..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Salih doruk




8 Temmuz 2004
Doyur Bizi Ana, Doyur Bizi Baba  
Salih doruk
Allah boyunuzu posunuzu devirsin. Diliniz diþiniz kitlensin de konuþamayýn tamam mý? Sizi gidi nankörler sizi. Bu memleket te ne zaman vatandaþýn doyduðu görülmüþ de þimdi kalkmýþ utanmadan 'Doyur bizi Ana, Doyur bizi Baba' diye yýrtýnýyorsunuz?!


:BDDG:

Allah boyunuzu posunuzu devirsin. Diliniz diþiniz kitlensin de konuþamayýn tamam mý! Sizi gidi nankörler sizi. Bu memleket te vatandaþýn ne zaman doyduðu görülmüþ de þimdi kalkmýþ utanmadan 'Doyur bizi Ana, Doyur bizi Baba' diye yýrtýnýyorsunuz? Zýkkýmýn kökünü ziftin pekini yiyin. Sizlere bir dilim kuru ekmeðin kýrýntýsý bile çok. Siz kendinizi ne sanýyorsunuz? Aç gözlü, aç karýnlý, soluk benizli, salya sümüklü beyinsizler.! Þimdi bana söyleyin bakalým: Doyunca ne yapacaksýnýz?
Acýnýzdan geberirken böyle yaparsanýz, doyunca neler yapmazsýnýz. Bilmem neyiniz, bilmem nereniz kalkmayacak mý?
Kalkacak, kalkacak! Hem de çok iyi kalkacak.! Ben bilirim sizi. Yok efendim hakmýþ, yok efendim hukukmuþ, adaletli paylaþýmmýþ, grev hakkýymýþ, sendika hakkýymýþ ve daha nice miymiþ, mýymýþ!...
Akla hayale gelmeyen saçmalýklarýnýzýn ne ucu belli ne sonu. Ama hiiç boþuna heveslenmeyin. Aðzýnýzýn sularýný akýtmayýn nah alýrsýnýz. Nah veririm o haklarý ben size. Yaptýðýnýz zýrtapozluklar unutulmadý. Hem sade sizler deðil, sizden öncekilerde ayný dert ten gittiler. Onlar da açtý, onlarda açýk tý hangisi çýkýp da kaþýnýzýn üzerinde kara var diyebildi.? Hem diyenler ne oldu? Nasýl boyladýlar kodesi. Nasýl diktiler nallarý. Ben adama cop soktururum cop! Haberiniz var mý? Memleket te aç açýk, serme sefil gezen beþ yüz elli tane vatan evladý dururken sizi mi besleyeceðim. Arpalýklardan nasiplenmeyen, ihalelerden avanta yalayamayan, ballý lokma yutmayan, yurtdýþý bankalarda dolar hesabý açtýramayan o kadar insan var.
Bu adamlar ne bakan olabildiler, ne baþbakan. Ama hiç biride gocunmadý. Bedava lojmanlarda oturup, bedava saðlýk hizmeti alan ve ayda beþ altý milyar gibi asgari vekil aylýklarý ile geçinen ciðer parelerimi býrakýr da nasýl size yardým ederim. Ayda en az üç beþ ihale yalayýp, komisyon söðüþlemeyen, boðazlarýndan keserek kýt kanaat geçinen büyüklerinizde hiç mi utan mýyorsunuz? Hiç mi sýkýlmýyor sunuz? Ve de hiç mi örnek almýyorsunuz? Yuh size verilmeyen haklara, yuh doyurulmayan karýnlarýnýza.! Ýnþallah kabýz olursunuz da iþeyemezsiniz, o zamanda acýkmazsýnýz! Mayasýrýnýz þissin, apandistiniz patlasýn da geberin inþallah.!
Beþ yüz elli tane insan aç açýk sokaklarda serme sefil dolaþýrken kalmýþ utanmadan sendika hakký, grev hakký, maaþ zammý, vergi indirimi diye cýrlýyorsunuz. Ayýp ayýp! Bu yaptýðýnýza utanmazlýk derler! Yüzsüzlük, yolsuzluk hatta dansözlük derler.!
Öznesi belirsiz öldürümlerden, mafyadan, çeteden size ne? Memleket babanýzýn çiftliði mi? Her aklý esen hesap sorma ukalalýðýna giriþmiþ. Burasý dingonun ahýrý mý ve bizler burada eþek baþý mýyýz!
Engin kaçmýþ, Selim, Halil kaçmýþ size ne! El oðlu kaçar kaçar. At binenin kýlýç kuþananýndýr. Dün dündür, bugün bugündür! Köprülerin altýndan çok sular geçmiþ olup demokrasi de çareler tükenmez ve de yollar gitmekle aþýnmaz. Lütfen kendinize gelin...
Artýk çocuk deðilsiniz. Koskoca adam oldunuz. Artýk 'oy' bilem veriyorsunuz. Öyle sokak ortalarýnda demogoji yapmak yakýþýr mý ? Saygý, sevgi, yaþama hakký diye bir þey var mýydý ama! Önce bizler doyalým. Su küçüðün sofra büyüðündür size hiç mi öðretmediler. Bankalarý dolduralým. Yandaþlarý koruyup kollayalým. Sonra da sizlere gelelim. Tekrar söylüyorum burasý dingonun ahýrý deðil demokratik hukuk devletidir. Öyle 'doyur bizi Ana, Doyur bizi Baba' numaralarý sökmez. Valla hepinizi çektim mi polise aynen yamulursunuz. Ona göre ayaðýnýzý denk alýn! Benden söylemesi. Vatandaþ, vatandaþ dediysek o kadar da uzun boylu deðil ha!..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýstifa(!) dilekçem
Gönderen: Demirhan Ocak / /
23 Temmuz 2004
Merhabalar, Efendim yazýnýzý okuduktan sonra, bir vatandaþ olarak vatandaþlýðýmdan istifa edesim geldi... Yok yani öyle; Haksýz, Hukuksuz vatandaþ olarak yaþayacaðýma.. "istifa ederim daha iyi" diyesim geldi bir an için Almanya'dan saygý ve sevgilerle




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Kýlýbýklýk mý?
Þans


Salih doruk kimdir?

Evli iki çocuk babasýyým,16 yýldýr Almanya da yaþýyorum. Kendi yayýným 3 adet kitabým var. 2' si öykü 1' i deneme. 1980 den bu yana yazmaktayým. Ümit ederim sevgili okuyucularýmda yazdýklarýmý sever, eleþtiri ve önerilerini esirgemezler. Göstereceðiniz ilgiden dolayý þimdiden teþekkürler.

Etkilendiði Yazarlar:
Toplumsal gerçekçi ve gerçek yurt sever olan bütün yazarlar.Bunlarýnda kim olduklarý bellidir. Ýsim isim yazmaya gerek yok sanýrým.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Salih doruk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.