..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Sevgi ÖRENGÜL




19 Temmuz 2004
Saklý Çare!  
Sevgi ÖRENGÜL
Herkesi Sevebilirim! / Ama hiç kimseye aþýk olamam! / Aþký ben sana tutsak ettim! / Aþk..Sensin Sevdiðim!!!...


:BJCG:
HERKESÝ SEVEBÝLÝRÝM…
     AMA HÝÇKÝMSEYE AÞIK OLAMAM….
     AÞKI BEN SANA TUTSAK ETTÝM….
     AÞK…..SENSÝN SEVDÝÐÝM…..!!!!!!!
     Yaðmur yaðýyor …delice…ve öylesine hýrçýn…
     Bir Eylül Ayý..
     Eylül, sonbaharýn ilk göz aðrýsý ve günlerden Perþembe…
     Bir Eylül ayýnda, sonbaharda, Eylülün Perþembe gününde pencereden dýþarý baþýmý uzatmýþ ve bir yaðmur damlasý hýzla düþüp saçlarýmý ardýndakiler ile birlikte ýslatmýþken fark ettim yaþamýmdaki eksiði, olmayaný…
     Ne olacaðýný, ýslaklýðýný hiç hesaba katmadan bir kaldýrým taþý üzerine oturup seni beklemenin özlemini duydum yüreðimde….Varsýn bütün damlalar sýrýlsýklam etsin bedenimi, herkes her bir yana kaçýþýrken, herkes bir dam, bir çatý altýna sýðýnýrken, o herkese inat bir kaldýrým taþý üzerinde, yaðan yaðmura inat, benim neden orada olduðumu bilmeyip “deli mi bu?” diyenlere inat seni beklemenin özlemi, seni bu denli sevebilmenin özlemi…..
     Oysaki sen öyle uzaksýn ki yüreðime, öyle uzak bakýyorsun ki yüreðimin gözlerine ve öyle uzak tutuyorsun ki sýcaklýðýndan yüreðimi…..
     Yaðmur yaðýyor delice..ve öylesine hýrçýn…
     Bir Eylül ayýnda bense istediklerimden, düþlediklerimden ve senden böylesine uzak, bana ait olmayan bir odanýn, bana ait olmayan camýndan yaðmuru izliyorum. O herkes gibi sýðýndýðým bir odada, aþkýna, bekleyiþine ait yaðmurdan korunarak seni seyrediyorum…
     Sevda insanýn yüreðini ölesiye yakarken, bu yürekteki kurumuþluðun tarifini sen bilemezsin sevgili…çünkü sen ne aþka nede sevgiye hiç inanmadýn! Sen böylesine yaðmurlu bir günde seni bekleyen birinin olabileceði ihtimalini düþünerek, elini pencerenin perdesine hiç atmadýn sevgili…Sen ne yaðmuru, ne yaðmurun altýnda buz gibi kaldýrým taþlarý üzerinde yüreði sýrýlsýklam ýslanarak bekleyen beni, ne yaðmurun ardýndan Rabbin(cc) belki de kula acýyarak gönderdiði güneþi ve ardýndan çýkan gökkuþaðýný görünce dinen yaðmura inat yaðan göz yaþlarýmý ve olmayýþýna dair omuzlarý düþük giden beni görmedin sevgili..Sen bir ihtimal bile olsa içine o umut çiçeðini ekmedin ve elini o perdeye hiç atmadýn…Sen gelmeyeceðini, olmayacaðýný bile bile sabahlara, beklediðin pencere önünde gözlerine kýzýllýk çökerken günaydýn demedin….
     Deli gibi yaðmur yaðýyor….bense…benimse umurumda deðil…nasýl, niçin, neden ve nasýl burada olduðum…bense..içimdeki sýzan o küçücük sýzýyý dinliyorum…Orada…oralarda bir yerlerde…bekliyor…istiyor…istediðinin ne olduðunu bildiðimi biliyor…bense…yüreðimse gözlerini sýmsýký kapadý bu gün…kulaklarýný týkadý tüm seslere sanki…hiçbir ses susturamaz bu gün deli gibi yaðan yaðmurun sesini…her damla þurama..sol yanýma, yüreðimin tam üzerine düþüyor delice…sesi yakýyor, her damla tüm gücü ile düþüyor yüreðimin üzerine, caným yanýyor, aslýnda canýmý yakan yaðmur deðil bu gün, yaðmur ardýndan gelen soðuk deðil, ses deðil canýmý yakan ve yaðmur damlalarýnýn yüreðimin üzerindeki vurgusu deðil…bu sessizlik, sesi, yaðmurun sesine terk eden..sessizlik..SESSÝZLÝÐÝN….!!!!!
     NE KADAR KAÇABÝLÝRÝM GERÇEKTEN..NE KADAR KAÇABÝLÝR BANA ASÝ YÜREÐÝMDEN düþüncelerim…ne kadar zincirlere vurabilir, vuslata salabilir kendini…çok zor…gün geçtikçe daha da zor olacak…oluyor.. Aþk…Ýnanmadýðýn..Ýnanmamýþlýðýna yüreðimi inandýramadýðýn AÞK bu olsa gerek…Eðer buysa senin inanmadýðýn Aþk..evet..gel yalan diyelim aþka..yalan olsun..var olmasýn…ama öyle inandýrmalýyým ki kalbimi…çaresiz kalbimi buna içinde ki acý son bulsun…Ama o biliyor artýk…AÞK VAR SEVDÝÐÝM…AÞK ÞURAMDA…TAM SOL YANIMDA HER GÜN SOLUK ALIP VERÝYOR…HER GÜN BEN NEREDE ÝSEM YANIMDA….VE SENÝNLE YAÞIYOR….Sen varsýn….Sen varsan aþkta var bebeðim…ve aþk her gün varlýðýný, olmuþluðunu var olacaðýný büyüyerek anlatýyor…Sesinle uslanýp, sessizliðinle acýtýyor.
     Bak AÞK…Hava nasýl ýþýdý…Biraz önce yaðan karanlýk, puslu hava içinde ki yaðmur deðildi sanki…bak…artýk sende ýþý yüreðimin, puslu, karanlýk yüreðimin içinde…Her karanlýk aydýnlýða ulaþmýyor mu? Her yaðmur kendisini güneþe býrakmýyor mu? Bak AÞK…Bak ve gör çaresizliðimi..bak ve gör sol yanýmda ki sýzýyý…Kim dindirecek þimdi aðrýmý? Kim saracak soluma yerleþen yaramý? bak..ve..ya KAL..ya da GÝT…yada Öyle benden gayrý, öyle benden umarsýz, benden hür ve benden özgür yaþa ki..kendinle..kendince…
     Çare…Çare nerede ve nasýl biliyorum…
     Ama aþk öyle esir ediyor ki bedenimi ruhumla birlikte çaresizliðe…Yapamýyorum…
     Ben düþünmeden, habersiz, bilmeden býrakmýþtým kendimi….
     Þimdi kurtaramýyorum yüreðimi………




