..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > BÝNNUR EDÝSAN




11 Aðustos 2004
Çapkýn Erkek (Kadýn)  
BÝNNUR EDÝSAN
Çapkýn: 1) Geçici aþklar arkasýndan koþan 2) Cinsellik taþýyan ve hatýrlatan 3) Haylaz 4) Okþayýcý bir söz gibi de kullanýlabilir.


:DHDI:
Çapkýn Erkek(Kadýn)

Çapkýn:

1)     Geçici aþklar arkasýndan koþan
2)     Cinsellik taþýyan ve hatýrlatan
3)     Haylaz
4)     Okþayýcý bir söz gibi de kullanýlabilir.

Demek ki, sadece sevgilisi olan ya da evli erkelerin(kadýnlarýn) partnerleri dýþýndaki baþka kadýnlar(erkekler) için aðýzlarý ile kuþ tutma çabalarýnýn dýþýnda bir þey bu 'çapkýnlýk' mevzuu.
Nasýl edinilir?
Edinilir mi yoksa doðuþtan mýdýr?
Bir kiþilik bozukluðu mudur?
Bir hastalýk mýdýr?
Korunma yollarý var mýdýr; varsa nelerdir?
Gibi sýralanabilecek sorularýn cevaplarýný ben bulamam herhalde! Etrafýmda bol miktarda 'çapkýn' insan bulunmakta. Anlatý için gerekli ve hatta fazlasýyla malzemem var merak etmeyin.
Nasýl mýdýr? Okuyunuz, sýkýldýðýnýz yerde hemen okumayý býrakýn. Pek iç açýcý deðil bu yazý benden söylemesi:)

Adam kiþi son model arabasýyla seyir halindedir yollarda..
Hatun kiþi son model arabasýyla seyir halindedir yollarda..
'Yollarda bulurum seni!'
Adamýn yanýnda baþka bir adam daha vardýr.
Kadýnýn yanýnda baþka bir kadýn daha vardýr.
Hatunlarýn arkasýnda bu adam kiþilerden oluþmuþ bir konvoy daha vardýr!
Hatun kiþilerin arabasýnda müzik son sestir. Camlar açýlarak, klima etkisiz hale getirilmiþtir. Günlerden Pazar da olsa makyajlar son vites, saçlar fönlüdür. Bu duruma amiyane de olsa zaman zaman 'piyasa yapmak' da denilir .Sadece ama sadece kafa daðýtmak için ya da arabayý bir vasýta olarak kullanmak için de yollarda bulunulabilir. Karýþtýrmamak lazým gelir. Arabada makyajlý, fönlü saçlý ve müzik dinleyen her kadýn 'piyasa ' yapýyor deðildir.
Adam yaklaþýr arabasýyla kadýnýn arabasýna doðru.. Ve yüzyýlýn aþkýna adým atacak anahtar kelime seçilir özenle(?)
'Bu kadar güzel iki bayan trafiðe çýkarsa tabii ki sýkýþtýrýrlar sizi..'der adam kiþi
'Eee, ne yani dýþarý çýkamayacak mýyýz biz!' diye cevap veriri hatun kiþi....
Ýþte bir aþk, bir aþk baþlýyor sevgili dostlarým......
Adam kiþi diðer tu kaka hemcinsleri gibi deðil bakýnýz. Bayanlarý sýkýþtýrmýyor, önlerine arabayý zart diye kýrmýyor.. Ne hoþ! Bir baþka sokak ayýrýmýnda bu büyük aþkýn kahramanlarý 15 dakika kadar sonra tekrar karþýlaþýrlar...
Adam yaklaþýr arabasýyla kadýnýn arabasýna doðru..
Kadýn gülümser...
Adam sorar. 'Beraber bir çay içelim mi, eðer istemezseniz sizi rahatsýz etmeyip yoluma devam edeceðim ..'
Kadýnýn yanýndaki kadýn 'Hayýr!' der üzerine vazife olmayan bir eda ile. Adam gýcýk olur sinir olur ve çeker gider aslýnda umursamayarak.
Veya ...
Kadýn ve yanýndaki kadýn arasýnda þöyle bir konuþma da geçebilir.
'Neden hayýr dedin, masum bir çay davetiydi, içseydik keþke'
'Saçmalama, sapýk mýdýrlar manyak mýdýrlar nereden bileceðiz. Ne çayý, ne kahvesi gel geç bunlarý.....'
'Ama diðerleri gibi deðildi baksana, nasýl da kibardý.'
'Yani?'
'Yani; kabul etmeliydik!Bir çay içecektik ya!'
'Çok salakça bir þey bu !'
öyle ya da böyle bir aþk doðacaktýr.

