..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Derviþe Kutlu




9 Nisan 2004
Biliyor Muyuz?  
Derviþe Kutlu
Acaba biz birbirimizin kýymetini biliyor muyuz? Birbirimizin hayatýnda olmasaydýk hayat daha mý iyi olurdu? Uzak diyarlarda, yüreklerimizde ömür boyu yaþar mýydýk, yoksa býrakýr mýydýk o buruk sevgiyi?..


:BGJE:
Acaba biz birbirimizin kýymetini biliyor muyuz?
Birbirimizin hayatýnda olmasaydýk hayat daha mý iyi olurdu? Uzak diyarlarda, yüreklerimizde ömür boyu yaþar mýydýk, yoksa býrakýr mýydýk o buruk sevgiyi?..
*
Hayat yolunda ilerlerken aðýr aksak, küçücük yaþýmýzda karþýlaþtýk. Yýllar sonra ayný yola baþ koyacaðýmýzý bilmeden bizsizliði seçip yollarýmýzý ayýrdýk. Hep farklý kurlarda yarýþtýk. Ýkimiz de iyi kötü amaçlarýmýza ulaþtýk. Baþarýlarýmýzý duyduk, alkýþladýk. Biz birbirimize uzakken farketmeden hep yakýn kaldýk. Þu hayat yolundan birbirimizi hiç atamadýk, sözde dost kaldýk.
Oysa bahaneydi dostane sözler. Ýkimiz birbirimizi aldatýrken biz kendi kendimizi aldattýk. Bir, iki, üç derken yýllar alýp baþýný gitti, týpký bizim gibi. Peki en son nerede buluþtuk? Dostluk yerini sevgiye ne zaman býraktý? Hiç bilemedik, belki bildik de gururumuza söyletemedik.
Þimdi zýt iki yolu birleþtirmeye çalýþýyor, duygular, kýsýtlamalar, çocukluklarla boðuþuyoruz? Acaba biz birbirimizin kýymetini biliyor muyuz? Sen olgun ben çocuk, ben olgun sen çocuk birbirimizi anlamaya çalýþýyoruz. Dilimiz farklý ama yürekler ayný konuþuyor. Bende duygu sende mantýk karýþtýramadýk gitti. Oysa bir ölçüsü olmalý mantýðýn da duygunun da, deðil mi? Yoksa biz bu tarifi hala daha bulamadýk mý?
Farzedelim bir gün yürürken yerde bulduk bu tarifi, eve gidip yapalým dedik. Birimizin elinde çatal birimizin elinde býçak. Fazlalýklarý attýk, eksikleri koyduk, sana biraz duygu, bana biraz mantýk. Ýþte elimizde bir orta karar sevgi tarifi. Sevgiyi orta karar yaþamaktan ne kadar mutlu olurduk?..
Þimdikinden daha mý huzurlu olurduk? Dertsiz baþýmýz, aþýrý olmayan sevgimiz, aþýrý olmayan mantýðýmýz; biz, biz olur muyduk?
Ben sana bendeki sevginin yoðunluðunu vereyim, sen de bana biraz daha mantýk ver desem, olur mu? Yýllar bu yollarý nasýl birleþtirdiyse, zaman bu yürekleri büyütmeyecek mi? Býrakalým, bendeki sevgi öyle büyük kalsýn, zamanla sana da bulaþtýrayým. Býrakalým, zaman çocukluklarýmý alýp götürürken seni göre göre sana benzeyim.
Olmaz mý? Býrakamaz mýyýz zamana? Yýllar bizi büyütürken, yavaþ yavaþ törpülenerek olgunlaþmamýza izin yok mu? Hemen þimdi mi büyümeliyiz? Hemen þimdi mi mantýklý, olgun, düzenli, büyük insanlar olmalýyýz? Sevgimizi çocukça yaþayamaz mýyýz? Çocukça þeylerden tartýþamaz mýyýz? O kadar mý yorgunsun? Bu kadar kýsa bir sürede, yoruldun mu bu küçük çocuktan? Ne halin varsa gör deyip býrakýyor musun sahiden? Sýrtýný mý dönüyorsun?..
*
Birbirimizin deðerini ne kadar biliyoruz? Birbirimize kýzacak, yorulacak, býkacak kadar mý? Birbirimizin hayatýndan çýksak þimdi, yorgunluklarýmýzdan mý kurtulacaðýz? Hayat daha mý huzurlu olacak? Biz daha mý mutlu olacaðýz?
Ýçimizdeki sevginin ne kadarýný söküp atabiliriz ayrýlýrsak? Sen mantýðýnýn ardýna sakladýðýn seni, ben korkularýmýn ardýna sakladýðým beni karþýmýza çýkarsak neler söyleyecekler bize? Yýlgýnlýklar, asýk suratlar, hoþnutsuzlar mý duyacaðýz, zor elde edilmiþ bir sevginin atýlabileceðini mi? Yoksa içimizdeki derin sevgiyi itiraf mý edeceðiz? Bu itiraftan sonra ellerimizi daha bir sýký, daha bir anlamlý mý tutacaðýz? Sözlere dökülmese de gözlere dökülecek mi bu sevgi? Sözlerle olmasa da sýmsýký bir sarýlýþla itiraf edilecek mi vazgeçilmezliðimiz? Yoksa birbirimize kýrgýn, bu kýsacýk sürede yaþanan küçük ama yorucu gelgitlerden bitkin susup kalacak mýyýz? Sen odanda ben odamda of puflar arasýnda birbirimize kýzýp duracak mýyýz birbirimize özlemimiz diz boyuyken? Birbirimize ihtiyacýmýz varken sýrtýmýzý mý döneceðiz?
*
Birbirimizin kýymetini ne kadar biliyoruz? Bu kadar mý?...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba
Gönderen: eylül eylül / Ýstanbul/Türkiye
26 Þubat 2006
Yüreðinize saðlýk mükemmeldi büyük bir zevkle okudum yazýnýzý..Acaba biz birbirimizin kýymetini biliyor muyuz? Ne kadar yerinde bir cümle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Ben"din
Öpüþlerinle Kutsa Beni
Ayný Aþka Baþ Koymak
Býçak Yüreðe Dayandý
Bulup Kaybetmek
Aþk Ruhumu Parçala
Aþk mý Sevgi mi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sana Bakmak
Ceninden Dizelere Þiir
Boþ Dolu
Yaþanmýyor Sensiz
Sanat ve Ruh
Aldatmak
Ýçimdeki Dans
Aþk Adýna Cesur Oldum
Ne Zaman Sevebilirim
Olmak Ýçin Doðduðumuz Kiþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Felâketim Olsun Tadýn [Þiir]
Aklar ve Karalar [Þiir]
Kimsin? [Þiir]
Saklambaç [Þiir]
Ben Seyri [Þiir]
Ak Köpükle Yakamozun Hikayesi [Þiir]
Dönüþüm/s/üz [Þiir]
Vakit Geldi [Þiir]
Ruhum/a Da/yandý [Þiir]
Yüreðine Ne Kambur Ne Çýbandým [Þiir]


Derviþe Kutlu kimdir?

Yüreðine sevgi fazlasýyla katýlmýþ, üstüne bir de þiir eklenmiþ; bir Ruya doðmuþ gülücük kokulu. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan Mungan, Nazlý Eray ... Ve etrafýmda görüp etkilendiðim her þey...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Derviþe Kutlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.