körmüþsünüz. Bu dünya için bir þey yapmak ha! Hah hah ha. Ýþte þuan gerçekten keyiflendim. Bu dünya için nasýl bir þey yapabilirim? Bu bayýrdan aþaðý kayan kamyonu bir çocuðun t


:BJCD:
Lanetim!

Ah! Her þeyi anlamak, her þeyin sonunu hissedebilmek, hiçbir zaman mutlu olamamak, her davranýþýn gerçek sonunu görebilmek… Keþke Dostoyevski okumasaydým; bir budala gibi küçücük þeylerle mutlu olabilseydim. Bir sabun köpüðü benim için dünyalar olsaydý, hiçbir þekilde mantýk kuramayýp anlýk heveslerle, zevklerle yaþasaydým. Ne kadar da mutlu ölürdüm deðil mi?
Deðil hiç de deðil; hayatýn dramýný göremeyen insanlar; ah kör insanlar! Budala olmayýp da kör olanlar. Ne acý size! Bu dünyada olanlardan en ufak bir haberiniz bile yok. Bu dünyanýn parazitleri; evet gerçekten birer parazitsiniz. Dünyayý kullanarak yaþayan ve ona zarar veren.
Ölene kadar acý çeksem de bu dramý seyretmeye devam edeceðim; asla sizler gibi gözlerimi kapayýp içkimi içmeyeceðim. Ve sizlere; kör baylar ve bayanlar acýyarak bakacaðým. Eðer içinizden biri bir þeylerin farkýna varýrsa; ona þarap ikram edip; düþünme yaþa diyeceðim. Siz o lanetli kadehi içerken ben ne yapacaðým biliyor musunuz? Size kýs kýs güleceðim sanýyorsunuz; yanýldýnýz kör baylar. –ah tabi kör biri nasýl yanýlmaz ki!- Benim sizinle hiçbir iþim olmaz. Sizin lanet zevklerinizden bana ne! Ben acýnacak durumda olanlardan zevk alsaydým; sizden ne farkým olurdu söyleyin bana. Belki bende içeceðim ama kesinlikle keyiflenmeyeceðim. Her bardakta bardak dolusu yaþ akýtacaðým.
Peki bu dünya için niye mi bir þey yapmýyorum? Ah! Kör baylar siz gerçektende körmüþsünüz. Bu dünya için bir þey yapmak ha! Hah hah ha. Ýþte þuan gerçekten keyiflendim. Bu dünya için nasýl bir þey yapabilirim? Bu bayýrdan aþaðý kayan kamyonu bir çocuðun tutmaya çalýþmasýdýr. Ne olur biliyor musunuz? Tutamaz ve kamyonun altýnda ezilir gider. Çocuktan sonra kamyon ufacýk dahi yavaþlamaz. Ama siz þimdi de gayret yada iþin ucundan tutmuþ olma diyeceksiniz –bu arada siz kimsiniz ki bana bir þey diyorsunuz-. Ýþte yine her þeyin sonunu görmek! Hiçbir þey deðiþmeyecek ve kahrolasý ben ölmüþ olacaðým. Yani ölümden korkuyormuþum. Þuan bunu düþünüyor o pas tutmuþ beyinleriniz –hiç olmasa belki de ilk kez düþünüyor-.
Ölüm! Siz benim yerimde olsanýz hangisini seçerdiniz? Bir yanda acýlarý görerek acý çekmek, diðer tarafta bir anlýk acý ve yok oluþ (öbür taraf yani öteki dünya konusunda sizi birazdan tatmin edeceðim zaten). Tabi ki ölüm deðil mi? Ama baylar ben sizden farklýyým dedim ya en baþýnda. Yani ben acýdan zevk alýyorum öyle mi? Bu dünyada acýdan zevk almayan tek bir canlý bile yoktur (bunun nedenin açýklamaya bile deðmez; herkes farkýndadýr bunun). Ama kör bayanlar yine yanýldýnýz, benim ölümden kaçmam acýdan aldýðým zevkle alakasý bile yoktur. Ölüm yolunun sizin seçtiðiniz yoldan farký ne bana söyler misiniz? Siz zevklerle kendinize bir kurtuluþ yolu buluyorsunuz, ben ise kaçarak! Ne oldu ayný olmasa da; ikimizde þerefsizce bir yol seçmiþ oluyoruz bu dünya da!
Hah ha! Abartýyorum ha? Siz abartma görmemiþsiniz. Siz kendinizi uyutmayý ne kadar da seviyorsunuz. Zihninizi içerek benim gibi bir anlýk uyutmuyorsunuz. Siz beyninizi komple uyutuyorsunuz; batýl þeyler kör inançlarla. Sizin hem batýl inançlarýnýz var, hem de sizce batýl gözükmeyen batýldan daha beter olan inançlarýnýz var. Bu kadar çaresiz misiniz ki; her þeyin arkasýnda dayanacak bir kavram arýyorsunuz. Ters giden her þeyi kötü talihe, iyi geliþen her olanlarý da þansa baðlýyorsunuz. Bunlar tamamen olasý haller; niye mucize olsun ki. Her ihtimali düþünmeyip yada her neyse sonuçta mucize yoktur gündelik hayatta. Sizin acizliðiniz zamaný kavrayamayýþýnýzdan. Size küçük bir örnek vereyim –pek yapmam aslýnda ama bugün iyiliðim üstümde-. 300 yýl önce siz ne biliyordunuz dünya ve insan hakkýnda? O zamanlar sizin için tanrý olanlar; bugün güneþ, ay yani somut þeyler. Bundan 300 yýl sonra sizin tanrýnýz ne olacak?