Veya...
Adam ve yanýndaki adam arasýnda þöyle bir konuþma da geçebilir.
'Oðlum, o ne biçim davetti. Çaydan baþka bir içecek bulamadýn mý!'
'Niye yahu! Çay çok masum bir içecek. Ýlk aklýma o geldi.'
'Aferim! Neymiþ, çay içelim mi..yuhaaaaaaaaaaa'
'Gülme be oðlum, yalnýz yanýndaki ne gýcýktý öyle. ''Hayýr!'' diye atladý salak!'
'Bence de..'
'Madem ''hayýr'' ne iþiniz var Pazar günü bomboþ sokaklarda, laf iþte. Ne yani müziðin sesini aç, camlarý aç, dekolte giyin, sonra da çay davetini kabul etme. Ýþ deðil bu abi! Piyasa bunlar .Boþ ver! Sanki whisky içelim dedik'
'Boþveeeeeeeeer, ama kadýn çok güzel araba kullanýyordu. Diþime göre bir direksiyondu.(Direksiyon, direksiyon, direksiyon sanki kadýnýn güzelliðinden etkilenmemiþ gibi yalanlara baþvurulur özenle!) Biraz hýz mýz yapsaydýk, kapýþsaydýk keþke. Eðlenceli olurdu. Neyse geçti artýk!Hepsi o salak kadýn yüzünden.'
...........................SÜRER DE SÜRER...............................................
Bar çapkýnlarýný anlatmaya gerek bile duymuyorum...
40 ve üzeri yaþ bunalýmýndaki evli-barklý, çoluklu-çocuklu amcalarýn, genç (çýtýr da denilebilir) kýz tavlama ve bir an önce 'kadýný' ilan etme ve bu kazançlarýný(!) akþam sohbetlerinde 'geyik' malzemesi haline getirme son yýllarda daha da yaygýnlaþmýþ bir salgýn hastalýktýr. Yüzyýllar öncesinin laneti 'Veba Salgýný' gibi! Bu amcalarýn genellikle cepleri dolgundur. Zamanýnda erteledikleri 'hayatý yaþama' ilkesini tetikleme ancak o yaþlara denk gelmiþtir. Ve gerekirse dibine kadar yaþayacaklardýr kaybedilen o zamanlarý!Ýdeal eþ olma durumlarýndan sýyrýlma gibi bir endiþeleri yoktur, öyle ya da böyle yeni gözdelerine kabul ettireceklerdir evliliklerini de çocuklarýný da. Kabul etmeyene yol gösterilir. Avcý yaþýyorsa avýný nerede olursa olsun bulacaktýr ve afiyetle yiyecektir. Bir kekliði kaçýrýrsa baþka bir ceylaný; ceylaný da kaçýrýrsa kaplaný bulurlar alimallah! Yeter ki, cüzdanlarýný, arabalarýný ve kredi kartlarýný yanlarýnda bulundursunlar. Çok meþakkat gerektirecek bir vazife deðildir nasýl olsa. .Zaman zaman kendilerini bankamatik gibi görüp derin hüzünlere kapýldýklarý olmuþtur ama kýsa sürede bu densiz kuruntulardan uzaklaþýrlar.

Müzmin bekar (çapkýn) erkekler..

Bu arkadaþlar etrafta gezinen en tehlikeli erkek (kadýn) türlerindendir. Numaralarý komik ve anlatýlmaya deðerdir!
Bir kadýna baðlanmaktan deli gibi kaçarlar. Arada sýrada akþamlarý yalnýz kaldýklarýnda bekarlýktan sýkýldýklarý olur fakat kendilerine bile itiraf etmekten çekinirler.
Genel anlamda, 'Bekarlýk sultanlýktýr.' desturundan hareketle neþe içinde yaþarlar. Her zaman cep telefonlarýnda, fihristleri aðzýna kadar doludur. Portföyleri asla tükenmez. Silinenin yerini ayný hýzda bir baþkasý mutlaka alýr. Ýþ çýkýþlarýnda evlerine yalnýz gitmekten ve sabahlarý yalnýz uyanmaktan hiç haz etmezler. Ýstirahat günlerini þehir dýþýnda bir yerlerde, kahvaltý sefasý ile geçirmeye bayýlýrlar. Hafta sonunu paylaþacaklarý kýz arkadaþlarý özenle seçilmiþtir. Car car olmayan, huzur veren ve baþ aðrýtmayan, iki günde olsa ideal eþ flamasýný taþýyabilecek olanlar tercih nedenidir. Bu tür adamlarla beraber olanlar bir anda kesilen telefonlardan, cevap alýnamayan çaðrýlardan dolayý onlarýn öldüðünü falan düþünmemelidirler. Endiþeye kapýlmayýn bir süre sonra size dönceeeeeeeklerdir! Ulaþamamanýzdan dolayý sitemleriniz karþýlýðýnda bahane üretemezler; sýkýþtýrýrsanýz açýk olabilirler. Bu da ne kadar hoþunuza gider tartýþýlýr. Böyle bir adamla olurken bana mý sordunuz:)

Müzmin bekar (çapkýn) kadýnlar..

