..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Seyfi Çelikkaya




12 Ekim 2004
Ferhat mý? Mecnun Mu?  
Mecnun gibi daðlara çýkma, Ferhat gibi daðlarý del, aþk uðruna

Seyfi Çelikkaya


Aþk sanýldýðý kadar basit bir duygu deðildir. Aþk insaný köreltmez, aksine hareketlendirir, güçlendirir.


:AHDF:
Ferhat mý?
Mecnun mu?

Ferhat ile Þirin, Leyla ile Mecnun öyküleri, aþýklar için hep rehber olmuþtur. Günümüzde, bu öykülere uygun aþklar yaþanýyor. Ferhat ile Þirin’in aþký ender yaþanýrken, daha çok Leyla ile Mecnun öyküsü, günümüzde yaþanan aþklarla örtüþüyor.
Aslýna bakarsanýz, Leyla ile Mecnun’un yaþadýklarýna ‘’Aþk’’ adýný vermek yanlýþ geliyor. Zira, Leyla ile Mecnun’un yaþadýklarý aþk deðil, daha çok tutku. Tutkunun esiri olan iki insanýn yaþadýklarýndan ibaret bir konu.
Günümüzde de, bu tip tutkularýn oldukça yaygýn olduðunu þahit olmaktayýz. Fazla uzaða bile gitmeye gerek yok, ‘’Aþk’’ adý altýnda, karþý cinsimize duyduðumuz hisleri gerektiði gibi analiz ettiðimiz de karþýmýza bir ‘’tutkunun’’ çýktýðýný görmemiz olasý.
Beðenilere dayalý birlikteliklerde elde edilen bir çok alýþkanlýklarýn, zaman içerisinde tutkuya dönüþmesini nedense aþk olarak nitelendirilip, sonra da Mecnun misali kendimizi koyuvermiyor muyuz?
Tutkuda, elde edilen ve hissedilenlerle ilgili tatmine ulaþýlmazsa, insan psikolojisinde derin yaralar açar. Bu yaralar, aþk ile karýþtýrýldýðýnda ise, insan kendisini boþlukta bulur. Mecnun gibi, içine kapanýp, dýþ dünya ile iliþkisini keser.
Bir gecelik aþk yoktur, bir gecelik birliktelik vardýr. Aþkta tatmin olmaz. Hangi konuda olursa olsun, eðer birisiyle baðlýlýðýnýz aþka dayanýyorsa, tatmin olma þansýnýz yoktur. Çünkü, Aþk denilen olguda tatmin yoktur. Her zaman açtýr, yeniliklere ve mücadeleye yýlmadan devam eden bir güç olarak insanoðlunu yönlendirir.
Ýþte, daha çok fotoðraflarda görülen sararmýþ yapraklar içerisindeki yaþlý çift görüntüsünün temelinde yatan budur, yani aþkýn verdiði güçtür.
....
Üfff, sýkýldým...
Sýkýntým konudan dolayý deðil.
Ne zaman birþeyler yazmaya kalkýþsam, konuya konsantre olsam, teknoloji yakama yapýþýyor.
Yazmaya baþladým, peþpeþe telefonlar gelmeye baþladýk. Üstelik gelen telefonlarýn çoðunluðu, bugüne kadar beni arayýp ta ‘’nasýlsýn’’ bile demeyenlerden.
Kimisine seviniyorum, kimisine de kýzýyorum. Kýzýyorum çünkü, tamam görüþürüz dememe karþýlýk, lafý uzatýyor, sündürüyor, dereden tepeden bahsediyor.
O zamanda konsantre kalmýyor.
Evet konsantrem bozuldu. Devam edemiyorum.
Bir defa ki sefere, kaldýðým yerden devam etmek üzere.
...
Son sözümü söylüyorum, aþk sanýldýðý kadar basit bir duygu deðildir. Aþk insaný köreltmez, aksine hareketlendirir, güçlendirir.
12 Ekim 2004 / yozgat



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Üzerine
Aþk Dediðin Nedir Ki!
Aþk Ateþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biter mi Sandýn? [Þiir]
Gel Desem de Gelemezsin [Þiir]
Sol Yanýmda Aðrý [Þiir]
Yürekte Gizlenen Aþk [Þiir]
Sevda Çilesi [Þiir]
Vazgeçilmezim [Þiir]
Hayal [Þiir]
Geceler [Þiir]
Yalan Yok [Þiir]
Bilemezsin [Þiir]


Seyfi Çelikkaya kimdir?

eðer söz konusu olan edebiyatsa, kim olduðum o kadar da önemli deðil. Önemli olan neyi nasýl, neden söylediðim. Söylediklerimden size ait bir þey varsa sorun yok. Ben yazarlarýn hayat hikayelerini deðil, ürünlerini okumay, izlemeyi tercih ediyorum, o nedenle de sizlerle kendimden ziyade ürünlerimle ''selamlaþmak'' istiyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Mavi Bulut ve Mavi Sevda isimli iki ayrý þiir kitabým mevcuttur.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seyfi Çelikkaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.