..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > Gürcan Erbaþ




29 Temmuz 2004
Muhteþem Kopya  
O gün fizik sýnavý vardý. Yeterince hazýrlanmýþtýk..problemler hariç tabii...

Gürcan Erbaþ


Lise yýllarýndan bir aný..her sýnavýn bir kahramaný vardýr. 1O alacaklar önceden bellidir. Siz kopya çekip 1O aldýnýz mý hiç? Ben gördüm. O gün dilim tutuldu !!!


:BIIH:

Muhtþem Kopya


Sýcaklarýn baþladýðý bir ilkyaz günü. Öðleden sonra Fizik'den yazýlý sýnav var. Yeterince hazýrlandýk. On alacaklar önceden belli. Biz, sýnýfýn orta hallileri, çalýþtýðýmýz konulardan gelse de bi beþ alsak diye laboratuvarýn merdivenlerini çýkýyoruz. Öðleden sonra ikinci ders. Bi de problem kývýrýrsak 6-7 alýrýz hayalindeyiz. Laboratuvarýn geniþ ve düzenli oluþu kopya çekmeyi engellediði gibi Öðretmenin titizliði ve sýkýlýðý iþi zorlaþtýrýyor. Herkesi öyle bir düzenli oturtuyorki hemen arkasýndan elindeki plana numaranýzý yazýyor. Yani yer deðiþtirme þansýnýz yok. Sýnavý baþlattýktan sonra Öðretmen, kürsünün üstüne oturuyor ve baþlýyor sizi kuþbakýþý izlemeye. Soluk alsanýz duyuyor. Hani günümüzün kamerayla korunan iþyerleri gibi. Kopya deðil saðýnýza solunuza bakmanýz, dönmeniz. yasak. Yani yazacak ve sonunda kaðýdýný verip çýkacaksýn. Nasýl bir çýkýþ ? Tek tek...kaðýdýný teslim edeni hemen planýndan siliyor. Hadi buyrun yapýn bir cinlik de görelim.
Sýnav ilerliyor..zaman geçiyor. Birkaç soruyu yazýyorum..Bir problem çözeyim diye ýkýnýp sýkýnýyorum. Bir deðil sanki birkaç bilinmeyen var. Yazýyor sonra siliyorum. Yaz, karala sonra tekrar sil. Problem çözmek deðil amaç. Zilin çalmasýný bekliyorum. Kaðýdý verip çýkacaðým. 5 alýrsam geçiyorum aksi halde Eylül sýnavlarýna hazýrlýk için zehir olacak bir güzelim yaz.
Olayýn kahramaný henüz ortada yok ve herkesin meçhulü ! Zaman nasýl geçtiyse geçiyor ve ders süresi doluyor, zil çaldý iþte ! Tek sýraya girip kaðýtlarýmýzý veriyoruz. Ýþte olayýn kahramaný göründü. Okan, o gün pýrýl pýrýl giyinmiþ. Çünkü dersten çýkýp Konservatuvara gidecek, siyah lastikotin giysisi ile öðretmene yaklaþýyor.
" Hocam, çok bunaldým, bi yüzümü yýkayýp gelebilir miyim? Sýnava devam edeceðim daha" diyor. Öðretmen, bizim kaðýtlarý toplamanýn ciddiyeti ve adam kaçýrmama telaþý içinde. Okan'a tamam gibilerde kafasýný sallýyor. Sýnavý verip koridora çýkýyorum. Yanýmda Yücel, Attila var. Hemen kitaplarý açýp bakýyoruz. Ne kadar yaptýk ne kadar yapamadýk gibilerde. Koridoru geçip merdivenlere yürüyoruz. Yirmi basamak aþaðýsý okulun sinema salonunun önü ve oradan sonra da bahçe. Zemine henüz indik. Sinema salonunun önündeyiz. Problemleri tartýþýyoruz. Aaa.. o da ne! Okan, hademelerin sýnýftan çýkarýp depoya götüreceði bir boþ sýraya oturdu. Çantasýndan temiz bir dosya kaðýdý çýkardý. Sonra iç cebinden de sýnav kaðýdýný çýkardý. Dörde katlamýþ. Açtý sorularý bakýyor. Beþ dakika içinde hepsinin doðrusunu yazýp baþýna da