..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca sevgiyi öðret, çünkü sen osun. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Serkan




11 Aralýk 2004
Türkiyenin "" A "" Planý  
Serkan
Ýþte " A " Planýmýz...


:AGDH:
TÜRKÝYENÝN “ A “ PLANI

1.     18.12.2004 Tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti , Avrupa Birliði katýlmaktan vazgeçtiðini , bundan sonar da mevcut yapý ve þartlar altýnda herhangibir ortaklýk yapýsý düþünmediðini, fazlasýyla yeterli olan gerekçeleri ortaya koyarak kesin olarak dünyaya açýklayacaktýr.
2.     Türkiye Cumhuriyeti demokratikleþme çabalarýný sürdürecektir.
3.     Gümrük Birliðinden ayný gün çýkýldýðý açýklanacak ve her ülke ve/veya birlik ile KARÞILIKLI MENFAAT çerçevesinde ikili anlaþmalar yapýlacaktýr.
4.     Karþýlýklýlýk ilkesine gore Türkiyeye vize uygulayan her ülkeye vize uygulamasý baþlatýlacaktýr.
5.     ABD , ÝSRAÝL VE ÝNGÝLÝZ vatandaþlarýnýn ülkeye giriþi özel bir rejime tabi olacaktýr.
6.     KKTC Meclisi , Türkiye Cumhuriyetine iltihak kararýný alarak ,KKTC de Magosa, Lefkoþe ve Girne Ýlleri oluþturulacak ve trafik plaka kodlarý verilecektir.TBMM aldýðý kararla Misak-ý Milli sýnýrlarýný Kýbrýs Yeþil Hata dayayacaktýr.
7.     TBMM ayný oturumunda Yurtta sulh ,Cihanda sulh ilkesi timeline oturan Cumhuriyet dýþ siyaset yaklaþýmýný, dünyayý saran TERÖRLE mücadele edebilmek amacýyla ( ABD ,RUSYA,JAPONYA gibi ) deðiþtirdiðini açýklayacak ve gerektiðinde muhtemel TERÖR hedeflerini önceden vurma hakkýný kullanabileceðini ilan edecektir.
8.     Türkiye Cumhuriyeti nükleer silah programýný ivedi olarak baþlatacaktýr.Bu husus sonuca ulaþýncaya kadar gizli tutulacaktýr.
9.     Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti , coðrafyasý üzerindeki uzay sahasýnda istihbarat toplayan uydularý vuracaðýný açýklayacaktýr.
10.     TUBÝTAK-ASELSAN,MKE ,TAI ortak çalýþmasýyla balistik füze sistemi geliþtirilmesi için start verilecektir.Projenin 2005 sonunda bitirilmiþ olacaktýr.
11.     Türkiyedeki konuþlanmýþ yabancý askeri üsler kapatýlacaktýr.
12.     Türkiye komþu ülkeleriyle saldýrmazlýk anlaþmalarý imzalayacak, imzalamayanlarý potansiyel düþman ilan edecektir.
13.     Kuzeyde Ukrayna ve Rusya , doðuda Gürcistan, Güneyde Suriye ile ikili askeri iþbirliði anlaþmalarý imzalanacaktýr.
14.     ABD tehdidine karþý ÝRAN ve SURÝYE nin yanýnda yer alýnacaktýr.
15.     Kuzey Irak da Türkmenleri güçlendirecek, Barzaný ve Talabani peþmergelerini zayýflatacak özel harp ve psikolojik harp faaliyetleri baþlatýlacaktýr.
16.     Kuzey ýrakda bir peþmerge devletinin kurulmasýna ve Musul ve Kerkükdeki Türk varlýðýnýn silinmesine asla izin verilmeyecektir.
17.     Gerekirse ÝRAN ile Kuzey Irak ý paylaþma modeli geliþtirilecektir.Kuzey Irak Ýran ile paylaþýlabilir.
18.     IRAK da direniþ gruplarýna ABD ye karþý mukavemeti arttýrmak ve baþarýlý olmalarý için gizli yardým yapýlacaktýr.
19.     Türkiye petrol ve doðal gaz arama çalýþmalarýna hýz verecek, yabancý þirketlere maden sahasý ruhsatý vermeyecektir.
20.     Kurulacaðý açýklanan Bor Enstitüsü derhal kurulacak ve tüm milli güç ile desteklenecektir.
21.     ÇÝN ve HÝNDÝSTAN ile iliþkiler geliþtirilecek, PAKÝSTAN ile mevcut iyi iliþkiler sýcak tutulacaktýr.
22.     MISIR ve Kuzey Afrika ülkeleriyle Akdenizin güvenliði açýsýndan ikili iliþkiler geliþtirilecektir.
23.     Boðazlardan tehlikleri madde taþýyan gemilerin geçiþine izin verilmeyecektir.
24.     Avrupa ülkelerindeki ayrýlýkçý gruplar gayri resmi olarak cüretlendirilecek ve desteklenecektir.
25.     ABD için hedef , ABD nin kendi çoðrafyasýna çekilmeye zorlanmasýdýr.Kendi coðrafyasýnda problem çýkarýldýðý taktirde çekilmek zorunda kalacaktýr.ABD nin iç yapýsý etüd edilerek, eyaletler ,zenciler ve diðer gruplar arasýndaki problemler kaþýnacak, yoksa bulunup yaratýlacaktýr.Týpký ABD nin yaptýðý gibi.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Serkan kimdir?

.

Etkilendiði Yazarlar:
.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.