..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarihten öðreniyoruz ki tarihten hiçbir þey öðrenmiyoruz. -Hegel
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Elif Kerenciler




11 Aralýk 2004
Mektup  
Elif Kerenciler
Gundelik konusmalar ve yasanan bir hisler dolanbaci.


:BABE:

gunlerdir telefonum yok.aslinda yapilan uyariyi dikkate almadigimiz icin bu duruma dustuk apartman sakinleri olarak. sonunda kablolari kesmis bizim herseyi soyledigi gibi yapan devlet dairesi calisanlari(!)biz inanmamistik ama cidden kesmislerdi iste sonunda herkesten bihaber gecirilen gunler.ama yine eski iletisim seceneklerinden mektup.bugun postakutusunda bisey gordugumde tanrim yine mi kredikarti borclarim diye soylendim ama bir de baktim uzaklardan gelen bir mektup.nasi oslemisim mektup almayi en son edirnedeki dostlarimla mektuplasmistim aradan tam 6yil gecti.6yil sonra ummadigin birinden mektup almak bekledigin ama ummadigin biri.eve girer girmez elimdeki posetleri bir yana atip hemen okumaya koyuldum.fotokopi sayfalarindaki yaziyi okurken konsantre olmaya calistim ama kagidin elimde biraktigi tuhaf histen de kurtulamadim.okuduktan sonra soyle bi keyif duydum icimde bir arkadasimin yazdigi yaziyi benimle paylasmasi hem de mektup gondermesi ne guzeldi.elimdeki tuhaf histen hala kurtulamamistimki bir de baktim ellerim simsiyah.fotokopiden kalma izler.acaba ayni izler onunda eline bulasmis olabilir miydi?kagitlari simdi elime aldigimda daha bi anlamli oldular benim icin.onun ellerinden sonra zarfa girmis ve simdi ayni kagitlara yalniz ben dokunmustum ve bir daha bir baskasina hic dokundurtmamaliydim.baska kimsenin izi olmamaliydi orda.derken ellerimi yikamak icin kalktigimda yere attigim posetleri alip mutfaga goturdum.banyoya girdigimde birde baktimki elimdeki siyahlik gitmis eser kalmamisti sanirim oraya buraya dokunurken ellerimde tasidigim yalnizca ikimizin dokundugu sayfalarin izi simdi tum evime yayilmis gibiydi tuhaf bir histi aslinda hem gulumsedim hem bundan kurtulmak istedim.evet evi temizlemeliydim.
Ne garip bir duygu bu hep gelmesini istedigin herhengi bir mektup,senin icin alelade olmayan birinden gelir,icinde hem olmasini istedigin biseyler vardir hem de eksik bir yani da vardir mektubun.bu da mutluluguna tuhaf bi anlamsizlik katar.ben neden mutluyum simdi?
Karnimi doyurdum simdi aklim bu kadar karisikken ondan mi ne ac da deildim aslinda midem bulanmaya basladi.tabi istemedigim halde yersem.hayatinda bazi an`lari boyle iste.kafaniz karisikken aslinda istemediginiz hatta hic ihtiyaciniz olmayan seyler yaparsiniz bu her anlamda olabilir,alis verise cikmak,yemek yemek,uyumak,sevmek,asik olmak,ders calismak,birini unutmak icin cabalamak...vs bu ornekler cogaltilabilir.nitekim uyku da olsa ask da olsa dogru zamanda olmadiginda ters tepiyor dengenizi alt ust ediyor nerdeydiniz gunun hangi vaktindeydiniz unutuyorsunuz.o gun hic yasanmamis gibi oluyor.ve engelleyemediginiz mide bulantilari iste tipki benim simdi yasadigim gibi.bu verdigim orneklerin hepsi icin gecerli.su ana kadar hayatimda ihtiyacim olmayan ne varsa yaptim sonuc: uykusuz geceler vakitli vakitsiz halsizlik sureklilik gosteren basagrilari intihar egilimleri falan.aslinda hepsi ne kadar gereksiz.cunku yasami yasamak inanin cok kolay yapmaniz gereken tek sey: kabullenmeyi bilmek ve ona gore davranmak.ya tabi tabi sacmaliyorum ben de bu kadar kolay olsaydi neden mutsuz insanlarin sayisi fazla?gunumuzde mutlu insana tuhaf gozlerle bakiliyor bu deli mi?mutsuzluksa aslinda olmamasi gereken kadar siradan.mutsuzum o halde sorun yok!mutluyum kesin atladigim birsey var!gibi seyrediyor dusunceler.
En azindan sunu soylemeye hakkimiz oldugunu dusunuyorum: mutlu olmak istiyorum!
Mutluluk diye aradigimiz sey her neyse onu da bir turlu bulamadim.gulmekse mutluyum,korkularmiz olmadan yasamaksa ben mutsuzum hem de cok mutsuzum...16:49

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: mektup
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
27 Aralýk 2004
merhabalar elif yazýný ilgiyle okudum.bende mektuplaþmayý çok seven bir insaným beklediðim bir mektup geldiðinde heyecanlanan ve hiç nefes almadan bir çýrpýda okuyup bitiren bir insaným fakat üzgünüm günümüz teknolojisinde mektubun yerini sms aldý ne acý ki mektup nostalji oldu... mutluluða gelince... sürekli mutlu olan bir insan bunun kýymetini bilemez.arada sýrada insan mutsuz olmalý ki mutluluðun kýymetini bilsin.yani buna çorbanýn tuzu diyoruz biz. ama ben dilerim ki sen hep mutlu ol ve bize güzel yazýlar yaz. elif yazýlarýnýn devamýný diliyorum.saðlýcakla kal :)) Gönül SEVÝNÇ




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalnýz Geçirilen Bir Günde

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgililer Günü Ýmiþ Miþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Erimek Mum Kývamý [Þiir]
Duman [Þiir]
Aþk Havasý [Þiir]
Döndüm Ama Bilmeden [Öykü]


Elif Kerenciler kimdir?

Bazen yasadiginiz anla yasamadiginiz anin ortasinda goruntuler gelir gozunuzun onune iste bu devinimlerinizin yansimasidir belki okuyacaklariniz. Ben bugun varim ama birgun uyandigimda aslinda hic de var olmadigimi anladim.

Etkilendiði Yazarlar:
adalet agaoglu,janet fitch,cezmi ersoz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Elif Kerenciler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.