sýnýf, þube , no: adýný, soyadýný yazdý , bitirdi iþini. Bize bakýyor ara sýra.. Susun gibilerde iþaret etmeyi de ihmal etmiyor. Yanýna yanaþtýk, napýyorsun oðlum! dedik. Susun dedi, þimdi bütün iþ bunu Hürrem Sultana teslim etmek! Ee... nasýl vereceksin oðlum ?Gelin benimle dedi. Üç, dört arkadaþ takýldýk Okan'ýn peþine. Merdivenleri çýkýp koridora girdik. Okan: " Açýn kitaplarý. Fizik sýnavýný tartýþýyoruz gibi yapýn. " dedi. Konuþmaya baþladýk. Koridorda bizden baþka kimse yok . Az sonra laboratuvarýn kapýsý kapandý, kilitlendi. Sesini duyduk. Anladýkki öðretmen iþini tamamlamýþ geliyor. Geldi, yaklaþtý. Bize fazla yüz vermeden tam karþýmýzdaki nöbetçi kulübesi gibi bir yer olan camlý odasýna girdi. Ýskemlesine oturdu, elindeki yazýlý kaðýtlarýný saymaya baþladý. O sýrada Okan, bizi Çin Seddi gibi dizip hocanýn camlý odasýna doðru siper etti. Þimdi hocayý dikizliyor. Hoca, Üç, dört dakika içinde sayýmýný bitirdi ama mutlu deðil. Biz de çaktýrmadan camlý odaya bakýyoruz. Hoca, kafasýný salladý, bir daha saydý kaðýtlarý. Olmadý der gibilerde kalktý ayaða. Biz, bir filmin kareleri gibi olayý izliyor, bir taraftan da mizansene devam ediyoruz. 3. problem de kamyonun hýzý tam 60 km. çýkýyor gibilerde...konuþuyoruz. Hoca, camlý odadan çýkýp laboratuvara gitti. Yani ortalýktan kayboldu. Yani bir tek eksik olan Okan'ýn kaðýdýný arýyor olmalý içerde. O sýrada Okan, yýldýrým hýzýyla seyirtip cebinden çýkardýðý kaðýdý camlý odanýn kapýsýnýn altýndan içeri postalayýverdi. Sonra bize dönerek " biraz daha çocuklar. Film henüz bitmedi." dedi. Az sonra Hoca, laboratuvardan yine suratý asýk döndü, odanýn kapýsýný açtý, yerde Okan'ýn kaðýdýný görünce ' Tüh..tüh.. düþürmüþüm demek !!! ' gibilerden baþýný salladý. Aldý kaðýdý yerden, tomarýn içine kattý. Bunu dikkatle izleyen Okan " Tamam çocuklar ! Gidebiliriz ! " dedi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yengem
Gece, Yalnýzlýðýmý Paylaþtý
Þarký
Bahar, Ýstanbula Hep Geç Gelir!
Bocce Federasyonuna Üye Oldunuz Mu?
Solmasýn Yurdumun Gülleri
Bir Beþ Not Borç da Benden
Niyetçi
Kapýda Ayý Var
Kapýda Ayý Var II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Atlarým [Þiir]
Lebon'da Buluþalým [Þiir]
Anýlar Kutusu [Þiir]
Kaside [Þiir]
Sotaya Düþmeyen Þiir [Þiir]
Atatürk Aramýzda [Þiir]
Hayalet [Þiir]
Eski Çeþme [Þiir]
Bir Sebep Göster [Þiir]
Bekleyiþ [Þiir]


Gürcan Erbaþ kimdir?

1942 Ýstanbul doðumlu, edebiyatýn her türünden hoþlanýr, ayrýca resim yapar. Kendi adýna yayýnladýðý þiir kitaplarý: Kaç Ýstanbul Var Ýçinizde, Mavi Düþler, On üzerinden on veriyorum sana, Dedemin Kitabý, Solmasýn Yurdumun Gülleri, 19 Yaþ Þiirleri, Sesler Düþünceler Duygular, Aynadan Yansýyan, Onikiden Sonra, Gece Korkularý.

Etkilendiði Yazarlar:
Halide Edib, Adalet Aðaoðlu, Yakup Kadri,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gürcan Erbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.