..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > astrid




20 Nisan 2004
Isimsiz Paranoya  
astrid
"...sanki beni fark etmis, hatta basýndan beri orada oldugumu biliyormus gibi oldugum yere dönüyor. “Ne oldu? Ne var?” diyor. Cevap veremiyorum. Benim kendime sordugum sorularý bu kez o bana soruyor. Hiç” diyorum. “Hic birsey olma


:BJAC:
Masanin üzerinde kendince yanip sönen telefona elini uzatmadan once tereddüt etti kiz. Neden mi? Bilmem.. Sanirim korkuyordu sadece… Korktugu sey neydi peki? Onu da bilmiyorum.. Soruyorum.. Kafa salliyor öylesine. Yapacak bir aciklamasi yok, korku iste diyor.. Sanki gitmemi isaret edermis gibi yerinde kýpýrdanýyor bi süre. Hemen anlýyorum ve yanýndan uzaklasýyorum. O benim gittigimi saniyor ama ben onu uzaktan uzaga izlemeye devam ediyorum. Telefona elini uzatýyor usulca.. Kapamýs oldugu gözlerini acarken, bir anlýgýna suratýna bir gülümseme yerlesiyor… Dudaklarý hafifce kývrýlýyor ve aralanýyor. Belki farkýnda degil bunun. Evet evet.. Sanirim farkýnda degil. O zaman neydi bu gülümseyis? Daha gözlerini acmadan suratýna yerlesen hayin sýrýtýs? Ben daha bu soruya umutsuzca cevap ararken, o telefonu elinden fýrlatýyor. Hayýr bu kez korkuyla yada tiksintiyle degil, sadece öylesine fýrlatýyor. Kendi kendime ikinci bir soru yöneltiyorum; ne yapýyor bu kýz?
Merakla onu izlemeye devam ediyorum. Sanki beni fark etmis, hatta basýndan beri orada oldugumu biliyormus gibi oldugum yere dönüyor. “Ne oldu? Ne var?” diyor. Cevap veremiyorum. Benim kendime sordugum sorularý bu kez o bana soruyor. “Hiç” diyorum. “Hic birsey olmadi.” Baska ne cevap verebilirdim ki zaten? Ortada bundan baska bir cevap yok. Gercekten. Ne var? ne oldu? Kendime tekrar soruyorum.. Dürüstce cevap vermem gerektigini parantez icinde belirterek. Aldýgým cevap, ona verdigimden pek farklý degil. Hiç.. Hicbirsey olmadi..
Kendi kendime konustugumu hissediyorum o sýrada.. Ben bunun farkýna varýr varmaz mýrýltýlarým jiletle kesilmis gibi duruyor. Dagýlýyor. Jilet… Derini jiletle kestiginde de dagýlýr ya kan hani.. Aynen onun gibi.. kelimeler.. Kan… Benziyorlar aslýnda.
Kýz beni yanýna çagýrýyor. Aramýzda onca mesafe olmasýna ragmen ses icimden geliyormus gibi yakin.. Hatta biraz eko yapýyor, fark ediyorum.. Ama caktýrmýyorum.. Neyime lazim birde þizofren damgasý yemek… Içimde yankilanan ses bir daha bana sesleniyor.. Geldim manasýnda kafamý sallýyorum.. Geldim..
Kýz sabýrsýzca ayaklarýný sallýyor.. Bunu bende yapardým.. Hatta hala yapýyorum.. Özellikle sýnav önceleri.. Stresliyken.. Kýzýn yanýna vardýgýmda bana oturmamý isaret ediyor.. Oturuyorum.. “Sana birsey anlatacagým” diyor.. Onayýmý aldýgýnda anlatmaya baslýyor…
“Birini sevmistim ben.. Hemde cok.. Uzun süre.. Durmadan.. Delice.. Herseyimi vermistim o kisiye. Sevgimi, nefretimi, tutkumu, þehvetimi, mutlulugumu, hüznümü.. Kýsacasý tüm duygularýmý. O benim ikinci ruhum olmustu. Sýgýnagým.. Aslýnda tam sýgýnak demek dogru olmaz. Bilemiyorum.. O, sanki bendim. Onda kendimden kesitler görüyordum. Gercekten öyle kesitler var mýydý bilmiyorum. Sadece görüyordum.. Dedim ya, o benim herseyimdi. Tüm hayatým onun üzerine kurulmustu. Bir ara beni býrakýp gitti uzaklara. Her ne kadar bana inanmasada, ben o süre icinde hep onu düsündüm. Bedenen uzagýnda olsamda ruhen hep yanýndaydým. Istedigi herseyi yapmak istedim. Ama kimi zaman korkum, kimi zaman baska nedenler, ne oldugunu bilmiyorum, bunlarý yapmama engel oldu. Ona olan sevgimi her dakika dile getirdim. Piþman mýyým? Hayir. Simdi olsa yine aynýsýný yaparým.. Herseyi paylastým onla.. O bana pek fazla sey anlatmazdý. Isterdim.. Ama anlatmazdý nedense.. Fazla utangactý sanýrým.. Üzülürdüm kimi zaman... Paranoyaklasýrdým.. Beni sevmedigini dusunurdum.. Ama o zamanda, sevmese benle olmazdý, diyerek kendimi teselli ederdim.. Evet.. Beni severdi o.. hep buna inandým.. Ve sanýrým dogru seye inandim..”
Kizin sesi birden bire kesildi.. Gözlerimi, diktigim yerden alarak ona cevirdim. Bana bakýyordu.. O anda garip birsey hissettim. Bana, beni ve “o” nu anlatiyordu benim agzimdan.. Ses, ben esnedigim icin kesilmisti.. Kendimle konusuyor, kendime “bizi” anlatiyordum.. Sustum.. Yaptýgým paranoyalarýn anlamsýzlýgýný anladým… Bana en yakýn yastýgý kucakladým.. Masanýn üstünde hala yanýp sönmekte olan telefona elimi uzatýp “alo” dedim.. Telefondaki ses, "Benim" diye karsýlýk verdi.. "Seni özledim de"...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tutmuyor..
Gönderen: ÖRSAN BAYDAR / ÝSTANBUL
23 Nisan 2004
Yaþadýklarýmýz ve yaþamak istediklerimize yüklediðimiz anlamlar telefonun açýlmasý gibi bitebiliyor..gecenin_bugusu..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gitsem mi?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tüy Yumagi
Kirik Kalpli Porselen Bebek
Bende Havayla Birlikte mi Karariyorum?
Patiler


astrid kimdir?

Bazen birini tanimamak onun hakkinda yanlis düsüncelere kapilmayi önler. yada bazen insanlar kendilerini istemeden de olsa yanlis tanitir. . . birini tanimanin en güvenli yolu, o kisiyi içinden geldigince kesfetmektir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © astrid, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.