..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamým boyunca, ondan birþey öðrenemeyeceðim kadar cahil bir adamla karþýlaþmadým. -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > muRRaTTi




7 Aðustos 2004
Yüzleþme II  
muRRaTTi
Elimdeki künyemin zincirini sallayarak, parmaðýma dolayarak yürüdüm tekrar muhabereye doðuru. Belkide sallayýp doladýðým parmaklarýma kendi sallanmayýþsýzlýðýmdý.


:BDFC:
Mustafa'da gidiyor bu gün.
Sanýrým 10 dakida sonra, kara ordusu anlamýna gelen "Nizamiye" adý verilen kapýnýn sýnýrladýðý "sýnýrlandýrýlmýþlýk+arýndýrýlýmýþlýk" ve özgürlük arasýndaki ince hattý geçecek.Ama nedense yüzünde mutluluðun ifadesinden çok üzülmüþlük var.Ama ben biliyorum ki o aylardýr beklediði anýn mutluluðunu gözyaþlarýnda yaþýyor.

Herkes kýdemine göre sýralanmýþ durumda. Günü az kalanlar sonda, yeni gelenler kuyruðun en baþýnda. Benimle vedalaþmasý için Mustafa'nýn bir hayli kiþiyle sarmaþ dolaþ olmasý lazým benden önce. Kuyruðun baþýndakilerdede içten içe bir mutsuzluðu seçmek hiç de güç deðil. Sanýrým onlar kendilerinin ayrýlacaklarý günün uzaklýðýný dünüþüp karamsarlýða kapýlýyorlar. Haksýz deðillerde, ama burda çok söylenen bir lafýn gerçeklik payýný unutmamamak lazým."Günler ne kadar zalim olsada geçmeye mahkumdur" . Ýþte buradakilerin tesellisi. Teselli bulmak zorundalar. Teselli edenleri yoksa kendi kendilerinin yoldaþý olmak durumundalar. Kuyruk sona yaklýþýyor. Kendimi çekilen tespih taneleri gibi hissediyorum birazdan Mustafa çekicek, bir diðer gün dizildiðimizde bir baþka 3 e 2. 90 gündür tanýmama raðmen çok sevdim onlarý. Her anlamda kafamýz uyuþmasada tam manasýyla sevgi,saygý , kardeþlik çerçevesinde yürüdü iliþkilerimiz.
Sýmsýký sarýldýktan sonra Mustafa bana gözlerindeki yaþlarla benden sonraki 2 kiþiylede vedalaþtý. Attý adýmýný öteki dünyaya. Dolmuþa bindiði anda bile ýslak gülümsemesi dolmuþtakilerinde yüzüne yansýdý.
Ýþte bir kiþi daha eksildik.

Elimdeki künyemin zincirini sallayarak, parmaðýma dolayarak yürüdüm tekrar muhabereye doðuru. Belkide sallayýp doladýðým parmaklarýma kendi sallanmayýþsýzlýðýmdý.

Ýçimde yine hakim olan mutsuzluktu. Mustafa gitti diye deðil, benim terhis sevincini bile yaþayamýyacak olmamdandý mutsuzluðum. 39 günüm kaldý ve bir askerin belkide yaþayacaðý en büyük sevinci ben yaþamayacaðýmý bu günden bildiðim için üzgündüm. Yaþayamýcaðým çünkü dönecek olduðum, aldatan bir dünya. Sanki askerden önce bir çocuk gibi elimden tutup, terkedilmiþ ýssýz bir fabrikada karanlýk bir odanýn önüne getiren; odaya girmem için arkamý sývazlayýp cesaret veren ve tam kapýnýn önünde beni içeri itip arkamdan kapýyý hýzlýca üstüme itip beni içeriye kilitleyen bir dünya. Ve içerde avazý çýktý kadar baðýran; kapýlarý, bacalarý tekmeleyen bunun gerçek olamýcaðýný düþünen ben. Yine de bir umut içimde, belki o aldatan dünya açar kilitli kapýyý ve baðýrýr büyük harflerle "þakaaaaaaaaaaaaa" diye. Ama bu umut her geçen gün tükeniyor. Þakadaki "a" lardan bir tanesi her gün yok olup gidiyor.

Muhaberede oturmaya devam ettim tüm bu hisslerle. 30 dakika sonra nizamiye nöbetçisi aradý. Kapýya bir kýz geldiðini, Mustafa'nýn kýz arkadaþý olduðunu söylediðini, elinde bir tabloyla Mustafa'nýn çýkýþýna gelmiþ. Ama yetiþemediðini görünce kapýda salmýþ gözyaþlarýný. Onun için yaptýðý tablo zamanýný almýþ ve yetiþtireceðim diye çýkýþ anýný kaçýrmýþ. Çýrpýnmýþ o gitmeden otogara yetiþebilirmiyim diye sonra arkaasýna bile bakmadan koþmuþ ona doðru. Bilseydi Mustafa onun çabasýný, geleceðini öyle çýkarmýydý kapýdan boynu bükük ya da yarým kalan sevinci tam anlamýna ulaþmazmýyýdý. Ama üzülmüyorum onlar için "o" an onlar için sadece gecikti, sevinçlerini ertelediler belki bu da hazzý ertelemek gibi onlarý çok daha mutlu edicek sonradan.

Hayatýmýn her anýnda kendimi baþkalarýyla kýyaslamaktan nefret ettim. Kýyaslayanlarada tepkimi verdim ama burada her zaman kendimi kýyaslar buluyorum belkide hayat boyu karþýlaþamayacaðým insanlarla. Ve hepsininde burasý için benden çok daha fazla dayanaðý olduðunu görünce yenilmiþliðimi anlýyorum. Her telefon çalýþýnda ve telefonu açan askerin aranan askeri her çaðýrýþýnda yalnýzlýðýmýn bir kez daha farkýna varýyorum. Yüzleþmeye az kaldý evet biliyorum. Dayanýcam. Bazen düþünüyorum ne yapardým 450 gün yapsam diye. Son 39 gün. 1 ay 9 gün... Burdan çýktýðýmda çok daha güçlü olacaðýmý biliyorum.



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: YaLnIz deGiLSin
Gönderen: Simay Ciccone / Ankara/Türkiye
17 Aðustos 2004
aSLInda "yaLnIz doGduk, yaLnIz òLeceGiz ama ya$aRken canLILaRIn en yaLnIzIyIz" deGiL mi? Cùnkù FaRkIndayIz... ama inan, "geRCek" oLanLaRIn ne oLuRSa oLSun _uzaktaLaRken biLe_ yanI baSIndaLaR, unutma... imLa hataLaRI dI$Inda òzgùn biR anLatImIn vaR, umaRIm devam edeRSin...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Sana Çokum
Yüzleþme
O Gün ve Ben

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ya Zalimse?
Ay

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Artýk Neye Yarar [Þiir]
Yalanmýþ! Sevgili [Þiir]
Geçmiþten Mektup [Þiir]
Zor Mu Geldi? [Þiir]
Yalan ve Yalanmýþ! Sevgili [Þiir]
Bir Þiir ve Bir Hikaye [Öykü]
Necip Fazýl Gibi... [Öykü]
Aloe Vera Saçmalýðý [Bilimsel]


muRRaTTi kimdir?

Maddesel acýlarýn yokluðunda hayatýný ve kendini soyut acýlarla þekillendiren, hayatýnýn kalabalýklýðýnda aslýnda yalnýz olduðunu fark eden sevi adamý. Pehhhhh :)

Etkilendiði Yazarlar:
Grange ve Brown


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © muRRaTTi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.