..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Sevgi ÖRENGÜL




10 Aðustos 2004
Aþkýmý Balçýða Bulama!  
Sevgi ÖRENGÜL
.....Balçýk gizlidir bazý aþklarýn içinde, kapkara. Kimileri bulaþtýrmaktan korkar aþkýný balçýða....


:BEIB:
Herkes kendi hayatýný yaþar…
     Kimileri neþeli, kimileri üzgün, kimileri üzgünle üzgün, kimileri üzülmüþlüðünle neþeli, bihaber…
     Birileri var ki hayatýn içinde bir yerlerde, tam sýnýrda yaþayan…Yol ayrýmýnýn sýnýrýnda. Her yönde bir uçurum mutlaka vardýr birileri için. Onlar ki her gece tümler uykularýna dalmýþken, tümlerden uzak ayakta bekleyen, karanlýðýn içinde inleyen, el açan, son çare Rabbine(cc) sýðýnan. Tek ses gecenin sessizliðinin içinde birilerinin yalvarýþýna dair. Birileri bilir çýkmazýný, çýkmazýnýn nereye gittiðini, uzandýðýný.. Her iki yol da uçuruma çýkar, biri daha kestirme, daha yakýn..biri çaresizce uzak, ama varýlan hep ayný uçurum.
     Birileri yalvarýr gecenin karanlýðýnýn içinde Rabbine(cc) sessizce;
     “ Rabbim(cc) affet beni! Bana zulüm edenlere uyduðum için affet beni, sana onlarla ortak koþtuðum için affet beni. Þimdi sana yalvarýyorum ve sýðýnýyorum ki sen her þeyi bilirsin, sen her þeyi görürsün. Rabbim(cc) yalvarýrým affet beni ve yolumu göster bana. Uçuruma giden en kýsa yolumu seçmeliyim yoksa son bir kez daha soluk alabilmek adýna uzun yolu mu seçmeliyim? O uzun yolun bir yerinde derman var mýdýr çaresizliðime, ýþýk var mýdýr piþmanlýðýma?”
     Birileri bilir ki o uzun yolda, o uzun mesafede yanlarýnda mutlaka birisi olacaktýr. O uzun mesafede mutlaka yaþama dair son kýrgýnlýk, son hançer vurulacaktýr göðse. Belki de yaþanmýþ her þeyden daha acý bir son vardýr orada ve yanýnda kini de sürükleyecektir belki uçurumun kenarýna kadar.
     Birileri bilir ki hayat hala bedende yeni açan bir filiz gibi taptaze ve güzeldir. Aþk güzeldir ve her þeye raðmen vardýr. Aþký tutsak eder hatalar, korkular, yaþanmýþlýklar, hak etmemiþlikler…
     Her kes kendi hayatýný yaþamaktadýr.
     Ve her kes kendi günahlarýnýn bedelini iki çeþit öder. Ya yaþayarak, o yol ayrýmýna sürekli gelip, gidip. Ya da her þeyi bir yana itip o sonsuz hayata kucak açarak.
     Her kes kendi hayatýný yaþarken birileri her gece Rabbine(cc) dua eder;
     “ Rabbim(cc) affet beni. Ben veremiyorum kararýmý, öyle güçsüz, öyle yorgunum ki. Belki de sende affetmeyeceksin beni. Rabbim(cc) hiç olmazsa doðru yolu göster, yardým et. Rabbim(cc) yardým et bana. Kurtar beni bu çýkmazdan”
     Ellerinin arasýna alýp baþýný, gecenin sessizliðine göz yaþlarýný döken birilerinin minik hýçkýrýklarýný duydunuz mu siz hiç? Rabbine(cc) yalvaran fýsýldayýþlara hiç þahit oldunuz mu? Ve çaresizliðine þahit oldunuz mu o donuk gözlerin, titreyen ellerin? Gözlerini kapayýp kalbini Rabbine(cc) açanlarýn kalp atýþlarýný duydunuz mu hiç? Ýþte hayat orada sýnýrdýr. Yaþam orada ya baþlar, ya biter. Tek bir soruda gizlidir her þey onlar için ve senin için, sen ve gecenin karanlýðýnýn içinde birileri. “ Yaþamak nedir?”
     Sen ne için yaþarsýn? O birileri ne için yaþar? Siz ne için yaþarsýnýz? Siz mi hayatý yaþarsýnýz yoksa hayatýn o birilerini yaþadýðý gibi hayat mý sizi yaþar? Doðrumudur baþlangýç? Her kes kendi hayatýný mý yaþar? Hayat mý herkesi yaþar?
     Kaç kez geçtiniz gecenin karanlýðýnýn içinde bir saða, bir sola dönerken sýnýrlardan, yaþamak ya da bir bitki gibi tutunduðun yerden düþeceðine korkarak, adým atamayarak, öylece kalarak.
     Birileri göz yaþlarý kadar çok sýðýnýr Rabbine(cc);
     “ Rabbim(cc) gitmeli miyim, kalmalý mý? Koþmalý mýyým? Durmalý mý?, tutmalý mýyým, vermeli mi?, sevmeli miyim, kaçmalý mý?”
     Balçýk gizlidir bazý aþklarýn içinde, kapkara. Kimileri bulaþtýrmaktan korkar aþkýný balçýða.
     “ Ey Rabbim(cc) aþk güzel þeydir, Ey Rabbim(cc) sevgidir sevmektir yaþamda ki en güzel þey, çiçeði, hayatý, SENÝ, aþký, sevgiliyi sevmek. Rabbim(cc) gecenin sessizliði içinde kalbimden sana binlerce inci tanesi veriyorum ve yalvarýyorum. Rabbim(cc) affet beni yalvarýrým. Affet beni. Affet beni. Seni kötülerin zulmünde kötüyle ortak koþtuðum için, aþkýn balçýðýný ellerime buladýðým için. Rabbim(cc) yalvarýrým günahlarýmý baðýþla. Yolumu göster bana, ya çabuk gönder beni uçuruma, yada o uzun yolda ilerleyeceksem
     AÞKIMI BALÇIÐA BULAMA’”     
     Herkes kendi hayatýný yaþar…
     Hayat herkesi yaþar..
     Yaþar…yaþamaz…yaþar…yaþamaz…
     Birileri var ki yaþam içinde, hep karanlýðýn içinde, minik sesler arasýnda, sýnýrda kimin neyi yaþadýðýný bilmeden Rabbine(cc) sýðýnarak.
     Birileri var ki yaþamýn önemli olmadýðý,
     Birileri var ki yaþamýn çok önemli olduðu,
     Sýnýrda bilinmezlikle, çaresizliðinde..
     Ne yapacaðýný bilmeden..
     …………………?


