..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > SERAP HOCA




10 Ekim 2004
Bir Daha Sevmeyeceðim  
SERAP HOCA
Nedensiz sevgilere...


:BEHE:




Boþ da deðildi bakýþlarý ama donuktu, anlamsýzdý. Önünden gelip gidenlerin ona meraklý bakýþlarý hiç etkilemiyordu onu. Adeta bir yolcu bekler gibi oturdu taþýn üzerinde... Zaman zaman dalýp gidiyor, elindeki kitaba göz gezdiriyordu. Bazen bir ýþýk parlýyordu gözlerinden ,sonra sönen ýþýðýn ardýndan yeniden dalýyordu caddenin o kalabalýðýný hissetmeden. Ne kadar zaman geçti, bilemedi. Belki on dakika , belki on saat ...Hep bekledi, tam kalkýp gidecekti ki bir ses oturttu onu yeniden yerine. Kaç saattir, yerim deyip benimsediði kaldýrým taþýna. Dur, dedi içinden bir ses, gitme. Oturdu omuzlarý çökerek. Beklenen, bilseydi ki böyle bir yürek yoluna düþmüþ, gelmez miydi? Umudu ekti yüreðine, dalýp gitti onu ilk gördüðü güne. Nasýl da koþarak gitmiþti yanýna pýrýl pýrýl gözlerle. Onu ilk defa görmenin mutluluðu, heyecaný nasýl da sarmýþtý yüreðini. Sonra yaðan yaðmur damlalarýný yüzünden sildiðini, iþ giysisi ile dýþarý fýrladýðýný ve bu sevgiye raðmen ona sarýlamadýðýný. Bu nasýl sevmek, dedi kendi kendine. Kavuþmak yokken sözlükte, bu nasýl sevmek?
Yanýndaki merdivende bir iþportacý çocuk, karton vereyim de otur, üþürsün , dedi. Bir an gülümsedi, onu da düþünen biri vardý. Bu, hoþuna gitti. Saçlarýný okþamak istedi onun , ama yapmadý. Öylece gülümsedi sadece, bir þey olmaz anlamýnda. Çalan telefonun sesine irkildi, nerde miyim? Ben hep burdayým, ben hep yüreðindeyim. Bekle dediðin yerdeyim, gelsene. Telefonu cebine koyarken bekleyemedi çýldýran yüreði. Gel demiþti ama o gitti onun geleceði yöne. Ýþte orada, geliyor. Ne kadar özlemiþti, koþup atýlýverse, sarýlsa, çok özledim dese. Diyemez ki...Sýrt sýra olacaklardý nerdeyse, arkasýný dönmüþtü, nabzý dýþardan duyulacaktý sanki. Bir an daha dönmese geçip gidecekti ...Dayanamadý, seslendi. O geri dönüþ, göz göze geliþ, dünyada baþka ne var ki okyanustaki iki martýdan baþka. Kimse yok sanki , sadece onlar var. Sýcacýk bir gülüþle yetindi, onu görebildiði için ne çok sevinmiþti ve þimdi öyle çaresiz kalakalmýþtý...Biraz yürüdüler. Hatýr sordular mý birbirlerine, ne dediler, hiç hatýrlamýyordu.
Bir yerde oturalým dedi, oturdular. Yan yana oturmak istedi yüreði, ama olmadý. Karþýsýna oturan o güzel gözlerin yüreðindeki dili dinlemek isterdi... Sustular, dar bir vaktin içine sýðdýrmak istediler özlemlerini, düþlerini. Soðuyan çayýn tadý bile buruk deðildi sanki, ordan burdan sözlerle anlatmaya çalýþtý kendini. Elleri nasýl da tutmak isterdi ellerini ama öyle kalakaldý karþý balkondaki ipte duran tek çamaþýr gibi. Ne konuþtular ya da konuþtular mý...Yoksa sadece bakýþtýlar da yürekleri mi selam verdi birbirine...Bilemedi. Bir telefon sesi, geliyorum dedi. Zaman, bir sonsuz deniz, bir damlaydý o an ve tükenmiþti. Kalktýlar, sen gelme, burdan ayrýl dedi. Evet, sen burdan ayrýl. Sarýldý mý ayrýlmadan, yoksa sarýlmak mý istedi. Gitti... Ardýnda koca bir enkaz býrakarak. Sevdiðimi de diyemedim ,dedi. Telefon açtý, bir fýsýltý ile seni çok seviyorum, dedi. Bir daha demek istemiyordu bu sözü. Ne ona ne bir baþkasýna. Sevmek, rezilce bir avuntuydu. Sevmek, kahpe kurþunlardý. Sevmek, içindeki nefreti kusup çiçeklerle bezemekti yüreði. Sevmek, yýldýzlarda bile onu görmekti. Sevmek, birlikte yaþamak deðildi, onu yüreðinde hissetmekti.
Bir daha dedi, sevmeyeceðim.


03.10.2004 09:46:36



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Ana ve Bir Adam
Ýlmiklere Sarýlan Sevda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þiir de Neymiþ! [Þiir]
Çýðlýk [Þiir]
Gelme [Þiir]
Taþ Baðýrlý Daðlar [Þiir]
Gidene Aðýt [Þiir]
Yürek Aðlar, Gözyaþý Yerine [Þiir]
Kan Gülleri [Þiir]
Gitmeyeceğim [Þiir]
Serap Hoca' Dan [Þiir]
Nerdesin? [Þiir]


SERAP HOCA kimdir?

YAÞAMI DOLU DOLU SEVEN , MUTLULUÐUN ÝNSANIN ÝÇÝNDEKÝ KIVILCIMA BAÐLI OLDUÐUNA ÝNANAN BÝRÝ. . .

Etkilendiði Yazarlar:
YAÞAR KEMAL,FAKÝR BAYKURT,TEVFÝK FÝKRET,NAMIK KEMAL,YUNUS EMRE


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SERAP HOCA, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.