Amanýn! Feminist olma olasýlýklarý hayli yüksek olan bu bayanlar hafif çekilmez, kompleksli ve 'cool' durlar. Ýyi bir kariyer yapmýþ olma ihtimalleri yüksektir. Girebileceðiniz 'kültür þoku' una karþý gardýnýzý almanýz tavsiye edilir. Eðer diþine göre deðilseniz anýnda sizden uzaklaþýr. Salak ama yakýþýklý olan erkek türüne hiç tahammül edemezler. Karizma olun, entelektüel çapýnýzý ifþa edin yetecektir. Onlardan uzun bir beraberliði sürdürmelerini beklemeyin. Mümkünse aþýk filan da olmayýn. Terk edileceksiniz nasýl olsa! Sadece iyi seviþiyor olmanýz sizi kurtaramaz. 'Aþk böceði' olma yaþlarýný geçtiklerini düþündüklerinden yalnýzca uyum peþindedirler.
Acemi çapkýnlar...
Genellikle gençtirler. Yaþlarý yaþýnýza yakýndýr ve ruhlarýný büyütmeye çalýþýrlar. Büyüyen bedenleri karþýsýnda dehþete düþtükleri anda saçmalamaya baþlarlar. Çocukça davranýrlar, þýmarýrýlar ciddi konularý geçiþtirmeye bayýlýrlar. 'Evlilik' kelimesinden nefret ederler. Evlenmeyi baba olma ihtimali ile örtüþtürünce gece uykularý dahi kaçabilir. Sizsiz gezdikleri ortamlarda sizi unuturlar. Yeni tanýþtýklarý kýzlara asla bir beraberliðim var söylencesine girmezler, yormazlar kendilerini. Gece her hangi bir yerde tanýþtýklarý bir kýzla sabah ayný yatakta uyandýklarýnda telaþa kapýlýrlar. Bir an önce sevgililerini arayýp sorma komplimanlar yapma gereði duyarlar. Gece olan hiçbir an'ý hatýrlamak istemezler ve kýzýn bir an önce evden gitmesi için dakika sayarlar. Ayný günün devamýnda sevgilileriyle buluþup hiçbir þey olmamýþ gibi davranabilirler.
2. Ýhtimal
Gece veya gündüz her hangi bir yerde tanýþtýklarý bayanla geçen gece sonrasý o bayana aþýk olabilme olasýlýklarý da vardýr. Kýza sabah kahvaltýlarý hazýrlarlar, yataða kadar servis yaparlar,kýrmýzý gül tedarik ederler acilinden, iþten izin alýrlar veya toplantýlarý iptal ettirirler. Her þey insanlýk için :))) Gözleri kimseyi görmez, bir an önce sevgililerine bir bahane bulup terk etme yolunu aramaya baþlarlar. Arkadaþlarýný ararlar 'Oðlum ben onunla ayrýlmak istiyorum. Bu çok baþka bir kýz, süpeeeeeer,çok etkilendim, aþýk bile olmuþ olabilirim' gibi ufak çaplý geyikler yaparlar, yardým isterler. Sonra kýz arkadaþlarýna gidip, her þeyi en ince ayrýntýsýna kadar fütursuzca anlatýrlar. Ve ayrýlýrlar.
Bu yazý cidden uzar lakin iþ güç beni bekler dostlarým. Yalan mý, böyle iþte çapkýnlýk..! Efendim, deðil mi? Peki nasýl, siz anlatýn:)))))))))))














.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ÇAPKIN
Gönderen: Avþýn Çaðrý ÖZHAN / Ýstanbul/Türkiye
12 Eylül 2004
Ýnsan karakterindeki birçok þeyde olduðu gibi çapkýnlýk da kurcalamakla anlaþýlabilecek , býraktýrýlabilecek veya býrakýlabilecek birþey deðildir. O yapýnýzda vardýr ya da yoktur. Gördüðünüz her kadýný arzularsýnýz veya seçici davranýp ''çapkýn'' kriterlerinin dýþýnda kalýrsýnýz. Yaþamasý adrenalin düzeyimizi üst seviyelere taþýsa da ben çapkýnlýðý bir ahlaki sorun olarak görüyorum. Ancak ne yazýk ki kadýn-erkek hepimizin içinde yaþayan o çapkýn; herbirimizi biraz ahlaki açýdan yýpratýyor. Þüphesiz ki ; bazýlarýmýzý aþýk olunasý , vazgeçilmez beyaz atlý prensler yapan da o içimizdeki þeytanýn kuvveti.YAZARIN NOTU:KRÝKÝRÝM...çAPKINLIK MI DEDÝN?

:: merhaba binnur
Gönderen: seyfi çelikkaya / Yozgat/Türk ve Caicos Adalarý
8 Eylül 2004
farklý bir yazý, alýþýlagelmiþin ötesinde. uzun zaman oldu görüþmeyeli. neler yaptýðýný merak ediyorum. sözünde durdunmu?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýn milletinin dayanýlmaz tutkularý
Evlilik.

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Erkek Kalbi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.