..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Derviþe Kutlu




7 Nisan 2004
Bulup Kaybetmek  
Derviþe Kutlu
Bazen an’a dokunup kaybedersin sonra Bazý þeyleri açýklayamazsýn Sadece görür, hisseder ve yaþarsýn. Ve küçücük bir soru iþareti olup Silinirsin zamanla. Gözlerinle anlatamadýðýn onlarca düþünce Takýlý kalýr gönlünde.


:BAIC:
Bazen an’a dokunup kaybedersin sonra
Bazý þeyleri açýklayamazsýn
Sadece görür, hisseder ve yaþarsýn.
Ve küçücük bir soru iþareti olup
Silinirsin zamanla.
Gözlerinle anlatamadýðýn onlarca düþünce
Takýlý kalýr gönlünde.
Yavaþ yavaþ çözülüp düþerler geçmiþe
Ve gün gelir tek bir iz kalmaz o an’dan, o bakýþtan, o histen.
Oysa beklersin, ta ki bir sonraki buluþmaya;
Bir mucize olup da yollar kesiþinceye kadar...
(O mucizenin hiç gerçekleþmeyeceðini bilerek, beklersin...)
*
Hayatýmýz boyunca an’lara takýlýp kaldýðýmýz kaç serüven geçer baþýmýzdan? Gün gelir bir tekini bile hatýrlamayýz, silinir usumuzdan. Yolda dalgýn dalgýn yürürken ya da varýlacak yere giderken koþar adým, gözlerimize bir çift göz takýlýr, bir çift göz düþer yüreðimize. Küçücük bir an’dýr takýlan aslýnda. Bir çift bakýþ, hissediþ ve ayrýlýþ... Tüm bunlar üç saniyede olur. Ve baþlamadan biter bu serüven, týpký diðerleri gibi. Arkamýza bile dönüp bakmadan, adýmlarýmýzý daha da sýklaþtýrarak, gideceðimiz yere –o yer kaçacakmýþ gibi- yetiþmeye çalýþýrýz. Oysa kaçýrýlan, ömrümüzü kaplayacak bir aþktýr belki de.. Kimbilir...
Adýmlar yüreðe inat hýzlanýr, dört nala koþan bir at’a dönüþür. Yürekse, bir süreliðine de olsa o an’da kalakalýr. Hep o üç saniye geçer bir þerit gibi, aslýnda geçen bir ömürdür; ömrümüzce arayýp bulamayacaðýmýzdýr.
Hayatýmýz boyunca an’lara takýldýðýmýz çok serüven geçmez aslýnda baþýmýzdan. Bir, iki, en çok üç. Sözlerin kaybolduðu, gözlerin konuþtuðu ama anlatmaya sýðdýramadýðý bir an yakalarýz ve göz göre göre elimizden kayýp gitmesine izin veririz.
*
O üç saniyeyi hissettiðiniz an’ý tutup yakaladýnýz mý hiç? Zamaný kendi ellerinizle durdurdunuz mu? Tutup baktýnýz mý? Dinlediniz mi? Konuþtunuz mu saðanak bir yaðmur tadýnda? Tanýdýnýz mý? Göðsünüze býçak gibi saplanan onlarca acýyý, arayýp bulamayýþý, bekleyip göremeyiþi anlattýnýz mý? Suskunluðunuzun ardýna gizlediklerinizi itiraf ettiniz mi? Yoksa, hayatýnýzda belki de sadece bir kere yakaladýðýnýz o yürek akýþýný içinize gömüp bile bile elinizden mi kaçýrdýnýz?
O üç saniyeyi dakikalara taþýyabilme fýrsatý geçseydi elinize neler dökülürdü dilinizden? Yoksa, yanýnýza toplanmýþ kalabalýðý yarýp ulaþamaz mýydýnýz ona? Çevrenizdeki tanýdýklar sizi yabancý mý býrakýrdý?
Hiç yarýp geçmediniz mi o kalabalýðý? Sizi yabancý kýlan o tanýdýklarý aþýp ulaþmadýnýz mý ona? Tutup elinden çekmediniz mi sessizlik sokaðýna? Gözlerin haykýrýþýný dile dökmediniz mi? Dökemediniz mi ya da ?.. Yüreðinizde sakladýklarýnýzý bir sýcak tebessüme doldurup taþýrmaya mý çalýþtýnýz sadece? Peki, o utangaç tebessümünüz ne kadarýný anlatabildi düþüncelerinizin? Sorularýnýzdan kaç tanesine yanýt alabildiniz? Hiçbirine mi?..
*
Etrafýnýzdaki kalabalýðýn kaybolduðunu hissettiniz mi hiç? Hiç dünya ikinizin etrafýnda dönüyormuþ gibi oldu mu? Peki o kalabalýk onu çekip aldýðýnda dünyanýzdan, kelimeleriniz dudaklarýnýzda dizili kalmadý mý? Oysa dokunulsa neler dökülecekti o dudaklardan...
Yazýk, dokunamadýk ikimiz de...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Kaçýýrlan an'lar
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
15 Ocak 2005
Merhaba Sevgili Derviþe Kutlu; Çoðu zaman o sözünü ettiðiniz an'lara dokunup geçeriz.Ýþ iþten geçtiðinde de "keþke" ile baþlayan hayýflanmalar dökülür dudaklarýmýzdan.An'ý yaþamayý baþarabilseydik, hayatýmýzda birçok þey eminim daha farklý olurdu......Sevdim yazýnýzý.Bilgece dile getirilmiþ..........Sevgiyle kalýn...Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Ben"din
Öpüþlerinle Kutsa Beni
Biliyor Muyuz?
Ayný Aþka Baþ Koymak
Býçak Yüreðe Dayandý
Aþk Ruhumu Parçala
Aþk mý Sevgi mi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sana Bakmak
Ceninden Dizelere Þiir
Boþ Dolu
Yaþanmýyor Sensiz
Sanat ve Ruh
Aldatmak
Ýçimdeki Dans
Aþk Adýna Cesur Oldum
Ne Zaman Sevebilirim
Olmak Ýçin Doðduðumuz Kiþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Felâketim Olsun Tadýn [Þiir]
Aklar ve Karalar [Þiir]
Kimsin? [Þiir]
Saklambaç [Þiir]
Ben Seyri [Þiir]
Ak Köpükle Yakamozun Hikayesi [Þiir]
Dönüþüm/s/üz [Þiir]
Vakit Geldi [Þiir]
Ruhum/a Da/yandý [Þiir]
Yüreðine Ne Kambur Ne Çýbandým [Þiir]


Derviþe Kutlu kimdir?

Yüreðine sevgi fazlasýyla katýlmýþ, üstüne bir de þiir eklenmiþ; bir Ruya doðmuþ gülücük kokulu. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan Mungan, Nazlý Eray ... Ve etrafýmda görüp etkilendiðim her þey...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Derviþe Kutlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.