Ah ne yazýk ki ben bunu göremeyeceðim, ama emin olunki; sizde beni yanarken göremeyeceksiniz…
Ah keþke sizi topraða gömdükten sonra; bir fýrsat verseler de sonra yok olsanýz. O zaman hepiniz yok olmak için yalvarýrdýnýz. Beyni tamamen kör olmuþ biri nasýl yaþar gerçek dünyada. O kafesteki kuþ…
Ýþte baylar iþin en tatlý kýsmýný yazýyorum. Beni iyi dinleyin. Siz piþman olamayacaksýnýz! Mutlu ve inançlý öleceksiniz. Zaten dinin en akla yakýn yaný bu; zincirle insanlarý ama asla zinciri çözme. Zindandan, topraða mükemmel bir döngü. Ne mükemmel ama! Sakin bir koyun ve huzur. O yüzden inanýn ve mutlu ölün! Yoksa bu zindandan kaçmak isterdiniz –illa aranýzdan bir iki tane çýkardý-. Ama zinciri koparmaya ne gerek sonunda var bir cennet. Ýþte böyle hiç ellemeyin prangalarýnýzý ki bu dünyanýn kaymaðýna ortak olmayýn. Zaten sizin içinizden birkaç serseriyi tuttuðu için; bu döngü bu kadar iyi tutmuþ. Ýyi kurmuþlar valla helal olsun! Zengin, fakir ne fark eder önemli olan ebedi hayat. Kuru ekmekle parktaki bankýn üstünde yatan birini baþka hiçbir þekilde tutamazsýnýz; bu lanet dünyada. Bu arada intihar etmekte büyük günah! O kimsesiz zavallý cennete gittiðini sanarak –donarak- ölecek; o bankýn üstünde ve hiçbir þey hatýrlamayacak! Tam bir koyun; kesim haneye gitmeden önce ot yiyen bir koyun. Ama mutlu bir ölüm. Bence ne lanet olasý bir ölüm. Býrakýn rahat yaþasýn, býrakýn olmayan ruhu için deðil de; yaþayan zihni için bir þeyler yapsýn. Emin olunki o topluma zarar vermez. Toplumda suç islemek o kadar da kolay deðildir. Zaten kolaysa sizin toplumunuzda bir sorun vardýr ve size üç harfli bir afyon lazýmdýr. Ýþte bayanlar –güzel bayanlar hah hah ha- güçsüz toplumlarda dinin güçlü olmasýnýn temel nedeni.
Galiba biraz beni anlamaya baþladýnýz, eh zaten anlayýn artýk ben yorulmaya baþladým. Peki ben yanýlýyorsam mý? Ýþte yine baþladýðýmýz nokta; dayanacak dal dimi? Bir kerede þu boktan hayatýnýzda bir yere yaslanmadan dikilin. Elma þekerine kanan çocuk olmayýn –hangi çocuk sevmez ki elma þekerini-. Ama size son bir þey daha söyleyeceðim. Alýn size bir dal! Eðer cehennem denen yere benim yüzümden düþerseniz –ben kesinlikle var demiyorum- ; þimdiye kadar hiç yalvarmadýðým tanrýnýza sizin adýnýza yalvarmaya hazýrým. Býrak bu garibaný yakma. Onun bir azap yýlý yerine beni bin kez yak. Býrak O masum, benim kahrolasý þeytan! Ýþte bunlarý gözümü kýrpmadan haykýracaðým. Ýnanýn ki teklifime sýcak bakacaktýr. O beni yakmaktan daha büyük zevk alacaktýr. Sizin gibi bir garibaný yakmak onu mutlu etmez! Onun istediði o zaman ben olacaðým. Siz gene cennete…
Peki ben niye sizin gibi bana göre beþ para etmeyen insanlar için fazladan azap çekeceðim? Hayýr kesinlikle öyle bir þey olmayacak ben zaten ona böyle adaletsiz bir dünya yarattýðý için hesap soracaðým. Bu Onu zaten yeterince kýzdýracak. Beþ bin yýl yerine fazladan birkaç yýl koymaz bana. Anlaþtýk dimi sonunda…
Zaten emin olun ki; iþ bu raddeye gelmeyecek ve siz öldükten sonra kalkýp bana teþekkür bile edemeyeceksiniz. Tamamen karþýlýksýz bir iyilik olacak bu benim ki….



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mucize
Yanak
Hayal
Aksi Bir Gün
Ufak Bir Adým I
Son Sayfa
Kapý I
Harem'de Bir Yolcu
Yabancý
Otobüstekiler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sýradan [Þiir]
Çocuk [Þiir]
? [Þiir]
Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý I [Roman]
Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý III [Roman]
Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý II [Roman]


onur güner kimdir?

Birden kendimi bir kumar masasýnda buldum. "Kumarbaz" ölümsüz yazarý tanýmama sebepti. Ve sonra "yeraltýndan notlar" ondan sonra hiç kopamadýk. Yaþasýn yeraltý!

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © onur güner, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.