..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > BÝNNUR EDÝSAN




10 Mayýs 2004
Ne Aydýn Bir Bilgelik!  
BÝNNUR EDÝSAN
“Olumsuz deðerlendirme insaný övgüden çok daha fazla memnun eder; yeter ki kýskançlýðý solusun” paradoksu….


:CEBI:




Geçen yýl yine bu zamanlarda yaþanan tatsýz forum tartýþmalarý yüzünden bu forum köþesini okuma konusunda (býrakýn katýlýmý) tövbeliydim. Lakin hem okur hem de dost çevremden gelen “oku!” baskýlarýna bigane kalamadým.
Bir de gördüm ki; masaya yatýrýlýp operasyon baþlamýþ bile… Listede ilk yirmi arasýnda yazýlarý (eser demek ne haddime!) dost ve okur yorumlarý bulunan bir gariban (yazar deðil, hatta yazan dahi deðil) olarak cevap hakkýmý kullanmak istedim.(Haddimi aþtým bilmez miyim? Özür dilerim, tartýþma platformunda bana nasýl da günümü göstermiþtir geçen yýl. Unutur muyum!!)
Ýroni bir tarafa; nedir bu yahu?
Oysa, listede bir buçuk yýldýr ilk yirmide duran bir yazýmý artýk silmek istediðimi, Kamuran Abla’ya aylar önce söylemiþtim. Biliyordum bunun bir gün tartýþýlacaðýný. Üzüldüm, forum köþesinde eserlerini çok beðendiðim, hiç tanýmasam da sevdiðim bir yazarýn beni böylesi yerden yere vurduðunu görünce… Diðerlerinin edebiyat abideliðini hiç sorgulamadým, güldüm geçtim hatta…
Ayrýca her yazdýðým yeni yazý için eþi-dostu arayýp “Okuyun, olumlu eleþtirin. Egolarýmý rehabilite edin lütfen” diyecek kadar boþ vakte sahip biri deðilim yazýk ki! (Yoksa yapmaz mýyým?)
Bu nasýl bir kýsýr döngüdür ki her yýl ayný nefreti kusan, nedense yazý yazmak yerine sadece forumda fikir yürüten, edebiyat çerçevesinde olaðanüstü diri anlatýma sahip, göz, ruh ve yürek kamaþtýrýcý eserlerin yaratýcýsý, eserlerini okudukça “ kalemi býrakmak lazým böylesi yazabilen varken…” dedirten, büyük insanlar benim gibi edebiyat anlamýnda felaket, yalnýzca aþk-meþk yazýlarý yazan, yazdýklarýný dostlarýna yorumlatýp karþýlýklý iletileþen, okumaktan yazmaktan hatta konuþmaktan bi haber bir cühelanýn, karalamalarýný böylesi ciddiye alýrlar ve yine salt dostlarý tarafýndan okunarak liste baþý olmasýndan yara alýrlar!(?) Bu pýhtýlaþmanýn nedenlerini sorgulamaktan ziyade, tüm bakýþlarýn çapraz ateþinde kalmaktýr sýkýntým. Olayý bir olimpiyat oyununun girdabýna çekip, furtum hortumuna çevirmenin ne alemi var.
Perspektif yoksunluðunda boðulmamak adýna ilginç kulaç atýþ þekilleri… Tercih edilen bir gerçeði didikleme yarýþý… Bir daktilo þaryosunda parmak dansý, bir dýþavurum (dýþa tepme deðil) bir paylaþým, bir duygu aktarýmý neden bu kadar konuþulur? Ateþle arýtma yerine, soðukla arýnmayý tercih etmek niye? Sarkýt olabilme telaþý buzun saydamlýðýna olan tutkudan mý geliyor acaba?
Payeleri reddetmenin hiçbir anlamý yok. Yazýnsal, kim ne derse desin, içinden geleni içinden geldiði gibi yazmaktýr. Yazýmýn taþeronu olmak deðildir. Dilediðim gibi yazmaya devam edeceðim. Bazýlarý ne kadar rahatsýz olsalar da!!
Okur yorumlarýný bir süreliðine kaldýrdým. Ruhsal ve bedensel saðlýðým, söylenceleri kaldýracak durumda deðil. Tüm güzel yorumlarý yazan DOST’ larýmdan özür dilerim.


Saygýlarýmla
Binnur EDÝSAN

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ne Aydýnlýk , Ne De Bilgelik
Gönderen: Avþýn Çaðrý ÖZHAN / Ýstanbul
15 Temmuz 2004
Kýskançlýðý soluyan eleþtiri benzetmesi kafi derecede açýklýyor bu gereksiz çekiþmeyi. Ýnsanlarýn , heleki birþeyler üretebilip , insanlara yeni ufuklar açabilecek yazýlarý yazanlarýn da elbette çekiþme ve tartýþmalarý olacaktýr. Ancak siz yazarlarýn atýþma veya tartýþmalarý kesinlikle bu þekilde olmamalý ; kol kýrýldýðýnda yen içinde kalmalý. Gereksiz aleniyet size zarar, karþýnýzdakine paye verecektir.Elbette yazarlýk ünvaný ile aydýn olduðunuzu iddia ediyorsanýz.Tabi ayný durum sizin içinde geçerlidir. Bilmek gerekir ki : '' Küçük insanlarýn hayatlarý , büyük insanlarýn yaptýklarýný konuþmakla geçer.'' Ya büyük iþler yapmalý , ya da oturup yapýlanlara saygý duyulmalý. Avþýn Çaðrý ÖZHAN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevmeyi Öðretin!
Teþekkürler Ebru Gündeþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Mutlu Kal... Hoþça Kal [Deneme]
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý [Deneme]
Silmedim, beyaza boyadým [Deneme]
Ýþ Yeri Kurallarý! [Deneme]
Anlatýyor Gibiydim [Deneme]
Ýnsan Ýliþkileri [Deneme]
Bir Aþk Daha Bitti [Deneme]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.