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: osman erdoðmuþ / Sakarya/Türkiye
25 Aðustos 2004
Sevgi Haným Müthiþ bir deneme yazýsý.Böyle bir yazýyý sizin kaleminizden okumak çok daha büyük bir zevk.Vallahi tebrik ediyorum. Bu eseri radyo programýnda giriþ eseri olarak okumak istiyorum.Ýnþallah müsade edersiniz. Veya siz mailimi gönderirseniz sizden gelen möektup olarak okumam benim açýmdan daha iyi olur. Çalýþmalarýnýzda baþarýlarýnýzýn devamýný diliyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben...
Dedi ki Kadýn...
Seni Anlayamadýysam, Sen Anlatmadýn, Anlatamadýn!
Göz Yaþý Gözünün Ucunda Saklýydý..!
Oyun Bitti!
Adý Mavi...
Sevgiliye Mektup...
Tarifi Ýmkansýzlýk!
Geliþteki "Merhaba" , Gidiþteki "Güle Güle"...
Uçurumun Kenarýn da Bir Dal...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þimdi Annem Yanýmda Olsaydý... [Þiir]
Anlatamýyorum! [Þiir]
Mesela Yani... [Þiir]
Siz Beni Anlayýnca... [Þiir]
Kayýp Sevgi... [Þiir]
Sen (Li) Ben... [Þiir]
Hoþ Geldin Yalnýzlýk! [Þiir]
Bende ki Sen. [Þiir]
Rab (Cc) '' La Konuþma... [Þiir]
Yaralý Sevda... [Þiir]


Sevgi ÖRENGÜL kimdir?

Okuyan,düþünen,yazan. . . . yani sizden biri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Hayatýn içinde bir dilek tohumu gibi savrulurken nasýl deðiþiyorsak,Hayatý,duygularý,kelimelerde yaþamý okurken de etkileniyoruz demektir...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevgi ÖRENGÜL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.