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben...
Dedi ki Kadýn...
Seni Anlayamadýysam, Sen Anlatmadýn, Anlatamadýn!
Oyun Bitti!
Sevgiliye Mektup...
Nadasta Sevgili...
Kalabalýktý ve Yaðmur Yaðýyordu...
Çocuk Sevdan...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþkýmý Balçýða Bulama!
Göz Yaþý Gözünün Ucunda Saklýydý..!
Adý Mavi...
Tarifi Ýmkansýzlýk!
Geliþteki "Merhaba" , Gidiþteki "Güle Güle"...
Uçurumun Kenarýn da Bir Dal...
Adresi Sol Yaný...
Sessizliðime Sessizlik Kattým!
Çýðlýk
Zirve...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þimdi Annem Yanýmda Olsaydý... [Þiir]
Anlatamýyorum! [Þiir]
Mesela Yani... [Þiir]
Siz Beni Anlayýnca... [Þiir]
Kayýp Sevgi... [Þiir]
Sen (Li) Ben... [Þiir]
Hoþ Geldin Yalnýzlýk! [Þiir]
Bende ki Sen. [Þiir]
Rab (Cc) '' La Konuþma... [Þiir]
Yaralý Sevda... [Þiir]


Sevgi ÖRENGÜL kimdir?

Okuyan,düþünen,yazan. . . . yani sizden biri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Hayatýn içinde bir dilek tohumu gibi savrulurken nasýl deðiþiyorsak,Hayatý,duygularý,kelimelerde yaþamý okurken de etkileniyoruz demektir...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevgi ÖRENGÜL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.